KLEINKUNST

Tournee..

Jetty Mathurin is in Welopgevoed de wijze Surinaamse 'Taante', de snelle macho Stanley en zichzelf. Vanavond in Almere Haven (De Roestbak), vrijdag in Alkmaar (De Vest), zaterdag in Capelle a/d IJssel (Isala), 1 februari in Sittard (KC 138), 2 februari in Roermond).

IJdele Hoop is volgens het Vlaamse duo Kommil Foo 'muzikaal, beeldend cabaret met kloten'. Vrijdag t/m zondag in Gouda (Schouwburg), 1 februari (première) in Alkmaar (De Vest), 2 februari in Oosterhout (De Bussel).

De Nieuwe Snaar produceert in De Vierde Maat een overdonderende lawine van muziek in alle (on)mogelijke stijlen. Vanavond en vrijdag in Lochem (Schouwburg), zaterdag in Helmond (Het Speelhuis), 1 februari in Maastricht (Theater a/h Vrijthof), 2 februari in Apeldoorn (Schouwburg Orpheus).

Voorwaarts en Niet Vergeten is een overzicht van 40 jaar Jenny Arean in het theater. Vanavond in Amersfoort (De Flint), 28 januari in Zutphen (De Hanzehof), 29 januari in Kampen (Stadsgehoorzaal), 1 februari in IJmuiden (Stadsschouwburg), 2 februari in Amstelveen (Schouwburg).

Amsterdam

Literair Variété is een voorstelling van Ivo de Wijs en Pieter Nieuwint, beiden ooit lid van Kabaret Ivo de Wijs. Maandag in Theater Bellevue.

In Kruistocht diept Niet Uit Het Raam met verrassende metaforen het geweldprobleem uit: op straat, op het voetbalveld, en op het wereldtoneel tussen de religies. Van 1 t/m 5 februari in De Kleine Komedie.

Bergen op Zoom

De nieuwe theatershow van Herman van Veen heeft geen titel, wel een motto: 'Mijn hart is vol van vrienden en van jou/beter gezelschap vind ik nooit meer in dit leven/en toch is er geen trein die ik niet nemen zou/waarheen is mij om het even'. Op 2 en 3 februari in De Maagd.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.