KLM'er Rutten volgt Van Lier Lels op

Schiphol heeft KLM'er Ad Rutten aangesteld als de nieuwe operationeel directeur (COO). De 53-jarige Rutten volgt Marike van Lier Lels op die in januari van dit jaar door topman Gerlach Cerfontaine aan de kant werd gezet....

Van onze verslaggever Harry van Gelder

Ad Rutten is op dit moment verantwoordelijk voor het technisch onderhoud van de KLM-vloot. Voor zijn indiensttreding bij KLM was hij van 1979 tot 1996 in verschillende functies werkzaam bij Schiphol.

De benoeming geeft de nauwe verwevenheid tussen Schiphol en diens belangrijkste klant KLM aan. Volgens Schiphol is Rutten benoemd vanwege zijn 'brede ervaring en kennis op operationeel gebied en management van het hele luchtvaart- en luchthavenproces'.

In januari van dit jaar ontstond commotie over het ontslag van Van Lier Lels. Het bestuurslid zou pas op de plaats hebben moeten maken vanwege een verstoorde relatie met Schiphol-directeur Cerfontaine.

Ook de KLM zou geen vertrouwen meer hebben gehad in Van Lier Lels. Schiphol noemde een verschil van inzicht over het te voeren beleid als belangrijkste reden voor het ontslag van de operationeel directeur.

De KLM'er Rutten wordt over het algemeen gezien als een goede vakman en als een minder uitgesproken type dan Van Lier Lels. Hij treedt op 1 september aan.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden