KLEINKUNST

Tournee..

Hester Macrander wil alles: man, kinderen, werk, geld. En ze wil ook dat het allemaal 'leuk' is. Stomstomstom is vanavond te zien in Utrecht (Stadsschouwburg), vrijdag in Zwijndrecht (De Uitstek), zaterdag in Vlaardingen (Stadsgehoorzaal). 'Hier staat een parmantige, zelfbewuste, zeer geestige vrouw.' (Patrick van den Hanenberg)

Astrid Seriese zingt niet alleen ingetogen balladen, maar zet in Weep ook een rauwe keel op, waarbij 'Show some emotion' van Joan Armatrading als uitgangspunt geldt. Vrijdag in Wageningen, zaterdag in Uden (Markant), zondag in Nijmegen (Stadsschouwburg), 31 maart in Haarlem (Stadsschouwburg).

Kees Torn, winnaar van de Annie M.G. Schmidt-prijs, leeft in een bolwerk van dagdromen, fantasie en improductief verlangen. In Plek Zat gunt hij het publiek een kijkje in zijn wondere wereld. Vanavond in Deventer (Schouwburg), vrijdag in Dordrecht (De Kunstmin), zaterdag in Delfzijl (De Molenberg), 31 maart in Lochem (Schouwburg). 'Er is in de generatie van Torn geen enkele cabaretier te vinden met zo'n feilloos taalgevoel.' (PvdH)

Jeroen van Merwijk heeft zijn beste liedjes bij elkaar geharkt voor het programma Van Merwijk Werkt! Vrijdag in Amersfoort (De Flint), zaterdag in Groningen (De Oosterpoort), 31 maart in Zutphen (Hanzehof).

In Hype laten De Vliegende Panters als drie gelikte zakenmensen zien hoe je de markt naar je hand kunt zetten. Vanavond in Drachten (De Lawei), vrijdag in Assen (De Kolk), zaterdag in Bladel (Den Herd).

In Split spelen Mini & Maxi sleetse variété-artiesten, die uit hun slaperige bestaan worden opgeschrikt door de komst van een jonge ambitieuze circusvrouw (Marie-Josée Joore). Vanavond t/m zaterdag in Apeldoorn (Orpheus), 31 maart t/m 3 april in Dordrecht (Kunstmin).

Hans Dorrestijn viert Oud en Nieuw met Frans Ehlhart speelt in een enigszins treurig hotelletje in de Ardennen. Maar de sombere ondertoon wordt overstemd door het plezier die de samenwerking oplevert. Vrijdag in Naaldwijk (De Naald), 31 maart in Assen (De Kolk). 'Dorrestijn levert zijn beste theater-prestatie.' (PvdH)

Jaap Mulder overdondert het publiek in KanonOren met belachelijke en bedreigende statistieken. Hij is vooral bezorgd over de 40% die nergens een mening over heeft. Vrijdag in Hoofddorp (De Meerse), zaterdag in Gemert (De Eendracht).

Amsterdam

Paul Haenen zet de eerste lijnen uit van een nieuwe theatervoorstelling 'waarin hij vooral als zichzelf op het toneel zal staan'. Van 25 maart t/m 25 april in het Betty Asfalt Complex.

Het Amsterdams Kleinkunst Festival biedt deze week zeer uiteenlopende activiteiten. Zondag in het Nieuwe de la Mar Theater een hommage aan tekstdichter Jan Boerstoel. Veel van zijn tekstafnemers, zoals Jenny Arean, Adèle Bloemendaal en Don Quishocking leveren een vocale bijdrage. Maandag vindt in het Nieuwe de la Mar Theater de finale plaats van het Concours om de Wim Sonneveld-prijs. In Theater Bellevue t/m 3 april een muziektheatervoorstelling over Simon Carmiggelt, 'n Stukkie, geschreven door Jurrian van Dongen.

Voor het programma Kruistocht heeft cabaretgroep NUHR steun gekregen van Orkater-drummer Eddie B. Wahr. Gezamenlijk trekken ze op tegen onrecht én recht. Achterbaks én met open vizier: juichend de vernieling in. Vanavond t/m 10 april in De Kleine Komedie.

Dertig jaar na zijn start met Bram Vermeulen keert Freek de Jonge in zijn eentje terug naar Felix Meritis met het feuilleton De Grens. Per avond speelt Freek twee voorstellingen. Hij behandelt het onderwerp Het Platteland. Vanavond t/m zaterdag, en 1 t/m 3 april. Op 4 april zendt de VPRO het programma op tv uit.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden