KLEINKUNST

Na het succesvolle programma waarin Ramses Shaffy zich door enkele zangeressen liet bijstaan, doet hij het nu weer een weekje in zijn eentje....

Amsterdam

De nummer één hit 'Leven na de dood' heeft de popmuzikant in Freek de Jonge definitief wakker gemaakt. Op 6 oktober staat hij in Paradiso met De Toegift, een éénmalig concert met de band o.l.v. Robert Jan Stips.

Rob van Houten heeft zich tijdelijk verbonden met de popmuziek-theatergroep KeesKoosConnie. Onder de titel Showkola brengt KKC & R een show met Funhouse-, kleinkunst-en revue-elementen. Vanavond t/m zaterdag en van 8 t/m 11 in het Betty Asfalt Complex.

Job Schuring vertelt in Eindelijk over een Russisch muzikaal wonderkind en een Nederlandse tekstschrijver/componist, en heeft daarnaast nog wat hatelijke opmerkingen in petto voor oudere mannen die op latere leeftijd zo nodig nog eens vader moeten worden. Theater Bellevue, van 7 tot en met 11 oktober.

De centrale vraag in Wallebakken is, of het niet eens tijd wordt dat er over Reinder van der Naalt, net als over Tineke, Willem Duys en generaal Couzy een biografie geschreven moet worden. De Kleine Komedie, van 7 t/m 11 oktober. 'Van der Naalt is een van de laatste vertegenwoordigers van de lulligheid, die in de eerste plaats een plezierig potje vermaak willen voorschotelen. Niet helemaal het niveau van Finkers, maar Van der Naalt heeft als zelfverzekerde sukkelaar een eigen meligheid ontwikkeld.' (Patrick van den Hanenberg)

Tournee

Het liedjesprogramma Stilzitten van Tom Oosterhuis is voorlopig maar vier keer te zien. Dan hoopt hij dat theaterdirecteuren overtuigd zijn van de noodzaak van een langere tournee. Vanavond in Austerlitz (Beauforthuis), vrijdag in Eindhoven (Stadsschouwburg), zaterdag in Hoofddorp (De Meerse) en 10 oktober in Helmond ('t Speelhuis).

In Platina staan zangeres Mylène d'Anjou en pianist Wim Boor als het duo Bo & Cees naast elkaar. Het dertigjarig bestaan van het tweetal wordt gevierd met een cd. Vanavond in Almere-Haven (De Roestbak), vrijdag in Tilburg (Schouwburg), zaterdag in Purmerend (de Purmaryn), op 7 oktober in Den Bosch (Theater aan de Parade), 8 oktober in Emmen (De Muzeval), op 9 en 10 oktober in Breda (Chassé Theater). 'We kenden Mylène d'Anjou als een goede zangeres, nu bewijst ze zich ook als actrice.'

(PvdH)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden