KLEINKUNST

Tournee..

Hester Macrander weigert een bezadigd leven te leiden. Haar grootste schrikbeeld is rustig oud worden. Ze wil één grote daad verrichten, maar welke? Hup, vanavond in Hoogezand-Sappemeer ('t Kielzog), vrijdag in Vlaardingen (Stadsgehoorzaal), zaterdag in Wageningen (Junushof), 21 februari in Ede (De Reehorst), 22 februari in Hoorn (Het Park).

Hans Klok produceerde zijn show, Magic impossible, in Las Vegas. Vanavond staat hij in Purmerend (De Purmaryn), 16 t/m 18 februari in Amsterdam (Theater Carré), 21 februari in Vlaardingen (Stadsgehoorzaal), 22 februari in Haarlem (Stadsschouwburg).

Maarten van Roozendaal en bassist Egon Kracht zijn de woordvoerders van de Nederlanders die gruwen van het woord gezelligheid. Aan gezelligheid ten onder, zaterdag in Rotterdam (Zuidplein), 21 februari in Franeker (De Koornbeurs), 22 februari in Groningen (De Oosterpoort).

John Buysman geeft in Hengst het trieste leven van de Britse bokskampioen Henry Cooper toch nog enige allure. Vanuit zijn rolstoel probeert hij in gedachten Mohammed Ali te verslaan, wat hem in de ring niet lukte. Britse trots versus Amerikaans superioriteitsgevoel. Vanavond in Zoetermeer (Stadstheater), vrijdag in Zwolle (Odeon), 21 februari in Purmerend (De Purmaryn), 22 februari in Eindhoven (Stadsschouwburg).

Bert Klunder houdt van gederailleerde types. In De Pianostemmer zien we Jacob Zijlman, die er in zijn vrije tijd uiterst dubieuze hobby's en theorieën op nahoudt. Vrijdag in Dokkum (IJsherberg), zaterdag in Schiedam (De Teerstoof), 21 februari in Middelburg (Schouwburg), 22 februari in Sneek (Amicitia).

Liedjes in het Limburgs en de conférences in het Nederlands. Gé Reinders heeft het in Nooit nieks over de kleine gebeurtenissen waarin hij de grote thema's verpakt. Vanavond in Hoofddorp (De Meerse), vrijdag in Utrecht (Fulco), zaterdag in Tilburg (Schouwburg), zondag in Purmerend (De Verbeelding).

Het Vlaamse kwartet De Nieuwe Snaar speelt De Vierde Maat, vanavond in Drachten (De Lawei), vrijdag in Winterswijk (De Storm), 21 februari in Terneuzen (Zuidlandtheater), 22 februari in Naaldwijk (De Naald).

Zijn teksten zijn rijk, zijn muziek is eigenzinnig, zijn tempo is onnavolgbaar en zijn kop is van elastiek. Jaap Mulder speelt Trilveen vrijdag in Hoofddorp (De Meerse), zaterdag in Den Haag (Diligentia), 21 februari in Drachten (De Lawei), 22 februari in Lochem (Schouwburg)

Mylène d'Anjou ziet in haar omgeving dat iedereen ziekmakend gelukkig is. In Stuk maakt zij duidelijk dat het tijd is voor een tegenoffensief. Vrijdag staat ze in Roosendaal (De Kring), zaterdag in Roermond (CK Theater), 21 februari in Gouda (Schouwburg).

Amsterdam

Theatergroep Flint werpt in Miss Fay Flowers een laatste (muzikale) blik op een legendarische diva uit de filmwereld. Vanavond t/m 24 februari in De Roode Bioscoop.

Van 21 t/m 24 februari treden Guido Weijers, Alkemade & Bloemen, en Sandifort & Klaasen, winnaars van respectievelijk de Persoonlijkheidsprijs Cameretten 2000, Groninger Studenten Cabaret Festival en Cameretten 2000, samen op in Theater Bellevue.

Het Groningse kwintet Vrouw Holland brengt in Vet, met als ondertitel 'Was will das Weib?', hemelse close harmony en ballet-met-beide-benen-op-de-grond. Vanavond t/m zaterdag in De Kleine Komedie.

Dorine van der Klei belicht in Van Berlijn tot Broadway het leven van de Duitse actrice/zangeres Lotte Lenya. Vanavond t/m zondag in de Bovenzaal van de Stadsschouwburg.

Leiden

Vanavond treden in de Schouwburg de vijf halve finalisten aan van het Leids Cabaret Festival. De beste drie cabaretiers in spe dingen op zaterdag mee naar de Jury- en Publieksprijs.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden