KLEINKUNST

Tournee..

In Split spelen Mini & Maxi (Karel de Rooij en Peter de Jong) twee sleetse variété-artiesten, die uit hun slaperige bestaan worden opgeschrikt door de komst van een jonge ambitieuze circusvrouw (Marie-Josée Joore). Vanavond t/m zaterdag in Den Bosch (Theater aan de Parade), 22 t/m 25 juni in Hoofddorp (De Meerse). 'Wereldclowns.' (PvdH)

Amsterdam

Het studiejaar van de Akademie voor Kleinkunst wordt traditiegetrouw afgesloten in De Kleine Komedie. Frances Sanders regisseerde tweede- en derdejaars studenten in de muziektheaterproductie De koningin van de nacht (naar Mozart), en Ruud Weissman regisseerde eerstejaars in de cabaretvoorstelling Twaalf. Na de pauze volgt Shoes, de eindpresentatie van de examenklas, een regie van Ad van Kempen. Vanavond, vrijdag en zaterdag.

In De Brakke Grond vrijdag Jo Lemaire met Une Vie, een recital met louter liedjes van Edith Piaf, waarmee ze volgend seizoen een tournee zal maken.

In Boom Chicago aan het Leidseplein van 22 t/m 25 juni en 27 juni t/m 2 juli Seth Meyers en Jill Benjamin met Pick-ups and Hiccups: an improvised love affair, het verslag van een liefdesrelatie, tot en met het afscheid.

In het Openluchttheater van het Vondelpark zondag om 16.30 uur Acda & de Munnik.

Eindhoven

Theo Maassen speelt vanavond de allerlaatste voorstelling van het programma Ruwe Pit onder het motto 'Hier pak aan schobbejak. . . je verdiende loon' in de Stadsschouwburg van zijn thuisstad.

Rotterdam

De Ploeg, bestaande uit de drie mannen van cabaretgroep Niet Uit Het Raam, aangevuld met Han Römer en Titus Tiel Groenestege, speelt in En nu... revue! een op het eerste gezicht harmonieus jaren vijftig gezinnetje. Op vakantie in Egypte komt het slechtste in het gezelschap boven. Genio de Groot neemt diverse 'Arabische rollen' voor zijn rekening. Vanavond en vrijdag in het Luxor Theater. 'Soms over de meligheidsgrens, maar uiteindelijk zal vrijwel iedere bezoeker voor de bijl gaan.' (PvdH)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden