KLEINKUNST

Tournee..

Voor de nieuwsgierigen geeft Urbanus vooraf wat pointes weg uit zijn show Ik ben een plastiek zakske. Hij rekent op een lach na 'die zijn toch vers' en 'dreef daar een olijf in'. Vrijdag en zaterdag in Ede (De Reehorst), 16 en 17 november in Purmerend (De Purmaryn).

De titel slaat nergens op, de inhoud van Trui van Hans Teeuwen is bijzonder. Twee uur lang zonder pauze goochelt Hans Teeuwen hardhandig met voorbeelden van vals en oprecht. Vanavond in Dordrecht (Kunstmin), vrijdag in Heerlen (Stadsschouwburg), 16 november in Cuijk (Streekschouwburg), 17 november in Uden (Markant).

Van enige mildheid of dufheid is bij Bram Vermeulen niets te merken. Zijn cd en theaterprogramma heten De Beuk Erin. Hij ontziet niemand, en al helemaal zichzelf niet. Vanavond in Utrecht (Schouwburg-De Blauwe Zaal), 17 november in Gouda (Schouwburg).

De Nieuwe Snaar produceert in De Vierde Maat een overdonderende lawine van muziek in alle (on)mogelijke stijlen. Vanavond t/m zaterdag in Amsterdam (De Kleine Komedie), 17 november in Venlo (De Maaspoort).

Amsterdam

Zondagmiddag wordt in De Kleine Komedie de Blijvend Applaus Prijs 1999 uitgereikt aan Lex Goudsmit voor zijn bijdragen aan het theater, de televisie en de film. Zanggroep Onkel Kumba zingt repertoire van The Comedian Harmonists, de Sesamstraat-cast treedt op, en de Amsterdam Klezmer Band besluit het programma.

Op 15 november presenteert het Weesper cabarettrio Niet Schieten! met een feestelijk programma de cd Navelstaren in De Kleine Komedie.

Van 16 t/m 20 november speelt de Vlaamse cabaretière Els de Schepper het programma De Witte Negerin in De Kleine Komedie.

Najib Amhali, de Marokkaan uit de Jordaan, neemt in Veni vidi vici de culturele tegenstellingen tussen de Nederlanders en de Marokkanen op de hak. Van 16 t/m 27 november in Theater Bellevue.

Het Menselijk Bestaan van De Gebroeders Flint is een muzikaal literaire botsing tussen de poëzie van Ed Hoornik en de ironische dialoogteksten van Justus van Oel. Van 16 november t/m 4 december in De Roode Bioscoop.

Leiden

Erik van Muiswinkel en Diederik van Vleuten noemen zichzelf vertegenwoordigers van het oude ambacht van de cabaretier, die eenzame schopper tegen alles wat op de grond ligt en zich niet meer kan verdedigen, die weergaloze windvaan in de bries der publieke opinie. Mannen op de Maan gaat 17 november in premiére in de Schouwburg.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden