Kom naar de quizavond

De Grote Ontwikkelingsquiz 2007 zal uitsluitsel geven. U kunt meedoen aan dit spektakel in LUX Nijmegen op zondag 30 september, als u een van de vijftien winnaars bent van de Voorrondequiz]]> . Beantwoord de vragen vóór 23 september.

De winnaars van de voorronde krijgen een uitnodiging de strijd aan te gaan met elkaar en vijftien zogenoemde ‘BNO-ers’: Bekende Nederlanders op het gebied van Ontwikkelingssamenwerking. Dit keer zijn dat onder anderen: Jan Douwe Kroeske (TV presentator), Sjoera Dikkers (Stop Aids now!), René Grotenhuis (Cordaid), Erik Thijs Wedershoven (de winnaar van 2006), Arend Jan Boekestijn (VVD, Tweede Kamer), Chantal Gill’ard (PvdA, Tweede Kamer), Jan Bouke Wijbrandi (Oxfam Novib). De prijs is nog een verrassing.

Tijdens de quiz in Nijmegen mogen twee Volkskrant-lezers in debat met Manuela Monteiro (Hivos) of Anja Wortman (Midogo) over de doe-het-zelf-hulp. Stuur uw reactie op de interviews op deze pagina (maximaal 500 woorden) naar: betoog@volkskrant.nl. De auteurs van de twee prikkelendste bijdragen krijgen een uitnodiging voor het debat.

De Grote Ontwikkelingsquiz wordt georganiseerd door CIDIN (Centrum voor Internationale Ontwikkelingsvraagstukken van de Radboud Universiteit in Nijmegen) en LUX Nijmegen, in samenwerking met de Volkskrant, lokaalmondiaal en met financiële steun van de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en duurzame ontwikkeling (NCDO).

U kunt ook gewoon tijdens de quiz in de zaal uw eigen kennis testen. Quizmaster is Lau Schulpen (CIDIN). Het programma start om 15.00 uur en duurt tot 17.30 uur. Plaats: LUX, Mariënburg 38-39, Nijmegen. Reserveren kan tijdens openingsuren via 0900 5894636 of 0900 LUXinfo. Meer informatie: www.globaldebat.nl]]> .

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden