KLEINKUNST

Naast zijn gastconservatorschap bij het Rotterdamse Maritiem Museum en zijn tv-show heeft Jules Deelder nog tijd voor theater. Natuurlijk komen Rotjeknor, voetbal en politiek voorbijsnellen in Deelder zingt....

Amsterdam

Tournee

Ramses Shaffy laat in Ramses '97 de sfeer van het oude Shaffy Chantant herleven. Hij krijgt ondersteuning van Martine Grünwald, Manuëla Kemp en Rolhina Kross. Vanavond in Oss (De Lievekamp), zaterdag in Winterswijk (CC), op 5 en 6 mei in Amsterdam (Nieuwe de la Mar). 'Zonder gesproken tekst wordt de hele hitkoffer geledigd. De vertrouwde teksten zijn in de loop der jaren alleen maar sterker en indringender geworden. Met deze voorstelling bewijst Shaffy dat zijn oeuvre geen uiterste houdbaarheidsdatum kent, en dat hij het zelf het beste kan zingen (Patrick van den Hanenberg)

Zanger/dichter Kees Torn stuntelt en stottert zich door het leven in Als ik het niet dacht. Vanavond in Almere-Haven (De Roestbak), vrijdag in Deventer (Schouwburg), op 6 mei Groningen (Het Kruithuis). 'Torn lijkt in een andere wereld te leven, met andere omgangsvormen en andere wetten. Maar het contact dat hij twee keer drie kwartier zoekt met normale stervelingen in een klein theatertje levert puur genot op.' (PvdH)

Bert Visscher is in zijn programma Voor ons hoeft het niet de stationschef van het verlaten stationnetje van Fisk. Vanavond en vrijdag in Enschede (Schouwburg), zaterdag in Zutphen (Hanzehof), op 6 en 7 mei in Doetinchem (Amphion). 'In de langzame conferences komt Visscher behoorlijk dicht in de buurt van Toon Hermans in zijn beste tijd. Net als zijn grote voorbeeld eens heeft gedaan, beschrijft Visscher het kamperen als een ware marteling. Het is echter geen plagiaat, maar het vervolmaken van een topnummer.'(PvdH)

Closer than Ever is een programma met musicalliedjes door Alberto ter Doest, Doris Baaten, Majolein Keuning en Henk Poort. Vanavond in Vlaardingen (Stadsgehoorzaal), vrijdag in Nijmegen (Stadsschouwburg), zaterdag en zondag in Tilburg (Schouwburg), op 6 mei in Weert (Munttheater).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden