Kliniek voor plastische chirurgie EMC onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de kliniek voor plastische chirurgie EMC Bosch en Duin voor zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld. De inspectie heeft onvoldoende vertrouwen in het handelen van de directie.

Plastische chirurgie. Beeld reuters
Plastische chirurgie.Beeld reuters

De inspectie stelde tijdens bezoeken in het afgelopen jaar verschillende tekortkomingen vast, onder meer op het gebied van infectiepreventie, medische technologie, medicatieveiligheid en dossiervoering. De IGZ vindt dat hierdoor een risico bestaat voor de veiligheid van patiënten.

De inspectie controleert de voortgang de komende tijd, onder meer met onaangekondigde bezoeken en gesprekken met de directie en de medewerkers.

Volgens Brenda Woerdman, manager bij EMC, is het bedrijf bezig om alle tekortkomingen op te lossen. 'Maar de patiëntveiligheid is nooit in het geding geweest, daar durf ik mijn hand voor in het vuur te steken', aldus Woerdman.

EMC Bosch en Duin is een gespecialiseerde kliniek op het gebied van plastische chirurgie, huidverbetering en leefstijladvies.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden