KLASSIEK

Het eerste concert van Projectkoor Amsterdam o.l.v. Maria van Nieukerken m.m.v. Christa Hijink en Marc Bökkerink (orgel) en Marije van der Vegt (cello) met Bach ('Jesu, meine freude'), Poulenc ('Sept chansons') en De Leeuw ('A cette heure du jour'), vrijdag in Amstelveen (Johanneskapel) en zondag om 16 uur in Utrecht...

Tournee

Het Gelders Orkest o.l.v. Hans Vonk met Haydn (Symfonie 'De Beer') en Bruckner (Symfonie nr 9), vrijdag in Nijmegen (De Vereeniging) en zaterdag in Arnhem (Musis Sacrum).

Peter Kooy (bas) m.m.v. Barokorkest van de Nederlandse Cantorij o.l.v. Maarten Kooy met cantates van Bach, zaterdag om 14.30 uur in Zwolle (O.L.V. Kerk, Ossenmarkt) en zondag om 15.30 uur in Dordrecht (Lutherse Kerk).

Amsterdam

Holland Festival: het Gavin Bryars Ensemble m.m.v. Valdine Anderson (sopraan) met Bryars ('The sinking of the Titanic', 'Adnan Songbook' en Epilogue from 'Wonderlawn'), maandag in Paradiso.

Holland Festival: het Radio Kamerorkest o.l.v. Peter Eötvös m.m.v. Zoltan Benyacs (altviool) en Michaël Müller (cello) met Pärt, Ives, Bryars en Takemitsu, woensdag in de Grote Zaal.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Sir Colin Davis met Berlioz (Ouverture 'Benvenuto Cellini'), Chopin (Pianoconcert) en Elgar ('Enigma-variaties'), vanavond in de Grote Zaal.

Het Nederlands Jeugd Strijk Orkest o.l.v. Johannes Leertouwer met Mozart (Divertimento in F), Bus ('In het kloppen van mijn hart'), Haydn (Concert voor viool en strijkorkest door Lieke te Winkel) en Debussy ('Danses pour harpe avec accompagnement d'orchestre d'instruments à cordes ) en Janacek (Suite voor strijkorkest), zaterdag in de Kleine Zaal.

Musica ad Rhenum met sonates van Händel, De Fesch, Groneman en Mahaut, zondag om 11 uur in de Kleine Zaal.

Het Concertgebouworkest en het Groot Omroepkoor o.l.v. Sir Colin Davis m.m.v. Enkelejdd Shkosa (mezzosopraan), Stuart Neill (tenor), Kristinn Sigmundsson (bariton) en Stephen Milling (bas) met een uitvoering van Berlioz' 'La damnation de Faust', maandag in de Grote Zaal.

Een orgelrecital door Henk Verhoef, zondag om 15 uur in de Oude Kerk.

Academy of the Begijnhof o.l.v. Richard Egarr met Händel (Suite in G), en Bach ('Vijfde Brandenburgs Concert' en Ouverture nr 2), vrijdag in de Engelse Kerk.

Liszt Ferenc Chorus o.l.v. Peter Scholcz met Mosonyi-programma ('Vierde mis in A' en motetten, o.a. 'Lauda Sion'), zondag om 15.15 uur in de Engelse Kerk.

Het orkest o.l.v. Alexander Vakoulsky met Bernstein (Ouverture 'Candide'), Tsjaikovski ('Strijkersserenade') en Moesorgski ('Schilderijententoonstelling'), zaterdag in de Beurs van Berlage.

Blaricum

Een openluchtconcert door Emmy Verhey (viool), Frank van Koten (hobo) en Camarata Antonio Lucio o.l.v. Chris Duindam met Bach (Concert voor viool en hobo) en Vivaldi ('De vier jaargetijden'), vrijdag om 20 uur in de tuinen en op het eiland van restaurant Rust Wat. Opbrengst voor een ziekenhuis in Zambia. Reserveren tel. 035-5382124.

Den Bosch

Het Brabants Orkest o.l.v. Gabriel Chmura m.m.v. Daniel Wayenberg (piano) met een Bernstein- en Gershwin-programma, vanavond in Theater aan de Parade.

Bunnik

Het Rhijnauwen Kamermuziekfestival van 19 t/m 27 juni in de Oude Dorpskerk, wordt vrijdag geopend met een pianorecital door Rian de Waal; zondag om 14.30 het Allegri String Quartet, het Rubin Strijkkwartet, James Campbell (klarinet) en Rian de Waal (piano) met Franck (Piano Kwintet), MacMillan (Klarinet Kwintet) en Mendelssohn (Oktet); dinsdag Christiaan Bor (viool), Tsuyoshi Tsutsumi (cello), James Campbell (klarinet), Peter Gaasterland (fagot), Wout Oosterkamp (bariton) en Rian de Waal (piano) met Schubert (Pianotrio in Bes), Debussy (Vioolsonate en Cellosonate), Tokuyama (Sonate 'Japanesque') en Ravel ('Don Quichotte äDulcinée'); op 26 juni Edith Grosz Lateiner (piano), Rian de Waal (piano), Ellen van Haaren (sopraan), Marion van den Akker (alt-mezzo), Alex Grigorev (tenor) en Miklos Schwalb (piano) met Schubert ('Divertissement à l'Hongroise') en Sjostakovitsj ('Uit de Joodse

Volkspoëzie'); op 27 juni het slotconcert door het Rhijnauwen Kamerorkest en solisten met Debussy (Sonate voor fluit, altviool en harp), Hétu (Sonate voor dertien instrumenten), Poulenc (Sextet voor piano, fluit, hobo, klarinet, fagot en hoorn), Loevendie ('Golliwog's Other Dances') en Saint-Saëns ('Le Carnaval des Animaux').

Den Haag

Een benefietconcert door pianist Wibi Soerjadi in de serie 'Concerts for life' met Chopin en Liszt, zaterdag in de Philipszaal.

Haarlem

Een orgelconcert door Leo Krämer, dinsdag in de St. Bavokerk.

Leegkerk (bij Groningen)

Sigiswald Kuijken (barokviool) met Bach, zondag in het kerkje van Leegkerk.

Maastricht

Het Limburgs Symphonie Orkest o.l.v. Roland Bader met Mozart (Ouverture 'Don Giovanni'), Tsjaikovski (Pianoconcert door Daniël Wayenberg) en Dvorak (Symfonie 'Uit de Nieuwe Wereld'), vrijdag in Theater a/h Vrijthof.

Nijmegen

Organist Leo van Doeselaar met Reimann, Reger, Vierne en Goebaidoelina, dinsdag in de Stevenskerk.

Utrecht

Het Utrechts Conservatorium presenteert de 'Nacht van de Muziek', zaterdag in het Gebouw voor Kunsten & Wetenschappen.

Een orgelrecital door Petra Veenswijk met Bach, Böely, Rheinberger, Bonnal, Bonnet, Nibelle en Langlais, woensdag in de Domkerk.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden