KLASSIEK

Het Nederlands Kamerkoor brengt, in het kader van een overzicht van de Duitse geestelijke koormuziek, een concert met werken van Heinrich Hütz (17de eeuw) en Hugo Distler (20ste eeuw)....

Tournee

Het Gelders Orkest olv Bruno Weil met Weber, Mendelssohn ('Pianoconcert nr 1' door Melvyn Tan) en Beethoven, vanavond in Zutphen (De Hanzehof), vrijdag in Arnhem (Musis Sacrum) en zondag in Nijmegen (De Vereeniging).

Het Limburgs Symphonie Orkest olv Junichi Hirokami met Strauss, Prokofjev ('Pianoconcert nr 2' door Enrico Pace) en Elgar, vanavond in Tilburg (Muziekzaal), vrijdag in Maastricht (Theater aan het Vrijthof) en zaterdag in Venlo (De Maaspoort).

Het Orkest van het Oosten olv Lawrence Renes met Badings, Liszt ('Pianoconcert nr 1' door Folke Nauta) en Bruckner, woensdag in Enschede (Muziekcentrum), 13 maart in Zwolle (De Nieuwe Buitensoc.) en 14 maart in Enschede (Muziekcentrum).

Het Ensemble Amarillis met cantates en instrumentale muziek uit de barok, vanavond in Utrecht (Museum Catharijneconvent), vrijdag in Enschede (Rijksmuseum Twenthe), zaterdag in Woerden (Lutherse Kerk) en zondag in Alkmaar (Lutherse Kerk).

Combattimento Consort Amsterdam met Jomelli, Vivaldi en Telemann, vrijdag in Zoetermeer (Stadstheater), zaterdag in Tilburg (Concertzaal), zondag om 11 uur in Vredenburg Utrecht en om 14.15 uur in Amsterdam (Concertgebouw).

Het Radio Philharmonisch Orkest olv Ingo Metzmacher met Tanajev, Wolf ('Michelangelo-liederen' door Andreas Schmidt) en Strauss, zaterdag in Vredenburg in Utrecht, zondag in het Concertgebouw Amsterdam.

Amsterdam

Sarah Walker (mezzosopraan) en Roger Vignoles (piano) met liederen van Warlock, Britten en Horovitz, vanavond in de Kleine Zaal.

Ensemble Panákea met Milhaud, Franck en Bartók, vrijdag in de Kleine Zaal.

Het Escher Ensemble olv Rolf Buys met Caplet, Gershwin en Ellington, zondag om 11 uur in de Kleine Zaal.

Het Schönberg Ensemble olv Reinbert de Leeuw met Zemlinsky, Knussen en Szymanowski, zaterdag in de Grote Zaal.

Nederlands Kamerorkest olv Hartmut Haenchen met een Mozart-programma, waaronder 'Vioolconcert in G' door Pjotr Plawner, vrijdag en zaterdag in de Beurs van Berlage en zondag om 14.15 in de Grote Zaal van het Concertgebouw.

Het Reizend Muziekgezelschap met Strauss, woensdag in de Kleine Zaal.

Het Resonans Kwartet met Stravinsky, Bach en Piazolla, vrijdag om 12.30 uur in de IJsbreker. Vrijdagavond om 20.30 uur in de IJsbreker een Charles Ives-programma, uitgevoerd door Heleen Hulst (viool), Marien van Nieuwkerken (piano) en Charles van Tassel (zang).

Musica ad Rhenum olv Jed Wentz met een barokprogramma (Schmitt, Locatelli, Mozart), 12 maart in de Waalse Kerk.

Arnhem

Strijkers en blazers van het Nog Ensemble, de top van jong Nederlands muziektalent, met Schubert en Français, zondag om 12 uur in Musis Sacrum.

Assen

Marion van den Akker (mezzo-sopraan), Peter Eggenhuizen (klarinet) en Rian de Waal (piano) met een Brahms-programma, 9 maart in de Statenzaal van het Drents Museum.

Baarn

Gérard Lesne (countertenor), Blandine Rannou (clavecimbel) en Bruno Coscet (cello) met Charpentier, Lambert en Courbois, zaterdag in de Paaskerk (Oude Utrechtseweg 4a).

Breda

Jannie Pranger (sopraan) en Tomoko Mukaiyama (piano) met een programma rond 'Nederlanders muziek en Spaans beleg', vrijdag in de Nieuwe Veste.

Den Bosch

Het 160-koppige Franse Choeur Symphonique de Paris met Bizet, Britten en Rossini, zaterdag om 20 uur in de Grote Zaal van Theater aan de Parade.

Het Poolse orkest Sinfonia Varsovia olv Yehudi Menuhin met Schubert en Mozart, zondag om 20 uur in Theater aan de Parade.

Den Haag

Harmonium Plus met een Liszt-programma, uitgevoerd door Joris Verdin (harmonium), Betina Smith (mezzo-sopraan) en Arthur Schoonderwoerd (piano), zondag om 11 uur in de Pulchri Studio.

Deventer

Een concert gegeven door honderd harpisten, 9 maart om 16 uur in Schouwburg de Leeuwenbrug. De - veelal - amateur-harpisten spelen onder meer bewerkingen van Ierse Muziek.

Enschede

Het Orkest van het Oosten met een familieconcert, met onder anderen Badings, Sjostakowitsj en Bartok, zondag om 11.30 uur in het Muziekcentrum. De jonge violiste Elisabeth van Hemert, winnares van het Prinses Christina Concours 1996, soleert.

Gabriël Trio met Fauré, Grainger en Brahms, vrijdag om 20 uur in het Muziekcentrum.

Het FLorilegium London olv Pieter Wispelwey met Vivaldi, Telemann en Haydn zaterdag om 20 uur in het Muziekcentrum.

Heerlen

Het Symfonie Orkest van Vlaanderen olv Fabrice Bollon met Tinel, Tsjaikovski ('Vioolconcert' door Emmy Verhey) en Schubert, dinsdag om 20 uur in de Stadsschouwburg.

Leiden

De violiste Vera Beths, cellist Anner Bijlsma en pianist Gerard van Blerk geven op zondag om 11.30 een koffieconcert in de Stadsgehoorzaal. Op het programma staan werken van Schubert.

Nijmegen

Het Reizend Muziekgezelschap, bestaande uit zes strijkers, met een Brahms-programma, zaterdag in de Vereeniging.

Rotterdam

Pools Radio Symfonie Orkest olv Woitek Rasjki met Smetana, Chopin en Dvorák, vanavond in de Doelen.

Nog tot en met 9 maart het Internationaal Gaudeamus Vertolkers Concours, het concours voor vertolkers van hedendaagse muziek. In het Rotterdams Conservatorium, zaal de Unie en de Rotterdamse Schouwburg. Finale zondag om 20.15 uur in de schouwburg.

In De Unie vandaag, vrijdag en zaterdag het muziekfestival 'La boîte á punaises', waarin het draait om het clavecimbel. Met een fringe-podium (vanavond 19.30 uur), een improvisatieworkshop voor clavecinisten door Guus Janssen (vrijdag 14 uur) en een recital door Elisabeth Chojnacka (zaterdag 20.30 uur).

Utrecht

Koninklijke Harmonie van Thorn en Nederlands Concertkoor olv Jan Cober met Bizet, Ravel en Stravinsky, zondag om 15 uur in Vredenburg.

Quirine Viersen (cello) en Silke Avenhaus (piano) met Stravinsky, Schubert en Brahms, dinsdag in Vredenburg.

Roterdams Philharmonisch Orkest olv Valery Gergjev met Wagner, Mendelssohn en Rachmaninov, woensdag in Vredenburg.

Slagwerker Wim Konink, veelal te zien in theaterproducties en elektronische experimenten, geeft een concert met het klassieke strijkkwartet Quatuor Danel, zondag om 16 uur in de Utrechtse School (Boorstraat 107).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden