KLEINKUNST

Tournee..

De Nieuwe Snaar produceert in De Vierde Maat een overdonderende lawine van muziek in alle (on)mogelijke stijlen. Vanavond in Hoofddorp (De Meerse), vrijdag in Goor (De Reggehof), 7 december in Amstelveen (Schouwburg), 8 december in Veghel (De Blauwe Kei).

In De 20e eeuw in duo's laten Echte Mannen de grootheid zien van Paul McCartney en John Lennon, Adolf Hitler en Eva Braun, de gebroeders Wright en God en de Duivel. Vanavond in Dordrecht (Bibelot), vrijdag in Wadway (Theaterkerk), 7 december in Vught (De Speeldoos).

Amsterdam

Kees van Kooten vertelt in De Zak van Kees 'oude en nieuwe verhalen in Sinterklaaspapier verpakt'. Een keuze uit zijn verhalen die hij vanaf 1969 heeft geschreven. In De Kleine Komedie op 5 en 6 december.

Freek de Jonge nadert het einde van zijn tiendelige cabaretmarathon De Grens over de zaken die ons aan het eind van het tweede millennium bezighouden. Aflevering 9, De Feestdagen is vanavond t/m zaterdag te zien in Felix Meritis.

In Verde e morte, een voorstelling van de eindexamenkandidaten van de Akademie voor Kleinkunst, wordt de dood van operacomponist Verdi in 1901 gekozen om de geschiedenis van het lied na te pluizen, van opera-aria tot het vulgair of kunstzinnige lied van de 20ste eeuw. Tekst: George Groot en Jurrian van Dongen. Met gastrollen (bij toerbeurt) voor Karin Bloemen, Lenette van Dingen en Paul de Leeuw. Vanavond t/m zaterdag in De Kleine Komedie.

Kerstcircus Berendi vertelt het trieste levensverhaal van een gerenommeerde circusfamilie. Een (lunch)voorstelling over de verstikking van traditie vol nostalgische circusacts en live muziek. Tekst: Elke Geurts, regie: Bruun Kuijt. Van 7 t/m 31 december in Theater Bellevue.

The Weird Sisters (Kath Burlinson en Alison Goldie) spelen de Engelstalige voorstelling Loveplay, waarin de liefde op roekeloos eerlijke en hartverscheurende manieren wordt benaderd. Van 7 t/m 11 december in Theater Bellevue.

Rotterdam

In Negerzoenen van De Berini's nemen Annie en Harrie de donkere jongen van drie huizen verder in huis, omdat hij het bij zijn ouders niet meer uithield. Van 7 t/m 24 december in Theater Zuidplein.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden