KLEINKUNST

Tournee..

Matilde binnen handbereik is een programma waarmee Matilde Santing, begeleid door drie musici, langs de kleinere zalen tourt. Voor de fans van 'Mother Spice' wordt het dringen. Op 5 oktober in Woerden (De Kloostertuin), 6 oktober in Haaksbergen (De Bouwmeester), 7 oktober in Maassluis (Schuurkerk).

De Ploeg is het samenwerkingsverband van cabaretgroep NUHR, Genio de Groot, Han Römer en Titus Tiel Groenestege. En nu. . . revue! begon bij de eerste repetitie als een parodie op de revue, maar ontwikkelde zich tot een klassiek, maar vooral krankzinnig Arabisch drama. Vanavond in Purmerend (De Purmaryn), vrijdag in Den Haag (Diligentia), zaterdag in Amersfoort (De Flint), 5 oktober in Gouda (Schouwburg), 6 oktober in Arnhem (Schouwburg), 7 oktober in Leiden (Schouwburg).

Lebbis en Jansen behandelen in Einde Eeuws onderwerpen met eeuwigheidswaarde en de actualiteit. Vrijdag in Deventer (De Leeuwenbrug), 2 oktober in Leeuwarden (De Harmonie), 5 en 6 oktober in Haarlem (Stadsschouwburg).

De Noord-Ierse theatergroep Ridiculusmus brengt The Exhibitionists: een dag uit het leven van vier suppoosten in een galerie voor moderne kunst, met een knipoog naar mr Bean. Vrijdag in Vught (De Speeldoos), 5 t/m 9 oktober in Amsterdam (Bellevue).

Amsterdam

Tot en met 2 oktober draait in De Kleine Komedie De Kleinkunstcarrousel. In drieëntwintig eenmalige surprisevoorstellingen verschijnen per keer vijf of zes artiesten die de afgelopen tien jaar geregeld in De Kleine Komedie hebben gespeeld. Onder de 78 deelnemers zijn Youp van 't Hek, Hans Teeuwen, Acda & De Munnik, Stef Bos, Kees Torn en Theo Maassen.

Freek de Jonge is al over de helft van zijn tiendelige marathonvoorstelling De Grens, waarin hij ingaat op de zaken die ons aan het eind van het tweede millennium bezighouden. Vanavond t/m zaterdag speelt hij in Felix Meritis aflevering zeven, getiteld De Vluchteling.

In Hype laten De Vliegende Panters als drie gelikte zakenmensen zien hoe je de markt naar je hand kunt zetten. Vanavond t/m 2 oktober in het Nieuwe de la Mar Theater. 'Direct vanuit stand bespringen ze hun prooi.' (PvdH)

Gouda

Er staat een gek op het podium. Het is geen mooie man en zeker geen lekker wijf. Hij heeft wat van zijn vader, van de neef van Mister Bean en van Bertje de Waard uit Den Haag. Onno Innemee (voormalig lid van de groep Basterd) weet het nog niet zo precies. Op 6 oktober gaat in de Goudse Schouwburg zijn eerste avondvullende programma Kip zonder Kop in première.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden