KNVB acht zich misleid door Terpstra

De sectie betaald voetbal van de KNVB vindt dat staatssecretaris Terpstra van VWS eerder gemaakte afspraken over belastingvoordelen doorkruist. Directeur Vogelzang heeft de bewindsvrouw een brief op poten gestuurd waarin hij wijst op eerder gemaakte afspraken....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

Terpstra zei afgelopen weekeinde tijdens een bijeenkomst van de Landelijke Bond van Amateurvereningingen (LBA) dat de helft van het geschatte belastingvoordeel uit btw-verlaging binnen het voetbal naar de amateurs en de jeugd moet gaan. Volgens Vogelzang schendt Terpstra daarmee afspraken die de KNVB eerder maakte met het ministerie van Financiën. 'In afwachting van de ondertekening van dat akkoord heeft Terpstra een besluit genomen dat daarmee in strijd is', aldus de KNVB. De betaalde sector dringt aan op ondertekening van het oorspronkelijke convenant.

Volgens een woordvoerder van de staatssecretaris is nog geen sprake van een definitief convenant, wel zijn afspraken gemaakt die nog uitgewerkt dienen te worden. 'Expliciet is besloten dat het voordeel uit de btw-verlaging niet alleen bestemd kan zijn voor de betaalde jeugd van de betaald voetbalorganisaties, maar ook moet gaan naar de jeugd van de amateurclubs.'

Terpstra merkte vorige week tijdens de bijeenkomst van de LBA op dat indien de KNVB het financiële voordeel alleen wilde besteden aan de betaalde sector, er een probleem zou ontstaan. 'Laten we het er maar op houden dat alles op een misverstand berust'', aldus de woordvoerder van VWS.

De btw op sport is met ingang van dit jaar verlaagd van 17,5 naar 6 procent. In het voetbal profiteren vooral de betaalde clubs, omdat zij de meeste inkomsten hebben uit entreegelden.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden