KLEINKUNST

Tournee..

Najib Amhali vertelt in Veni Vidi Vici over zijn jeugd in Krommenie en zijn ultieme wens: invallen in het Nederlands elftal. Vanavond in Nieuwegein (De Kom), vrijdag in Heerenveen (Posthuistheater), zaterdag in Purmerend (De Verbeelding), 15 maart in Roermond (CK Theater).

Jeroen van Merwijk en Bavo Galama sarren en aaien het publiek in De omgekeerde wereld en ruimen wetenschappelijke misverstanden op. Vanavond in Rotterdam (Zuidplein), vrijdag in Raalte (Hoftheater), 11 maart in Harderwijk (Cultureel Centrum), 15 maart in Sneek (Amicitia).

Herman van Veen en zijn band zijn weer in Nederland met een programma vol melancholieke liedjes, kolderverhalen en een scherp maatschappelijk randje. Vanavond t/m zaterdag in Arnhem (Schouwburg), 15 maart in Deventer (De Leeuwenbrug).

Waarom zijn er wel jodenkoeken en geen palestijnen-spritsen? Hans Sibbel is een meester in het stellen van intrigerende vragen. King size, zaterdag in Kampen (Stadsgehoorzaal), 14 maart in Doetinchem (Amphion), 15 maart in Heerlen (Stadsschouwburg).

Fin de siècle van Crème Fraîche, vanavond in Amersfoort (De Flint), vrijdag in Gorkum (De Nieuwe Doelen), zaterdag in Katwijk aan Zee (Tripodia).

Voorwaarts en Niet Vergeten is een overzicht van 40 jaar Jenny Arean in het theater, aangevuld met nieuw werk van Ivo de Wijs en Jurrian van Dongen. Vanavond en vrijdag in Amsterdam (Carré), 11 maart in Hoorn (Het Park), 15 maart in Oosterhout (De Bussel).

Bram Vermeulen's cd en theaterprogramma heet De Beuk Erin. Hij ontziet niemand, en al helemaal zichzelf niet. Vanavond in Leiden (Schouwburg), vrijdag in Hoogeveen (De Tamboer), 11 maart in Apeldoorn (Orpheus), 16 maart in Amersfoort (De Flint).

Amsterdam

In de nacht van 13 op 14 maart speelt cabaretgroep Niet Uit Het Raam alle zeven programma's die ze de afgelopen twaalf jaar hebben gemaakt, achter elkaar in De Kleine Komedie. Zij worden in De Nacht van NUHR bijgestaan door hun vaste band en leden van De Ploeg, met onder meer Titus Tiel Groenestege.

Door de blessure van Frans Ehlhart gaat de serie met Hans Dorrestijn in De Kleine Komedie niet door. Als vervangers spelen op 15 en 16 maart Rooyackers, Kamps & Kamps, op 17 en 18 maart Biks van Plien & Bianca.

Freshwagon is de jonge stand up-afdeling van de Comedytrain, met onder meer Jan Jaap van de Wal en Najib Amhali. Op 10 maart verzorgen zij een nachtvoorstelling in De Kleine Komedie met als gast Eric van Sauers.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden