KLASSIEK

Tournee..

Het Brabants Orkest o.l.v. Jan Willem de Vriend m.m.v. Hieke Meppelink (sopraan), Sylvia Schlüter (alt), Nico van der Meel (tenor), Maarten Koningsberger (bas) en Philips' Philharmonisch Koor met Bachs Weihnachtsoratorium Cantates 1, 2, 4 en 6, zondag in Eindhoven (Muziekcentrum), maandag in Den Bosch (Theater a/d Parade), dinsdag in Breda (Chassé Theater) en 21 december in Tilburg (Concertzaal).

Koor en Orkest van De Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven en solisten met Kerstvespers van Monteverdi, vanavond in Amsterdam (Westerkerk), vrijdag in Leeuwarden (De Harmonie), zaterdag in Groningen (De Oosterpoort), zondag om 11 uur in Amsterdam (Grote Zaal), dinsdag in Tilburg (Concertzaal) en woensdag in Utrecht (Vredenburg).

Het Nederlands Fluitorkest o.l.v. Jorge Caryevschi met premières van Yamaguchi ('Voor 20 piccolo's'), Clements, Reina, Palacio-Quintin, Mennesson en McGowan, vanavond in Utrecht (K & W), en zondag om 15 uur in Venlo (Bommel Van Dam).

Ensemble Mare Balticum met 16de en 17de eeuwse gezangen, vanavond in Westzaan (Zuider Vermaning), vrijdag in Deventer (Stadhuis), zaterdag in Utrecht (Geertekerk) en zondag in Amsterdam (Waalse kerk).

De Nederlandse Cantorij o.l.v. Maarten Kooij met Distler ('Weihnachtsgeschichte'), zaterdag om 14.30 uur in Zwolle (O.L.Vrouwebasiliek) en zondag om 15.30 uur in Dordrecht (Augustijnenkerk).

Wolga Kozakkenkoor o.l.v. Alexander Petrow, vanavond in Steenwijk (De Meenthe), vrijdag in Raalte (Hof Theater), zaterdag in Cuijk (Schouwburg), zondag in Veenendaal (De Lampegiet), dinsdag in Kampen (Stadsgehoorzaal) en woensdag in Weert (Munttheater).

Amsterdam

Het Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly m.m.v. Cecilia Bartoli met Vivaldi, Haydn en Rossini, vanavond in de Grote Zaal.

Een gitaarrecital door Antonio Goni, vrijdag in de Kleine Zaal.

Het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Mark Foster m.m.v. John Snijders (piano) met Stockhausen, Feldman ('Piano and Orchestra', première) en De Vries ('De Profundis'), zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Koor en orkest van The Academy of Ancient Music o.l.v. Paul Goodwin m.m.v. Nancy Argenta (sopraan), Hilary Summers (alt) en George Mosley (bas) met Bach, zaterdag en zondag in de Grote Zaal.

Schönberg Ensemble m.m.v. Marja Bon (piano) met Berg, Janacek en Kagel, zaterdag in de Kleine Zaal.

Alexander Khramouchin (cello) en Vladimir Sverdlov (piano) met Prokofjev, Katsjatoerian en Rachmaninov, zondag in de Kleine Zaal.

Les Arts Florissants o.l.v. William Christie met Charpentier, maandag in de Grote Zaal.

Reinbert de Leeuw (piano), Bob van Asperen (klavecimbel) en Lieuwe Visser (bas) met Liszt, Froberger, Bach, Schubert en Wolf. Het programma is samengesteld door Harry Mulisch. Maandag in de Kleine Zaal.

Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. M. Stenz met Sibelius, Mendelssohn (Vioolconcert door Elisabeth Batiashvili) en Stravinsky, dinsdag en woensdag in de Grote Zaal.

Barbara Bonney (sopraan) en Malcolm Martineau (piano) met liederen van Stenhammar, Liszt en Copland, dinsdag in de Kleine Zaal.

Ensemble Clément Janequin o.l.v. Dominique Visse met o.a. Monteverdi en De Rove, woensdag in de Kleine Zaal.

Schönberg Ensemble o.l.v. Micha Hamel m.m.v. Rosemary Hardy (sopraan) met Sawer, Birtwistle, Adriaansz (nieuw werk) en Padding, dinsdag in Paradiso.

Premières van studenten van de Compositie Afdeling van het Koninklijk Conservatorium, vrijdag in de IJsbreker.

Vocaal Ensemble Amsterdam m.m.v. een barokensemble o.l.v. Henk Verhoef met een Kerstconcert, zondag om 15.30 uur in de Oude Kerk.

Holland Wind Players o.l.v. Jeroen Weierink m.m.v. Gary Boyce (countertenor) en Julia Bronkhorst (sopraan) met o.a. Beethoven, De Klerk en Strauss en nieuwe kerstliederen van Bart Visman, Robert Winkler en Pablo Escande, dinsdag in de Beurs van Berlage.

Polo de Haas (piano), Leo van Oostrom (saxen), Janine Abbas (fluit), Tania Kross (mezzosopraan) en Gert-Jan Blom (zingende zaag) met o.a. Haydn, Montsalvatge en Torstensson, zaterdag in de Beurs van Berlage.

Het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Hartmut Haenchen m.m.v. Machteld Baumans (sopraan) met Beethoven/Mahler, Zemlinsky en Schönberg, vrijdag en zaterdag in de Beurs van Berlage.

Een pianorecital door Annette Middelbeek, zondag om 14.30 uur in het Bethaniënklooster.

Arnhem

Quirine Viersen (cello) en Silke Avenhaus (piano) met sonates van Mendelssohn, Weill en Brahms, maandag in Musis Sacrum.

Den Haag

Cello Octet Conjunto Ibérico met Villa-Lobos en Nobre, vanavond in de Nieuwe Kerk.

Enschede

Het Nederlands Blazers Ensemble met Adams ('Grand Pianola Music') en Reich, zaterdag in het Muziekcentrum.

Groningen

Pianist Paul Komen met Beethoven-sonates, vrijdag in het Conservatorium.

Ensemble Il Gardellino met werken van J.S. Bach en diens zonen, Zelenka en Janitsch, vrijdag in de Lutherse Kerk.

Haarlem

Het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Tõnu Kaljuste m.m.v. Manja Smits (harp) en Robert Coupe (tenor) met Bach, Berio en Britten, woensdag in het Concertgebouw.

Leeuwarden

Het Noord Nederlands Orkest met Tsjaikovski (Vioolconcert door Marco Rizzi) en Sibelius, vanavond in De Harmonie.

Aviv Strijkkwartet o.l.v. Isaac Stern met Schubert, Haydn en Ravel, vrijdag in het Fries Museum.

Leiden

Fransciscus Kwartet met strijkkwartetten van Haydn en Beethoven, zondag om 11.30 uur in de Stadsgehoorzaal.

Rotterdam

Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Ivor Bolton met Bach en Mendelssohn, vanavond, vrijdag en zondag om 14.15 uur in De Doelen

Pianiste Anna Fridman met Bach/ Busoni, Beethoven, Chopin en Gounod/Liszt, zondag om 11 uur in De Doelen.

Pianist Willem Brons met Bach en Sjostakovitsj, zondag om 15 uur in Paviljoen Museum Boijmans.

Concerto Rotterdam o.l.v. Heinz Friesen met C.Ph.E. en J.S. Bach, zaterdag in de Oude of Pelgrimvaderskerk Delfshaven.

Utrecht

Cappella Amsterdam, Radio Kamerorkest en het Omroep Jongenskoor o.l.v. Kenneth Montgomery met Bach en Martin, zaterdag in Vredenburg.

Danel Kwartet met Mozart, Schat en Tsjaikovski, dinsdag in Vredenburg.

Domcantorij o.l.v. Remco de Graas met Bachs Weihnachtsoratorium deel 1, zaterdag om 15.30 uur in de Domkerk.

Zutphen

Don KosakenChor Russland o.l.v. Marcel Verhoeff met 'The soul of Russia', woensdag in de Concertzaal.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden