KLEINKUNST

In haar vaderland Australië staat zangeres, songschrijfster en regisseuse Robyn Archer bekend als de 'National Treasure' van het muziektheater. Keep up your standards is een cabaretesk concert met smartlappen uit Amerika, oude Duitse nummers en musicalsongs....

Tournee

De 'Sissies' Dorine en Gerrie van der Klei zijn na enkele problematische jaren weer 'on singing terms.' Samen met het Berlijnse Palast Orchester en zanger Max Raabe staan zij in de voorstelling Music, Maestro, Please! Het orkest speelt muziek die in Duitsland in de jaren dertig als 'entartet' werd beschouwd en dus verboden. Vooral de ironische presentatie van Raabe is schitterend. Vrijdag in Zoetermeer (Stadstheater), zaterdag in Leiden (Stadsgehoorzaal), zondag in Amsterdam (De Kleine Komedie).

Erik van Muiswinkel en Diederik van Vleuten schrijven in Mannen van de Wereld hun eigen versie van de wereldgeschiedenis. Vanavond in Etten-Leur (De Nobelaer), vrijdag in Zaandam (De Speeldoos), zaterdag in Veenendaal (De Lampegiet).

Lenette van Dongen is in Jagadamba iemand die aan acht dagen per week nog te weinig heeft. Ze doet een wanhopige poging om rust in haar hoofd te krijgen. Vanavond en vrijdag in Hoorn (Het Park). 'Van Dongen heeft een mooi verhaal te vertellen en dat doet ze vrijwel vlekkeloos.' (PvdH)

Lebbis en Jansen gaan proberen of ze het ook zonder elkaar kunnen. In het solo-programma Lebbis of Jansen weet het publiek vooraf niet welke van de twee cabaretiers zal verschijnen. Op 3 mei in Dordrecht (Bibelot), 6 en 7 mei in Den Haag (Pepijn). Als duo zijn ze te nog steeds zien in het programma Overdrijf. Vrijdag in Middelburg (Stadsschouwburg), zaterdag in Amersfoort (De Flint).

Amsterdam

Acda & De Munnik maken rock 'n roll cabaret. Uitgangspunt van Deel II is John Lennons opmerking: 'Life is what happens to you while you're busy making other plans'. Dus stort het duo zich vol goede moed in alles wat niet van belang is. Van 5 t/m 9 mei (7 mei première) in De Kleine Komedie.

In Soplattaswat portretteert tekenaar/cabaretier Rick Lorenzo Dros de volgevreten dikdoeners en opgeblazen bolle koppen die onze aarde bevolken. Vanavond t/m zaterdag in Theater Bellevue.

In de muzikale conférence Dogla, waarheen? vertelt Mike Ho Sam Sooi over de onlosmakelijke verhouding tussen Suriname en Nederland. Muziek: Harto Soemodihardjo. Vrijdag, zaterdag en zondag in Theater Cosmic.

Niet Schieten heeft een aantal liedjes uit eerdere programma's verzameld in Liplezen. Het trio krijgt versterking van een bassist en drummer. In Theater Bellevue, van 6 t/m 10 mei.

Den Haag

Hans Liberg werkt in De Vier Jaargetijden een groot aantal componisten af uit verschillende eeuwen. Vanavond, vrijdag en zaterdag in Diligentia. 'Een bijzondere kunstenaar die een vermakelijk kunstje flikt.' (PvdH)

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden