KLASSIEK

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. Jane Glover met Volans, Roussel en Beethoven (Pianoconcert nr 3 door Ellen Corver), vrijdag in Haarlem (Concertgebouw) en zondag om 15.30 uur in Zaandam (Zaantheater)....

Tournee

Het Nieuw Sinfonietta Amsterdam o.l.v. Roy Goodman m.m.v. de sopraan Valérie Guillorit met Bach en Villa Lobos, waaronder diens Braziliaanse liederen. Zondag om 11 uur in Utrecht (Vredenburg), zondagavond in Amsterdam (Kleine Zaal), maandag in Leiden (Stadsgehoorzaal), woensdag in Haarlem (Concertgebouw).

Monteverdi's 'Mariavespers' door Cantus Cölln & Concerto Palatino o.l.v. Konrad Junghänel, zondag in Utrecht (Vredenburg), 8 maart in Rotterdam (de Doelen), 10 maart in Muziekcentrum Eindhoven.

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Lawrence Renes met Berlioz, Schumann (Celloconcert in a door Boris Pergamenschikov) en Dvorák, vanavond in Muziekcentrum Eindhoven, vrijdag in Utrecht (Vredenburg).

Slagwerkgroep Amsterdam met werk van Loevendie, Van Roosendael, Sjostakovitsj, Bus, Takemitsu en Cage, vrijdag in Arnhem (Musis Sacrum), dinsdag in Amsterdam (Paradiso), 13 maart in Middelburg (Kloveniersdoelen), 16 maart in Leeuwarden (Theater Romein).

Het Trompeten Consort Friedemann Immer speelt op ventielloze baroktrompetten werk van Telemann, Walther, Bach, Krieger e.a., vanavond in Westzaan (Zuidervermaning), zaterdag in Tilburg (Concertzaal), zondag in Amsterdam (Waalse Kerk).

Jaap van Zweden & The Amsterdam Saxophone Quartet met The Cole Porter Story, 9 maart in Middelburg (Concertzaal), 10 maart in Papendrecht (De Willem), 11 maart in Vlaardingen (Stadsgehoorzaal).

Bläserensemble Sabine Meyer met Krommer, Myslivecek en Beethoven, zaterdag in Muziekcentrum Eindhoven, zondag in Rotterdam (de Doelen).

Jasperina de Jong, een mannenkoor en het Rotterdam Young Philharmonic Orchestra o.l.v. Henk Guittart voeren De Zeven Doodzonden van Brecht en Weill uit, maandag in Amsterdam (Carré), dinsdag in Arnhem (Musis Sacrum), 18 maart in Rotterdam (De Doelen), 19 maart in Groningen (de Oosterpoort) en 20 maart in Haarlem (Concertgebouw).

Human Shields is een muziektheaterwerk van Isak Goldschneider met geluid van tapes, speelgoedinstrumenten, geautomatiseerde objecten en 'domme' voorwerpen. Deze productie van Gaudeamus is vanavond te horen in Den Bosch (Muziekcentrum), zondagmiddag in Utrecht (Huis a/d Werf), 10 maart in Nijmegen (O42), 12 maart in Maastricht (Stichting Intro) en 14 maart in Groningen (Grand Theatre).

Het Gelders Orkest o.l.v. Christopher Lyndon-Gee m.m.v. Nederlands Concertkoor, Lucy Shelton (sopraan), Sarah Walker (mezzo) en Jon Garrison (tenor) met 'Le Paradis Perdu' van Markevitsj en cantate 'Alexander Nevski' van Prokofjev, op 10 maart in Arnhem (Musis Sacrum) en 11 maart in Nijmegen (De Vereeniging).

Amsterdam

Victor Liberman leidt het tweede orkestproject van het Conservatorium van Amsterdam met Joël Waterman (altviool) als solist. Programma: Mozart, Telemann, Britten, Dvorak. Zondag en maandag in de Beurs van Berlage.

The Barton Workshop viert de 65ste verjaardag van Christian Wolff met een concert, maandag, in de Beurs van Berlage. Wolff zal zelf ook een bijdrage leveren.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Dennis Russell Davies met Keuris, Bartók (Tweede vioolconcert door Viktoria Mullova), Nielsen, vrijdag in de Grote Zaal.

Het Nieuw Ensemble o.l.v. Ed Spanjaard met Nunes en Bergs 'Kammerkonzert voor viool, piano en dertien blazers' m.m.v. Angel Gimeno (viool) en John Snijders (piano), zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Händels Acis and Galatea door het Combattimento Consort Amsterdam en Collegium Vocale Gent en solisten o.l.v. Jan Willem de Vriend, zaterdag in de Grote Zaal.

Het Schönberg Ensemble en altvioliste Susanne van Els met Webern, Berg, Ligeti en Zimmerman, zaterdag in de Kleine Zaal.

Het Ulster Symphony Orchestra o.l.v. Dmitry Sitkovetsky met Chausson, Ravel en Stravinsky, zondag om 11 uur in Grote Zaal.

Zondag om 14.15 uur in de Kleine Zaal het Strijktrio SoLaRe met Milhaud, Von Dohnányi en Solare.

In de Grote Zaal zondag een recital door de Amerikaanse sopraan Jessye Norman. Zij wordt begeleid door pianist Mark Markham en het Franciscus Kwartet en heeft liederen van Richard Strauss, Chausson en Ellington op het programma staan.

Het Brabants Orkest o.l.v. Julian Reynolds begeleidt een groot aantal vocalisten op het Operagala Prix Jeunesse, onder wie Charlotte Margiono, Gail Gilmore, Giorgio Casciarri, Renatus Meszár, dinsdag in de Grote Zaal.

Musica Antiqua Köln o.l.v. violist Reinhard Goebel met Vivaldi, Biber en Telemann, woensdag in de Grote Zaal.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. J. Hempel met Ketting, liederen van Ravel, bewerkt door Ketting (m.m.v. de sopraan Ellen Schuring) en Ravels 'Ma mère l'Oye', vrijdag en zaterdag in Beurs van Berlage.

Zaterdag in de AGA Zaal van de Beurs de mezzosopraan Maria Riccarda Wesseling met liederen van Brahms, Liszt, Rachmaninov en Dvorák.

Pianist Bart van Roer met Beethoven, Berio, De Falla en Schumann, zondag om 15 uur in de Beurs van Berlage.

Trio Uccellini (blokfluit, barokcello, klavecimbel) met Bach, Händel en Telemann, zondag om 15 uur in Beurs in Berlage.

Marcello Abbado presenteert zaterdag in de Keizersgrachtkerk de jonge Italiaanse musici Tobia Revolti (cello) en Riccardo Zadra (piano), die Beethoven, Schumann en Brahms spelen.

Apeldoorn

De Belcanto Strings en celliste Quirine Viersen met Taneev, Tsjaikovski en Arensky, vanavond in Orpheus.

Den Haag

Het Nog-Ensemble met Clementi, Beethoven en Spohr, vanavond in de Philipszaal.

Het Residentie Orkest o.l.v. Reinbert de Leeuw met Jolivet, Messiaen en Goebaidoelina ('Offertorium'), vrijdag in de Philipszaal.

Het Schönberg Ensemble met Webern, Berg, Ligeti en Aloïs, zondag in de Nieuwe Kerk.

Bach-cantates door het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir o.l.v. Ton Koopman, zondag in de Philipszaal.

Pianist Ivo Janssen speelt Bachs 'Goldberg Variaties', zondag om 14.30 uur in Diligentia.

Eindhoven

Vrijdag in het Muziekcentrum de Blazers van Het Brabants Orkest o.l.v. José Antonio met Schubert en Mozart.

Zondag om 14.15 uur in het Muziekcentrum I Fiamminghi o.l.v. Rudolf Werthen met Haydn en Mozart.

Rotterdam

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Ulf Schirmer met Berg (o.a. Vioolconcert door Michael Erxleben) en Schuberts Symfonie nr 9, vrijdag in de Doelen.

Zondag om 11 uur in de Doelen het Erasmus Ensemble met Mozart en Beethoven.

Stadsorganist Geert Bierling bespeelt zondag om 17 uur het grote Doelenorgel. Programma: Widor, Saint-Saëns, Franck, Berlioz.

Het Brodsky Quartet met Mendelssohn, Arriaga en Britten, dinsdag in de Doelen.

Woensdag in de Doelen het Kreuzer Kwartet met Hindemith, Martinu en Rochberg.

Utrecht

Het Radio Kamerorkest o.l.v. Frans Brüggen met Mendelssohn, Mozart (Vioolconcert nr 5 door Lisa Ferschtman) en Beethovens Symfonie nr 2, zaterdag in Muziekcentrum Vredenburg.

Het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Sian Edwards met Smetana, Dvorák (Vioolconcert door Viviane Hagner), Martinu en Janácek, zondag om 15 uur in Vredenburg.

Bachs Matthäus-Passion door de Utrechtse Oratorium Vereniging en Nederlands Promenade Orkest o.l.v. Johan van de Camp, dinsdag om 19 uur in Vredenburg.

Liederen en duetten van Beethoven door de sopraan Maya Boog, tenor Hans Peter Blochwitz en pianist Rudolf Jansen, woensdag in Vredenburg.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden