KLASSIEK

Tournee..

Amsterdam

Het Concertgebouworkest o.l.v. Kurt Sanderling met Beethoven (Vioolconcert door Rudolf Koelman) en Sjostakovitsj (Vijfde symfonie), vanavond en vrijdag in de Grote Zaal.

UvA-Orkest J.Pzn.Sweelinck o.l.v. Peter Biloen met Copland ('El salón México'), Barber (Vioolconcert door Sonja van Beek) en Bartók (Concert voor orkest), dinsdag in de Grote Zaal.

Het Nederlands Balletorkest o.l.v. Richard Dufallo met zes premières: 'IN' van Astrid Kruisselbrink; 'Sacred order' van Frank van Gompel; 'No. 30 A (schnell aber nicht immer)' van Richard Ayres; 'Ontdekkingen' van Wilbert Bulsink; 'Agorafobia' van Paul Bruinen en 'Calumnia' van Juan Felipe Waller, dinsdag in de Beurs.

Valérie Guillorit (sopraan) en John Sernee (piano) met aria's uit de opera 'It's for today', zondag om 14.30 uur in de Beurs van Berlage.

Icarus Ensemble m.m.v. Francine van der Heijden (sopraan) met muziek van Falconieri, vrijdag in de Engelse kerk.

Moondive presenteert het resultaat van een samenwerkingsverband tussen muzikaal leider Hector Zazou, drummer Bill Rieflin, celliste Caroline Lavelle, blazer Renaud Pion, violist Micha Molthoff, gitarist Justin Adams, toetsenist Guy Sigsworth, rapper The Ananymous Mis en zangeressen Karima Lemghari, Susan Haps en Gracia Gorré. Vrijdag in Paradiso.

Collegium Musicum Amstelodamense met werk van Andriessen, Strategier, Mul en De Klerk, woensdag in de Dominicuskerk (Spuistraat 12).

Cuijk

Een orgelconcert door Peter Waldner, zondag om 19.30 uur in de Martinuskerk.

Den Haag

Het Residentie Orkest o.l.v. George Pehlivanian met Liszt ('Les Préludes'), Mendelssohn (Vioolconcert door Isabella van Keulen) en Beethoven (Symfonie 'Eroica'), zaterdagavond en zondag om 14.15 uur in de Philipszaal.

Ensemble PianVoce met 'Het Haags muziekleven in Beroering', werken van o.a. Diepenbrock, Brahms, Verhulst, Grieg en Viotta, zondag om 16 uur op Noordeinde 33.

Drachten

Het VU-Orkest o.l.v. Daan Admiraal met Stravinsky ('Symfonieën van blaasinstrumenten' en 'Petroesjka') en Bartók ('Muziek voor snaarinstrumenten, slagwerk en celeta'), woensdag in De Lawei.

Groningen

Tijdens het 'Eem & Weem-festival' dat t/m zondag loopt o.a. een masterclass door violist Shlomo Mintz, vandaag vanaf 9.30 uur in het Conservatorium; vanavond om 18 uur in de Lutherse kerk Quirine Viersen (cello) en Silke Avenhaus (piano) met Beethoven en Schumann. Vrijdag om 18 uur in Maupertuus Nina Kogan (piano) en Julian Milkis (klarinet) m.m.v. Dmitri Jablonsky (cello) met Berg, Bernstein, Poulenc en Beethoven; vrijdagavond in De Oosterpoort Shlomo Mintz & Master Chamber Orchestra met Bach, Britten, Haydn en Mendelssohn. Zaterdag in het Grand Theatre om 17 en 20 uur Stravinsky's 'L'Histoire du soldat' door een Ensemble van het NNO o.l.v. Mark Blekh, m.m.v. Edwin Rutten (spel). Zondagavond in De Oosterpoort het ensemble van violist Gidon Kremer m.m.v. Marcello Nisinman (bandoneon) met werken van Piazzolla en Kantsjeli.

Haarlem

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. Alexander Liebreich met Mendelssohn (Ouverture 'De Hebriden'), Röntgen (Pianoconcert door Folke Nauta) en Brahms (Symfonie nr 1), dinsdag in het Concertgebouw.

Katwijk aan Zee

Ben van Oosten speelt orgelsymfonieën van Widor, vrijdag in de Nieuwe Kerk.

Leiden

Een lunchconcert door organist Leo van Doeselaar, woensdag om 12.30 uur in de Pieterskerk.

Nijmegen

Jan Welmers is 25 jaar organist van de Stevenskerk. De organisten Jan Hage, Willem Tanke en Jetty Podt voeren zijn werken uit, dinsdag in de Stevenskerk.

Rotterdam

Het Beaux Arts Trio met pianotrio's van Beethoven, vanavond in De Doelen.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van Hans Vonk met Mozart (Symfonie in g KV 550), Schumann ('Konzertstück voor vier hoorns en orkest') door Martin van de Merwe, Wendy Leliveld, Jos Buurman en Nico van Vliet) en Stravinsky (Suite uit 'Pulcinella'), vrijdag in De Doelen.

Utrecht

Het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Stanislaw Skrowaczewski met Mozart/Busoni (Ouverture 'Don Giovanni'), Bartók (Pianoconcert door Ewa Kupiec) en Beethoven (Symfonie 'Eroica'), zondag om 15 uur in Muziekcentrum Vredenburg.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden