KLEINKUNST

Amsterdam:..

Ook dit jaar worden de eindvoorstellingen van de Akademie voor Kleinkunst in De Kleine Komedie gepresenteerd. Voor de pauze treden derdejaars studenten op. Na de pauze de musical 'Sunday in the Park with Sondheim'. Jurrian van Dongen herschreef de Sondheim musical 'Sunday in the Park with George'. Regie: Fred Florusse. Van 12 t/m 14 juni.

De serie voorstellingen die van 18 t/m 22 juni onder de titel 'Undercover' zou plaatsvinden in de Kleine Komedie is afgelast. Brigitte Kaandorp, Harrie Jekkers en Jeroen van Merwijk hebben van medewerking af gezien.

Adèle Bloemendaal en Hans Dorrestijn staan t/m 28 juni 'samen solo' in het Nieuwe de la Mar Theater. Voor de pauze de humoristische treurwilg Dorrestijn en na de pauze mogen we hopen dat Adèle verschijnt. Dorrestijn heeft in het verleden veel nummers voor Bloemendaal geschreven, zoals De Lelijkheid, en Het Drinklied.

Eindhoven

De laatste voorstellingen van Hiep Hiep Rahoe van de Belgische zot Urbanus zijn te zien op 13 en 14 juni in de Schouwburg van Eindhoven.

Groningen

Ook Youp van 't Hek en muzikaal assistent Rens van der Zalm zijn bijna uitgespeeld. Laatste voorstellingen van Scherven, vanavond t/m zaterdag in de Stadsschouwburg Groningen. 'Van 't Hek toont aan dat cabaret nog steeds geëngageerd kan zijn zonder gratuite grappen. Er zit nog veel authentieke woede in die man, en hij ramt het er met veel humor uit.' (Patrick van den Hanenberg)

Utrecht

Bert Visscher is dit seizoen bijna uitgeraasd. Nog twee maal Voor ons hoeft het niet. Vrijdag en zaterdag in de Stadsschouwburg. 'Het is een zorgvuldig opgebouwde, gevariëerde voorstelling. Maar een ding gaat de hele avond constant door. Het is lachen. Onbedaarlijk lachen.' (PvdH)

In Parnassos, het Cultureel Centrum van de Universiteit van Utrecht, vindt van 12 t/m 14 juni het Try Out Podium-festival plaats, een concours voor studenten-kleinkunstenaars. De finale op zaterdag wordt gepresenteerd door Bas Grevelink van de Comedy Train.

Tournee:

Hans Liberg voert in De Vier Jaargetijden een muzikale uitputtingsslag. Alle stijlen, alle componisten, alle instrumenten en alles snel, heel erg snel. Op 12 juni in Gouda (Schouwburg), op 13 juni in Venlo (Maaspoort), op 14 juni in Alkmaar (De Vest), op 17 en 18 juni in Eindhoven (Stadsschouwburg). 'Gekleed in een wit Yamamoto-pak dat voor een moderne judoka ontworpen lijkt, fladdert Hans Liberg op blote voeten door zijn zelfgemaakte speeltuin. Een bijzondere kunstenaar die een vermakelijk kunstje flikt.' (PvdH)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden