KLEINKUNST

Tournee..

Kinderen met kanker, ouders die moeten opboksen tegen arrogante artsen, en artistiek minderwaardige clowns zijn de hoofdpersonen in Het Rookkwartier van Echte Mannen. Vrijdag in Alkmaar (De Vest), 13 maart in Deventer (Schouwburg), 14 maart in Breda (Chassé Theater).

Brigitte Kaandorp doet in Badwater verslag van haar stormachtige leven. Dinsdag in Gorinchem (De Nieuwe Doelen), 14 maart in Vlaardingen (Stadsgehoorzaal), 15 maart in Bergen op Zoom (De Maagd).

John Buysman geeft in Hengst het trieste leven van de Britse bokskampioen Henry Cooper toch nog enige allure. Vanavond in Spijkenisse (De Stoep), vrijdag in Breda (Chassé Theater), zaterdag in Dordrecht (Kunstmin), 14 en 15 maart in Utrecht (De Blauwe Zaal).

Arthur Umbgrove bewondert in Helden zijn opa, is gek op zijn tweeling en bekritiseert zijn eigen onvermogen om idealen in daden om te zetten. Vanavond in Almere-Haven (De Roestbak), vrijdag en zaterdag in Utrecht (Stadsschouwburg), 13 maart in Baarn (De Speeldoos), 15 maart in Meppel (Ogterop).

Marc-Marie Huybregts vertelt over zijn bizarre familiegeschiedenis in Marc-Marie H. Vanavond in Tilburg (Schouwburg), vrijdag in Zevenaar (De Bommersheuf), zaterdag in Zaandam (De Burcht).

Bert Klunder presenteert in De Pianostemmer ene Jacob Zijlman, die er in zijn vrije tijd uiterst dubieuze hobby's en theorieën op nahoudt. Vanavond in Stadskanaal (Geert Teis), zaterdag in IJmuiden (Stadsschouwburg), 15 maart in Assen (De Kolk).

Hester Macrander weigert een bezadigd leven te leiden. In Hup vertelt ze dat ze één grootste daad wil verrichten, maar welke. Vrijdag en zaterdag in Gouda (Schouwburg), 15 maart in Alkmaar (De Vest).

Zijn teksten zijn rijk, zijn muziek is eigenzinnig, zijn tempo is onnavolgbaar en zijn kop is van elastiek. Jaap Mulder speelt Trilveen vanavond in Den Bosch (Koningstheater), vrijdag in Barendrecht (Kruispunt), 15 maart in Hoorn (Het Park).

Mike Boddé weet nonsens intelligent te brengen in Hè ja, mmm fijn. Hij zingt loepzuiver vals, kraamt logische onzin uit en maakt van platte reclamedeuntjes toch nog iets intellectueels. Vrijdag in Enschede (Twentse Schouwburg), zaterdag in Hoofddorp (Het Oude Raadhuis), 15 maart in Drachten (De Lawei).

Mylène d'Anjou ziet in haar omgeving dat iedereen ziekmakend gelukkig is. In Stuk zet zij een tegenoffensief in. Vanavond in Wageningen (Junushoff), vrijdag in Capelle a/d IJssel (Isala), 13 maart in Deventer (Theater Bouwkunde).

In Wat zeg ik? vertelt de Turks/Nederlandse Nilgün Yerli over de misverstanden, hilariteit en geheimen op het Turks-Nederlandse grensgebied van de samenleving. Vrijdag in Dronten (De Meerpaal), zaterdag in Eersel (De Muzenval), 13 maart in Heilo (De Beun).

Amsterdam

Erik van Muiswinkel en Diederik van Vleuten bakkeleien over de waarde der dingen in Mannen op de Maan. Rake typetjes en hogeschoolmuziek. Vanavond t/m zaterdag in De Kleine Komedie.

Vanavond gaat Luister Loekoe Yere Kijk, de eerste solo van stand up comedian Howard Komproe in première. In Bellevue, ook vrijdag en zaterdag.

Van 13 t/m 17 maart in Bellevue Anousha N'zume met de solo Eiland. Haar multiculturele achtergrond (Russische moeder, vader uit Kameroen) is de basis voor haar debuutprogramma, waarmee ze vorig jaar de finale van het Leids Cabaret Festival haalde.

Rotterdam

Paul de Leeuw is zaterdag in het Luxor Theater de gastheer en samensteller van Cabaret in Luxor, met o.a. Jenny Arean en Sanne Wallis de Vries.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden