Komkommerblog - Condooms in bed na inbraak

De Kamer is met reces, de grote wereldleiders blazen stoom af in hun vakantievilla's en cruciale gebeurtenissen zoals het atoomakkoord met Iran en een steunpakket voor de Grieken zitten in de afrondende fase. Als de persbureaus dan plots met berichten komen over stalkende eekhoorns en gevaarlijke Doritos-chips, dan weet je: het is komkommertijd. In dit blog verzamelen we de meest onnieuwswaardige weetjes die bijdragen aan het ultieme zomergevoel.

null Beeld Thinkstock
Beeld Thinkstock

Condooms in bed na inbraak

Een onplezierig idee: wordt er bij je ingebroken, blijkt er gelukkig niets te zijn gestolen maar ligt er wel een condoomverpakking in je bed.

Blijkbaar was het een lekker bed, want dit gebeurde tot twee keer toe in dezelfde woning in Venray. De bewoonster had in de nacht van zaterdag op zondag behoorlijk geëmotioneerd de politie erbij gehaald omdat er twee achtereenvolgende weekeinden bij haar was ingebroken.

De wijkagent vond tijdens het onderzoek de verpakking van de condooms onder de dekens. Deze waren niet van de bewoonster. Hierop concludeerde de wijkagent dat de inbrekers 'waarschijnlijk een plek nodig hadden om de liefde te bedrijven', aldus het ANP.

null Beeld anp
Beeld anp

Naast een alpaca op het altaar? In Japan kan het

Wat is er nou romantischer dan je huwelijk voltrekken onder het toeziend oog van een alpaca, moeten de eigenaren van een hotel in het Japanse Tochigi gedacht hebben. De pluizige viervoeter maakt de mooiste dag van je leven net iets mooier.

Het is niet zo dat de alpaca in de Japan symbool staat voor vruchtbaarheid, een lang en gelukkig huwelijk of een leven in rijkdom. Het is vooral een leuk dier, dat met al zijn wollige schattigheid een fijne toevoeging is aan de standaard trouwkiekjes.

Zielig is het volgens het hotel niet. De naburige alpacaboerderij levert de beesten en een alpacatrainer begeleidt het dier naar het altaar. Maar wees op je hoede bij het uitnodigen van een alpaca op een huwelijk. Het zou jammer zijn als het beest de jurk van de bruid onderspuugt.

Een Japans stel met een alpaca. Beeld
Een Japans stel met een alpaca.Beeld

Autodief verstopt zich in mobiel toilet

Een 42-jarige man uit Elburg heeft zich op de vlucht voor de politie verstopt in een mobiel toilet. Hij had zich opgesloten zodat agenten het slot moesten forceren. De politie zocht hem omdat hij een auto zou hebben gestolen.

Een getuige maakte in de nacht van zaterdag op zondag melding van de autodiefstal. Een man had de auto opengebroken en was ermee weggereden. De politie startte een zoekactie en zocht onder meer met speurhonden. Uiteindelijk bleek de man in het wc-hokje te zitten.

Chauffeur dubbeldekker vergeet viaduct

Je zal maar op vakantie zijn en zo'n vergeetachtige chauffeur hebben op je dubbeldekker. Zeven busreizigers kregen zaterdagavond in Londen de schrik van hun leven. Ze zaten boven in een dubbeldekker toen ineens het dak van de bus werd gescheurd. Wat bleek: de chauffeur had een viaduct over het hoofd gezien. Het zevental raakte slechts lichtgewond.

De dubbeldekker was op weg naar Peckham, in het zuiden van Londen, toen het ongeluk gebeurde. Ondanks een groot waarschuwingsbord, met daarop de exacte hoogte van de tunnel (3,7 meter), reed de chauffeur toch gewoon door. De bus kwam pas tot stilstand toen hij helemaal onder het viaduct stond. Het dak lag enkele meters achter de bus op straat.

Cameron wil 'gesprek' over dodelijke meeuwen

De Britse premier David Cameron wil dat er een 'flink gesprek' komt over agressieve zeemeeuwen in Engeland. 'Ik heb in de kranten gelezen over agressieve zeemeeuwen in St. Ives. We hebben een probleem', aldus de premier zaterdag volgens de Britse krant The Guardian.

In de plaats Cornwall werd een schildpad aangevallen door zeemeeuwen. Twee dagen nadat de beesten hem te grazen namen, legde hij het loodje. In de afgelopen maanden zijn er bovendien twee hondjes gedood door zeemeeuwen in Engeland.

Cameron liet weten dat er een discussie nodig is om maatregelen te nemen tegen de agressieve vogels. 'We moeten bepalen of het misschien moet worden toegestaan de beesten te doden of iets te doen aan hun eieren en nesten', aldus de premier. De gemeenteraad van Cornwall heeft laten weten dat de zilvermeeuwen zijn beschermd en niet mogen worden afgemaakt.

Dronkaards bijten hulpverleners

Op zeker twee plaatsen in Nederland zijn hulpverleners gebeten. In Zeewolde (provincie Flevoland) beet een dronken man in een vinger van een ambulancemedewerker. In het Zeeuwse Goes beet een arrestant een agent in zijn pink.

In Zeewolde zou een 24-jarige, zeer dronken inwoner van die plaats naar een ziekenhuis worden vervoerd voor controle. Toen een ambulancemedewerker met een gaasje slijm wilde wegvegen van de mond van de dronkaard, beet die hem tot bloedens tot in een vinger.

In Goes werd een 25-jarige Rotterdammer opgepakt omdat hij drugs op zak had. Tijdens zijn arrestatie verzette hij zich hevig en beet een van de dienders in zijn pink.

Priscilla is 'te sexy' voor Basic-Fit

Ophef bij het filiaal van Basic-Fit in het Noord-Brabantse Rosmalen. Priscilla (30) kreeg er een waarschuwing voor het dragen van 'te sexy kleding'.

Het lijdend voorwerp begreep er niets van. Dag in dag uit ging ze sporten in haar nu gewraakte lange broek met top, schrijft Omroep Brabant. 'Ik kwam net uit bed en dan maakt het me echt niet uit hoe ik eruit zie tijdens het sporten', legt ze uit.

Volgens haar is de outfit ook pure noodzaak, omdat het door het ontbreken van airco bloedheet kan worden in de fitnesszaal. 'Je moet wel', benadrukt Priscilla. Verbaasd was ze toen een medewerkster van de Basic-Fit haar aansprak op het moment dat ze aan het crosstrainen was. 'Ze vroeg of ik wat anders aan wilde trekken. Nee, dat kon niet. Ik had niks anders bij me en wilde die crosstrainoefening afmaken.'

Ze zou met haar kleding de huisregels van Basic-Fit overtreden. Het bleef bij de waarschuwing, maar voor Priscilla was de zaak nog niet afgedaan. De zaak wordt namelijk nog vreemder als blijkt dat Basic-Fit via posters wel adverteert met vrouwen in soortgelijke kleding, zo toonde Priscilla fijntjes aan op Facebook.

Basic-Fit ging via een reactie onder het Facebook-bericht diep door het stof en had een logische verklaring voor het gedrag van de overijverige medewerkster: 'Wellicht was onze collega bang dat onze mannelijke bezoekers niet meer konden focussen op hun oefeningen'. Eind goed, al goed.


Ophef: de 'te sexy kleding' van Priscilla (links) en een reclameposter van Basic-Fit - zoek de verschillen. Beeld Facebook
Ophef: de 'te sexy kleding' van Priscilla (links) en een reclameposter van Basic-Fit - zoek de verschillen.Beeld Facebook

Geld graaien

Zit de deur goed dicht? Het is een vraag die vaak overbodig is, of zelfs irritatie opwekt, als er bij een overbezorgde chauffeur in de auto wordt gestapt. De bestuurders van een geldauto in Baltimore kijken sinds woensdag alleen op een compleet andere manier naar die vraag.

Toen ze in de achteruitkijkspiegel keken terwijl ze door een tunnel in de Amerikaanse stad reden, zagen ze een regen van geldbriefjes uit de achterkant van hun auto dwarrelen. De deur was spontaan opengeklapt.

Andere bestuurders trapten meteen op de rem om de briefjes van 20 dollar op te rapen. Ze hebben nog tot morgenmiddag om het geld terug te brengen, aldus de politie van Balitmore.

Geld uit de geldauto ligt op de weg in Baltimore. Beeld ap
Geld uit de geldauto ligt op de weg in Baltimore.Beeld ap

Politie redt hond uit auto, baasje boos

De politie heeft in Zaandam een hondje uit een snikhete auto gered. Het dier zat er al zeker een uur in, zonder drinkwater, en reageerde niet meer op de mensen rond de auto.

De politie wist een raam van de auto, dat op een kiertje stond, verder te openen en zo de hond te bevrijden. De eigenaar van de auto was boos dat de politie de auto had geopend. De politie overweegt proces-verbaal tegen deze man op te maken.

Een willekeurige hond die heel zielig kijkt en dus ter illustratie dient bij dit verhaal. Beeld epa
Een willekeurige hond die heel zielig kijkt en dus ter illustratie dient bij dit verhaal.Beeld epa

Britse school waarschuwt: Doritos-chips is gevaarlijk

Een school in de Britse kustplaats Scarborough heeft ouders een waarschuwing gestuurd over 'de gevaarlijke chips Doritos Roulette' nadat een scholiere na het eten van de chips ademnood kreeg. In de maandelijkse nieuwsbrief schreef de school: 'Ouders en verzorgers, wees u ervan bewust dat de nieuwe Doritos-chips niet geschikt is voor kinderen. De chips kan enorme pijn veroorzaken, zeker bij kinderen met een allergie of overgevoeligheid.'

De 14-jarige Beth Laybourn verklaart zelf dat ze 'bang was om dood te gaan' nadat ze een zak Doritos-chips naar binnen had gewerkt. Samen met haar broertje en een vriend speelde ze een chips-variant van Russian Roulette, waarbij ze om de beurt chips moesten eten. Na een tijdje begon het meisje te zweten en moest ze overgeven. Ook na vier mokken melk stopte haar keel niet met branden. Later die week kreeg ze een heftige astma-aanval, die ze weet aan het eten van de chips.

Een woordvoerder van Doritos zegt in de Britse krant The Sun dat het voorval hem spijt. Toch vindt hij dat bedrijf op zijn verpakkingen en in de reclame duidelijk genoeg is over de extreem pittige smaak van de chips.

De 'gevaarlijke' chips. Beeld Madelon Meester
De 'gevaarlijke' chips.Beeld Madelon Meester

Gebruikt potje oploskoffie als urn

Een 56-jarige Belg heeft de as van zijn overleden vrouw meegekregen in een gebruikt potje oploskoffie. De weduwnaar heeft een klacht ingediend tegen de begrafenisondernemer in het Belgische Limburg.

Klaas' vrouw Miet overleed in april, zo vertelt hij Vlaamse media vrijdag. Een paar dagen na de crematie kwam Klaas zijn deel van de asresten van zijn vrouw halen, andere familieleden kregen ook een deel. 'Pas in de auto zag ik dat het om een koffiepotje ging. Ik was zo van slag dat ik de kracht niet had om te reageren.' Hij spreekt over minachting. 'Zoiets doe je niet met een mens.'

De begrafenisondernemer ontkent de feiten niet tegenover de krant Het Nieuwsblad. 'Maar de situatie is opgeblazen.'

De Autonome Raad voor het Uitvaartwezen noemt het incident met het koffiepotje een 'ernstige beroepsfout'. Een zegsman wijst op kleine metalen potjes of steriele potjes zoals bij de apotheker die gebruikt hadden kunnen worden. De raad die de klacht behandelt, zoekt naar een oplossing, in het uiterste geval wordt de begrafenisondernemer uit de beroepsvereniging gezet.

Ouders, let op Nijntje-vingerverf

Ouders van kinderen die graag vingerverven goed opgelet: de Nijntje-vingerverf van Bruynzeel bevat mogelijk te veel NDELA en kan daardoor schadelijk voor de gezondheid zijn. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vandaag.

NDELA is een stof die ook in veel cosmetische producten zit. Het overschot zit in een bepaalde partij van het product, maar uit voorzorg haalt Bruynzeel alle vingerverf terug. Wie deze producten heeft gekocht, kan ze terugsturen naar Bruynzeel en krijgt de aankoopprijs terug.

Nijntje. Beeld Uitgeverij Bornmeer.
Nijntje.Beeld Uitgeverij Bornmeer.

Dronken eekhoorn veroorzaakt honderd pond aan schade

Een stomdronken eekhoorn heeft in een café in de Britse plaats Evesham voor een paar honderd pond aan schade aangericht. De eekhoorn werd op heterdaad betrapt toen hij achter een zak chips vandaan kroop.

Kroegbaas Sam Boulter trof een enorme ravage aan toen hij zijn kroeg 's avonds opende. Hij dacht eerst aan dieven, maar zag de schuldige eekhoorn toen zitten. Het dier had verschillende flessen van de bar afgestoten en die vervolgens leeggedronken. Volgens Boulter wankelde het dier, maar het kostte hem en twee gasten alsnog een uur om de eekhoorn te vangen.

Een eekhoorn in het zuiden van Duitsland. Deze is zover bekend onschuldig. Beeld afp
Een eekhoorn in het zuiden van Duitsland. Deze is zover bekend onschuldig.Beeld afp

Chinees bedrijf houdt 'Gezichtsloze dag'

Een bedrijf in het noorden van China, Woffice, houdt vandaag een 'Gezichtsloze Dag'. De werknemers mogen vandaag met een masker op werken 'zodat ze niet met stressvolle sociale situaties hoeven om te gaan'. Op die manier hoeven ze niet op hun gezichtsuitdrukking te letten, constant een glimlach op je gezicht forceren kan volgens het bedrijf erg stressvol zijn. De dag is onderdeel van een aantal pogingen van het bedrijf om deze stress tegen te gaan.

Veel werknemers dragen een masker met Guy Fawkes uit de film V for Vendetta. Anderen hadden een No Face-masker, dat lijkt op een karakter uit de anime-film Spirited Away.

Het V for Vendetta-masker. Beeld reuters
Het V for Vendetta-masker.Beeld reuters

Dief steelt nepjuwelen

Vanmorgen werd een juwelierszaak in Enschede overvallen. Naar nu blijkt heeft de dief alleen maar nepjuwelen buitgemaakt. Kortom, een 'domme dief', aldus RTL Nieuws. Alhoewel ook de mogelijkheid wordt opengelaten dat hij de taal niet machtig is.

Het stond namelijk duidelijk op de ruit aangegeven dat er in de etalage alleen maar nepperts lagen.

Truckchauffeur ingehaald door eigen auto

Een vrachtwagenchauffeur moest zich even in de ogen wrijven toen hij over de rondweg reed van de Duitse hoofdstad Berlijn. Hij werd ingehaald door zijn eigen personenauto met achter het stuur een dief, aldus de politie.

De man alarmeerde meteen de politie die het voertuig, dat in Berlijn werd ontvreemd, bij de grensplaats Frankfurt (Oder) staande kon houden. De 26-jarige man achter het stuur werd aangehouden.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Britney Spears houdt van ham

Onverlaten hebben uit het afval van Britney Spears handgeschreven boodschappenlijstjes gevist en deze op veiligsite eBay te koop gezet. Volgens Mashable zijn alle lijstjes voor 60 dollar per stuk verkocht.

En waar houdt Britney zoal van? Van hele gewone dingen, zoals Red Bull, melk, ham en kaas. En pizza, sprite en koekjes. En ook van mayonaise, eieren, risotto en bevroren pretzels. Maar ook van het toch verrassende 'baby icecream drumsticks'.

null Beeld eBay
Beeld eBay

Vrouw ontdekt sigaret in loempia

Ze had er letterlijk buikpijn van, de Hoornse die zondagavond een bericht op Facebook zette over de sigarettenpeuk die ze aantrof in een loempia van het Chinees restaurant in haar wijk. Misselijk belde zij de huisartsenpost met de vraag of het kwaad kon als ze ongemerkt iets van de sigaret had opgegeten.

Ook ging ze samen met haar vriend terug naar het restaurant. De reactie van de bazin schoot haar in het verkeerde keelgat. 'Die zei: 'O, dat is niet zo mooi, maar wat is het probleem?'.'

'Mensen, haal je eten niet bij deze vieze Chinees!', schreef de vrouw op Facebook. Toen ze het bericht dinsdagochtend op 'privé' zette - 'Omdat het niet mijn bedoeling is die mensen hun restaurant te ruïneren' - was het al 2555 keer gedeeld.

Lees meer in het Noordhollands Dagblad.

Restant van de opgerookte peuk in de loempia. Beeld Facebook
Restant van de opgerookte peuk in de loempia.Beeld Facebook
Foto van de loempia met sigaret die de vrouw aantrof. Beeld Facebook
Foto van de loempia met sigaret die de vrouw aantrof.Beeld Facebook

Honden van Johnny Depp voor de rechter

De rel over de Yorkshire terriers Pistol en Boo van de Amerikaanse acteurs Johnny Depp en Amber Heard krijgt in Australië een vervolg. Justitie heeft Heard gedagvaard om 7 september voor de rechter te verschijnen, meldt de Brisbane Times.

Ze wordt beschuldigd van de illegale import van dieren en daarmee schending van de strenge Australische quarantainewet, en voorts van vervalsing van een reisdocument. Er kan 10 jaar cel en omgerekend ruim 67.000 euro boete worden opgelegd.

Het paar was in mei in een privévliegtuig samen met Pistol en Boo naar Australië gekomen in verband met filmopnames. Nadat de aanwezigheid van de terriërs was ontdekt, bevalen de Australische autoriteiten dat die snel terug moesten naar de VS. Dat het de Australiërs ernst was, bleek toen de minister van Landbouw zelf, Barnaby Joyce, in het openbaar dreigde de dieren te laten afmaken als die niet binnen 72 uur vertrokken. Pitol en Boo zijn toen op een vliegtuig gezet.

Yorkshire terriërs. Overigens zijn dit niet de honden van Johnny Depp en Amanda Heard. Beeld ap
Yorkshire terriërs. Overigens zijn dit niet de honden van Johnny Depp en Amanda Heard.Beeld ap
Johnny Depp en Amber Heard. Beeld anp
Johnny Depp en Amber Heard.Beeld anp

Eekhoorn stalkt wandelaar

Een eekhoorn heeft een jonge wandelaarster in het Duitse Bottrop zo lang achtervolgd dat ze wanhopig de politie belde. De vrouw had eerst van alles ondernomen om de achtervolger van zich af te schudden, maar het diertje bleef in haar kielzog, meldden Duitse media woensdag.

De agenten die te hulp schoten zagen het schouwspel met verbazing aan en hebben de stalker naar het politiebureau gebracht. Daar werd de verzwakte jonge eekhoorn met appel en honingthee verzorgd voor het dier werd afgevoerd naar een dierenopvang. Er wordt aangenomen dat het eekhoorntje hulp zocht omdat het niet op eigen kracht aan voedsel kon komen. Dat lijkt de stalker binnenkort wel te kunnen.

Bron: ANP

Een eekhoorn heeft een jonge wandelaarster in het Duitse Bottrop zo lang achtervolgd dat ze wanhopig de politie belde. Beeld ap
Een eekhoorn heeft een jonge wandelaarster in het Duitse Bottrop zo lang achtervolgd dat ze wanhopig de politie belde.Beeld ap

Potlootventer wil geen nader onderzoek

Een man die zondag in het Gelderse Hierden werd aangezien voor een potloodventer, wil geen nader onderzoek meer naar wat hem is overkomen. Dit heeft de politie woensdagmiddag laten weten. De man werd zondag door voorbijgangers naakt aangetroffen aan de Parallelweg in Hierden. De man vertelde tegen agenten dat hij was mishandeld en van zijn kleren was bestolen. Hij deed daarvan ook aangifte. De man heeft inmiddels toegegeven dat hij een onjuiste verklaring heeft afgelegd. Hij wil dat de politie verder geen onderzoek meer doet. Het onderzoek is volgens de politie daarom gestopt.

Bron: ANP

Een naakte man loopt over de straten van Londen, terwijl een politieagent lachend toekijkt. Beeld getty
Een naakte man loopt over de straten van Londen, terwijl een politieagent lachend toekijkt.Beeld getty

Knallende ruzie in krokettenland

Er is een knallende ruzie onstaan in krokettenland over de Week van de Kroket. Vakvereniging ProFri wil niets liever dan dat de hele snack- en cafetariabranche een volle week per jaar uitroept tot Nationale Week van de Kroket. Maar snackfabrikant Royaan, die de feestelijke week een paar jaar geleden begon, wil liever niet delen. Er gloorde de afgelopen maand hoop dat de hele sector zijn schouders onder de week zou kunnen gaan zetten, zegt ProFri-voorman Frans van Rooij tegen de Telegraaf.

Kroketten in een bedrijfskantine. Beeld anp
Kroketten in een bedrijfskantine.Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden