Blik

Komt-ie nu wel of niet? Geruchten over de Apple Car blijven maar aanhouden

Hij komt! O nee, toch niet! Of, ja, toch wel. O nee, niet. Jawel hoor, nog even geduld. Als de komst van een auto al vaak is aangekondigd en weer ontkend, dan is het wel de auto van Apple. Al jaren wordt erover gesproken, behalve door Apple zelf. Maar nu is er opnieuw een sterke aanwijzing dat de Apple Car onderweg is.

Bard van de Weijer
De campus Apple Park in Californië. Beeld Getty
De campus Apple Park in Californië.Beeld Getty

Brenger van het heugelijke nieuws is dit keer Reuters, dat dinsdag ‘exclusief’ meldde dat het Amerikaanse techconcern in gesprek is met Chinese acculeveranciers BYD en ’s werelds grootste accumaker CATL over leveringen van accu’s voor de elektrische auto die Apple aan het ontwikkelen zou zijn. Reuters gaat niet over een nacht ijs: het persbureauzegt te leunen op vier onafhankelijke bronnen.

Het is dus niet voor het eerst dat melding wordt gemaakt van de komst van de Apple Car. Al sinds 2014 zou er in het diepste geheim aan gewerkt worden, onder meer door oud-medewerkers van Ford. De afgelopen jaren zou Apple samenwerking hebben gezocht met zo ongeveer elke autofabrikant ter wereld: van Mercedes-Benz tot BMW tot Nissan tot Hyundai tot McLaren tot Volkswagen tot Kia.

Tot nu toe is het bij geruchten gebleven. De jongste samenwerking met BYD en CATL zou alleen doorgaan als de Chinese accuproducenten een fabriek bouwen in de Verenigde Staten. De timing is alvast goed: president Biden wil meer fabrikanten van elektrische voertuigen en accu’s naar het land lokken en heeft hiertoe een budget van 174 miljard dollar gepland.

Of de Apple Car er nu wel komt, is nog steeds niet duidelijk: Apple doet er ook nu weer ouderwets het zwijgen toe.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden