KLEINKUNST

Het laatste weekend van de Amerikaanse muzikale dwazen The Flying Karamazov Brothers, die een krankzinnige mix van muziek en jongleren brengen....

Tournee

Jeroen van Merwijk heeft zijn beste liedjes bij elkaar geharkt voor het programma Van Merwijk Werkt! Vanavond in Delfzijl (De Molenberg), vrijdag in Papendrecht (De Willem), zaterdag in Franeker (De Koornbeurs). 'De meester van het ironisch-romantische genre.' (Patrick van den Hanenberg)

Taalkunstenaar Frank van Pamelen laat het ongerijmde rijmen in Planken Wambuis. Vanavond in Rotterdam (Zuidplein), vrijdag en zaterdag in Utrecht (Werftheater).

Sanne Wallis de Vries is bezig aan haar laatste week met Sop, haar succesvolle debuut. Vanavond in Naaldwijk (De Naald), vrijdag in Heerhugowaard (De Schakel), zaterdag in Apeldoorn (Orpheus). 'Een veelzijdige chaoot.'(PvdH)

Kees Torn leeft in een bolwerk van dagdromen, fantasie en improductief verlangen. In Plek Zat gunt hij het publiek een kijkje in zijn wondere wereld. Vanavond in Heerlen (Stadsschouwburg), op 26 februari in Eindhoven (Stadsschouwburg), 27 februari in Drunen (De Voorste Venne), 2 en 3 maart in Zoetermeer (Stadstheater).

Jaap Mulder overdondert het publiek in KanonOren met belachelijke en bedreigende statistieken. Hij is vooral bezorgd over de 40% die nergens een mening over heeft. Vrijdag in Breda (Chassé), zaterdag in Lochem (Schouwburg), op 2 maart in Meppel (Ogterop).

Amsterdam

Dertig jaar na zijn start met Bram Vermeulen keert Freek de Jonge in zijn eentje terug naar Felix Meritis met het feuilleton De Grens. Per avond speelt Freek twee voorstellingen. Hij behandelt het onderwerp 'De Middenstand' vanavond t/m zaterdag, en 3 t/m 5 maart. Op 7 maart zendt de VPRO het programma op tv uit.

Clous van Mechelen noemt zichzelf een praatjesmaker en een musicmaker. In Één plus één vertoont hij zijn kunstjes op piano, sax en accordeon. Vanavond t/m zaterdag in het Betty Asfalt Complex.

Van 2 t/m 6 maart doen in Theater Bellevue Eef & Coo, Maarten & Chiel, en De Spekmennen de finale van het Leids Cabaret Festival nog eens over. De Belgisch-Nederlandse combinatie Eef & Coo werd van de Antwerpse kleinkunstopleiding gestuurd, maar bleek wel goed genoeg om het Leidse Festival te winnen.

Vleugelkomiek Hans Liberg staat met Nieuwe Show van 2 t/m 13 maart in het Nieuwe de La Mar Theater. De winnaar van de Emmy Award 1997 heeft zich laten beïnvloeden door de publiekgerichte stand up comedy.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden