KLEINKUNST

Het is Thé Lau een paar seizoenen geleden goed bevallen: een concert met alleen een pianist en een publiek dat zit....

Tournee

Maarten van Roozendaal zingt liedjes in de traditie van Ramses Shaffy. Samen met contrabassist Egon Kracht speelt hij Kerstmis in April. Vrijdag in Dordrecht (Kunstmin), zaterdag in Zwijndrecht (De Uitstek). Hans Dorrestijn viert Oud en Nieuw met Frans Ehlhart speelt in een treurig hotelletje in de Ardennen. Maar de sombere ondertoon wordt overstemd door het plezier die de samenwerking oplevert. Vanavond t/m zaterdag in Den Haag (Diligentia), 13 januari in Hoorn (Het Park).

Jaap Mulder overdondert het publiek in KanonOren met belachelijke en bedreigende statistieken. Hij is vooral bezorgd over de 40 % die nergens een mening over heeft. Zaterdag in Druten (Agora), 14 januari in Leeuwarden (De Harmonie). 'Mulder is een van de weinige cabaretiers die in de geselende humor-traditie van Freek de Jonge staat.' (PvdH)

Het is al tien jaar geleden dat het Belgische duo Kommil Foo zich liet zien op Cameretten. Reden voor een feestelijk jubileumprogramma. Vanavond in Alkmaar (De Vest), vrijdag in Gouda (Schouwburg), zondag in Amsterdam (De Kleine Komedie).

De Limburgse tex-mex groep Rowwen Hèze is de feesttenten en de bierlucht even zat. De groep speelt Van America helemaal naar Amerika in het theater. Vrijdag in Nijmegen (De Vereeniging), zaterdag in Den Bosch (Theater aan de Parade), zondag in Kerkrade Wijngrachttheater), 12 en 13 januari in Roermond (De Oranjerie).

Amsterdam

Na uitstapjes in de musical 'Joe' en de zang/dansvoorstelling Grip is Matilde Santing, die de 'h' uit haar naam heeft verbannen, terug met haar band. To Others To One, van 12 t/m 16 januari in De Kleine Komedie.

Rotterdam

In Split spelen Mini & Maxi (Karel de Rooij en Peter de Jong) twee sleetse variété-artiesten, die uit hun slaperige bestaan worden opgeschrikt door de komst van een jonge ambitieuze circusvrouw (Marie-Josée Joore). Van 12 t/m 16 en 19 t/m 23 januari in Luxor Theater. 'Wereldclowns.' (PvdH)

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden