Kneus

Werkgevers kunnen slecht aan personeel komen. En daarom zoeken deze werkgevers samen met de overheid naar oplossingen door bijvoorbeeld WAO'ers weer in dienst te nemen en eventueel op te leiden....

DEN HELDEREdwin de Hond

Nu ben ik zelf zo'n kneus (WAO'er) die dolgraag weer aan het werk wil. Maar als men denkt dat ik aan de slag kom dan heeft men het grondig mis. Ondanks het feit dat het GAK (overheid) flink in mij heeft geïnvesteerd in het volgen van opleidingen op verzoek van de werkgever, waar ik bovendien een half jaar stage heb moeten lopen om mijzelf te kunnen bewijzen, ondanks het feit dat ik mijn stageperiode goed heb doorlopen en dus heb bewezen dat ik het werk aankan, neemt deze werkgever mij niet aan. Omdat, buiten mijn schuld, mijn opleiding vertraging heeft opgelopen, terwijl ik wel het belangrijkste deel reeds heb behaald. En dan nog te bedenken dat in deze branche (spoorbouw), waar ik bovendien vandaan kwam voor mijn WAO, slecht aan opgeleide mensen kan komen.

Als ik lees en hoor over de problemen van de werkgevers dan plaats ik daar grote vraagtekens bij. Aan de overheid ligt het niet, die wil de WAO'ers graag helpen. Maar de werkgevers stellen gewoon veel te hoge eisen met als gevolg dat ze dus slecht aan mensen kunnen komen. Ondanks de premies, gratis opleidingen en andere voordelen die de overheid biedt.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden