KLASSIEK

Het Maarten Altena Ensemble m.m.v. Remco Campert met de muziektheatervoorstelling 'Mijlpaal er trilt iets', gebaseerd op het gedicht 'Solo' van Remco Campert....

Tournee

Het Gelders Orkest o.l.v. Lawrence Renes m.m.v. Veronique Gens (sopraan) met Beethoven (Symfonie nr 1), Berlioz ('Les nuits d'été') en Debussy ('Le martyre de Saint Sébastien'), vanavond in Nijmegen (De Vereeniging), vrijdag in Zutphen (De Hanzehof), zaterdagavond en zondag om 14.15 uur in Arnhem (Musis Sacrum).

Het Limburgs Symphonie Orkest o.l.v. Ed Spanjaard met Mozart, Berg (Vioolconcert door György Pauk) en Bruckner (Symfonie nr 1), vrijdag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof) en zondag om 14.30 uur in Sittard (Stadsschouwburg).

Het Combattimento Consort Amsterdam o.l.v. Jan Willem de Vriend m.m.v. Pieter Dirksen (orgel) met Händel, Stanley, Avison en Purcell, zaterdag in Hoorn (Lutherse Kerk) en zondag in Amsterdam (Kleine Zaal).

Het Symfonieorkest van het Utrechts Conservatorium o.l.v. Viktor Liberman met Ljadov, Moesorgski en Tsjaikovski, zondag om 15 uur in Amsterdam (Beurs van Berlage) en maandag in Utrecht (Vredenburg).

Muziek en de literaire verbeelding: 'Het erfgoed van Sint Petersburg'. Lucy Shelton (sopraan), Helena Rasker (mezzosopraan), Janneke van der Meer (viool), Viola de Hoog (cello), Sara Rothenberg (piano) en Mark Rietman (tekst) met Sjostakovitsj en Oestvolskaja, vrijdag in Amsterdam (Rode Hoed) en maandag in Maastricht (Bonnefantenmuseum).

Een cellorecital door Quirine Viersen, vanavond in Almelo (Hof 88) en vrijdag in Breda (De Nieuwe Veste).

Amsterdam

Ensemble Alternance (fluit, viola d'amore en harp) met premières van Boehmer en Huber en werk van Maderna, Takemitsu en Taira, zaterdag om 15 uur in het Stedelijk Museum.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Günter Wand met Brückner (Vijfde symfonie), vanavond en vrijdag in de Grote Zaal.

Het Chilingirian Strijkkwartet m.m.v. Yuko Inone (altviool) en Stephen Orton (cello) met strijkkwartetten van Chausson, Nielsen en Schönberg, vanavond in de Kleine Zaal.

Jan Willem de Vriend (viool), Larissa Groeneveld (cello), Bart Schneemann (hobo) e.a. met Leclair, Ravel, Debussy, Mascitti, Mozart en De Falla, vrijdag in de Kleine Zaal.

The Theatre of Voices o.l.v. Paul Hillier m.m.v. Luk Vaes (piano) en Peter Brunt (viool) met Kagel ('An Tasten' en 'Passé composé'), Bach en Boyd ('As I crossed a bridge of dreams'), zaterdag om 14.15 uur in de Kleine Zaal.

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Yoel Levi m.m.v. Enrico Pace (piano) met Delius, Arensky (Fantasie voor piano en orkest) en Ives (Eerste symfonie), zondag in de Grote Zaal.

Pianist Häkon Austb met Grieg, Chopin, Debussy, Ravel, Bartók en Liszt, zondag in de Kleine Zaal.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly m.m.v. de mezzosopraan Waltraud Meier met Wagner ('Wesendonck-Lieder') en Bruckner (Negende symfonie), dinsdag in de Grote Zaal.

Het Panocha Quartet met Haydn, woensdag in de Kleine Zaal.

Daniel Rowland (viool), Floris Mijnders (cello) en Bernd Brackman (piano) met Mendelssohn, Ravel en Tsjaikovski, vrijdag in de Beurs van Berlage.

Het Nieuw Ensemble o.l.v. Ed Spanjaard met Luzuriaga en Dun, woensdag om 16 uur in de Westerkerk.

In De IJsbreker begint maandag De Suite Muziekweek die duurt t/m 8 november. Met elke avond en woensdag om 12.30 uur nieuwe muziek door jonge musici.

In Stil Moderno met sonates van Castello, vrijdag in de Engelse Kerk.

Arthur Schoonderwoerd (pianoforte) en Peter Ouwerkerk (orgel) met Bach, Mozart, Haydn en Beethoven, zondag in de Waalse Kerk.

Pianiste Ruth Rose met Brahms, Chopin, Ben-Amots en Gershwin, dinsdag om 12.30 uur in de Boekmanzaal van het Stadhuis.

Den Haag

Tijdens Speed, het LOOS tijdkringfestival in het Korzo theater, o.a. vanavond de première van 'Quoth', een dwergopera van Guus Janssen en Friso Haverkamp, Frank Gomba met Afrikaanse muziek en Chicago Connection; vrijdag een 'Electro-Acoustic Meeting' en Loos Multitimbral Orchestra m.m.v. Dennis Rudge en TUMB-musici met premières van Padding, Van Bergen, Emmer/Van Bergen en Ferrari; zaterdag de Ebony Band met o.a. Hindemith en Revueltas, een beeld- en geluidperformance door Bart Visser en Palinckx met de première van een audio-visueel spektakel 'Den Totalen Airbag'.

The Chilingirian Quartet met strijkkwartetten van Haydn, Nielsen en Schubert, zondag om 14.15 uur in de Nieuwe kerk.

Eindhoven

Trio NU en The Amsterdam Force, met premières van Termos, Van Dongen en Friedrich, vanavond in Axes.

Enschede

Het Residentie Orkest o.l.v. Gennadi Rosdjestvenski met Bach/Stokowski, Monteverdi/Krenek, Josquin/Maderna, Bach/Stravinsky en Glazoenov, zondag om 14.30 uur in het Muziekcentrum.

Gouda

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. David Porcelijn met Mozart (Pianoconcert door Ronald Brautigam) en m.m.v. Lieuwe Visser met Loevendie ('De Nachtegaal'), zondag om 14.30 uur in de Schouwburg.

Een pianorecital door Rian de Waal, woensdag in de Schouwburg.

Leeuwarden

Het Osiris Trio met kamermuziek, woensdag in De Harmonie.

Rotterdam

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. John Nelson m.m.v. Keith Lewis (tenor), Albert Dohmen (bas) en de Wiener Singverein met Strauss ('Tod und Verklärung'), Brahms ('Vier ernste Gesänge') en Berlioz ('Te Deum'), vanavond en vrijdag in De Doelen.

Het Radio Kamerorkest o.l.v. Andreas Delfs met Menselssohn, Mozart (Concert voor piano en orkest door Ronald Brautigam), Berg en Schumann, zondag in De Doelen.

Neues Berliner Kammerorchester o.l.v. Jac van Steen m.m.v. Xenia Meijer (mezzosopraan) met Händel en Mozart, maandag in De Doelen.

New Helsinki Quartet met Berg, Janácek (Strijkkwartet 'Intieme brieven') en Nono, woensdag in De Doelen.

Tilburg

Het Utrechts Barok Consort o.l.v. Jos van Veldhoven met Allegri, Palestrina, Pasqualini, Nenna, Kapsberger en Gesualdo, vanavond in de Concertzaal.

Utrecht

Orchestre des Champs-Elysées, Collegium Vocale Gent en Choeur de la Chapelle Royale o.l.v. Philippe Herreweghe, m.m.v. Krassimira Stoianova (sopraan), Petra Lang (alt), Endrik Wottrich (tenor) en Dietrich Henschel (bas) met Mozarts 'Meistermuzik' en de Negende van Beethoven, vrijdag in Vredenburg.

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Yoel Levi m.m.v. Enrico Pace (piano) met Delius, Arensky (Fantasie voor piano en orkest), Liszt (Pianoconcert) en Ives, zaterdag in Vredenburg.

Het Nationaal Jeugdorkest o.l.v. Theo Wolters m.m.v. Folke Nauta (piano) met Milhaud, Gershwin en Moesorgski/Van Keulen, zondag om 15 uur in Vredenburg.

Het Combattimento Consort Amsterdam o.l.v. Jan Willem de Vriend (viool) m.m.v. Ron Tijhuis (hobo) met Pachelbel, Bach, Scarlatti/Avison en Händel, zondag en maandag in Vredenburg.

Ivo Janssen (piano) met Ten Holt, Nasveld, Franssens en Adams, woensdag in Vredenburg.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden