KLASSIEK

Het Concertgebouworkest olv Nikolaus Harnoncourt mmv George Pieterson (klarinet) met Brahms, vanavond in de Grote Zaal in Amsterdam...

Orkesten

Het Chor und Symphonieorchester des Mitteldeutsche Rundfunk Leipzig olv Enoch zu Guttenberg met Verdi's Messa da Requiem, vanavond in de Doelen (Rotterdam), zondag om 15 uur in de Grote Zaal (Amsterdam), maandag in Vredenburg (Utrecht).

Het Nederlands Philharmonisch orkest olv Hartmut Haenchen met Mahlers Negende Symfonie, zondag en dinsdag in de Grote Zaal in Amsterdam.

Het Concertgebouworkest geeft olv Mariss Jansons woensdag een gratis lunchconcert. Grote Zaal, aanvang 12.30 uur.

Het Concertgebouworkest olv Mariss Jansons met Schönberg, Prokofjev en Ravel, donderdag in de Grote Zaal in Amsterdam.

Het Radio Kamerorkest olv Arnold Östman mmv Emma Johnson (klarinet) met Schubert en Nielsen, zondag om 14.30 uur in Vredenburg in Utrecht.

Het Residentie Orkest olv Jevgeni Svetlanov met Brahms en Glazoenov, vanavond en zaterdag in de Philipszaal in Den Haag, zondag in Vredenburg in Utrecht.

Het Symphonie Orkest van Maastricht geeft een herdenkingsconcert voor Yitzhak Rabin, olv Shlomo Mintz, met werk van Bach, Fauré en Sjostakovitsj, zondag om 14.30 uur in Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest olv Lucas Vis met Duparc, Andriessen en Saint-Saëns, woensdag in De Vest in Alkmaar, donderdag in het Concertgebouw Haarlem.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest olv Hans Vonk met Bruckner's Achtste symfonie, donderdag in Muziekcentrum Enschede.

Het Orchestre National de Lille geeft een gastconcert in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven, met Prokofjev en Tsjaikovski, zondag om 14.15 uur.

Het Israëlisch Kamerorkest olv Jaap van Zweden met Locatelli, Mendelssohn en Tsjaikovski, zaterdag in Haarlem (Concertgebouw), zondag in Alkmaar (De Vest), dinsdag in Bergen op Zoom (Stadsschouwburg), woensdag in Gouda (Schouwburg) en donderdag in Den Haag (Philipszaal).

Het Gelders Orkest olv Roberto Benzi met Liszt, Bruch (Vioolconcert nr 1 door Leland Chen) en Beethoven, vanavond in Zutphen, zaterdag in Veenendaal, zondag in Arnhem. Woensdag in Arnhem en donderdag in Tiel het Gelders Orkest olv Roberto Benzi met werk van Fauré, Lalo en Tsjaikovski.

Piano

Folke Nauta met Rachmaninov, Ligeti en Brahms, donderdag in de Kleine Zaal in Amsterdam.

Oude muziek

Il Gardino Armonico met Handel en Vivaldi, zondag om 15 uur in De Oosterpoort in Groningen, maandag in de Doelen in Rotterdam.

De Amsterdamse Bachsolisten olv Marc Minkowski met suites van Bach, donderdag in de Doelen in Rotterdam.

In de Engelse Kerk op het Begijnhof in Amsterdam dinsdag een speciaal Purcell-programma van The Locke Consort, ter ere van de driehonderdste sterfdag van deze barok-componist (1659-1695).

Capella Palestrina olv Maarten Michielsen met Willaert, Palestrina en Vittoria, zaterdag in de Kerk van de Broedergemeente in Zeist.

Kamermuziek

Het Reizend Muziekgezelschap met Haydn, Diepenbrock en Hindemith, vanavond in de Kleine zaal in Amsterdam, zaterdag met Mozart, Schumann en Debussy in Eindhoven (Frits Philips) en donderdag Utrecht (Vredenburg).

Het Borodin Kwartet met Prokofjev, Wolf en Schubert, zaterdag in de Kleine Zaal in Amsterdam.

Het Modigliani Sextet met Strauss, Brahms en Tsjaikovski, zondag om 14.15 uur in de Kleine Zaal in Amsterdam.

Sara Fulgoni (mezzosopraan) en Kelvin Grout (piano) brengen een liederen-recital met Franse componisten, onder wie Poulenc en Milhaud, zondag in de Kleine Zaal in Amsterdam.

Het Valerius Ensemble met Johnson, Pärt en Glinka, zondag om 14.30 uur in Muziekcentrum Enschede.

Nieuwe muziek

Het Schönberg Ensemble olv Reinbert de Leeuw met Ruders, Abrahamsen en Van Roosendael, zondag in de Philipszaal in Den Haag, dinsdag in Paradiso in Amsterdam, en donderdag in de Vereeniging in Nijmegen.

Het Asko Ensemble geeft een kinderconcert, met werk van Loevendie, Cage en Southam, zondag om 12.30 uur in Theater Bis in Den Bosch.

Lesley Olson (fluit) en Scott Roller (cello) vanavond in De IJsbreker in Amsterdam met Manion en Tazelaar, gevolgd door het ensemble Ugly Culture met Brümmer, Fritsch en Miwa. Zaterdag in De IJsbreker het Wolpe Trio mmv John Snijders (piano) met Koepf, Roller en Barlo.

Het Amsterdams Blazers Collectief is zondag om 15 uur in Paradiso in Amsterdam met De Kruyf en Manneke.

De Slagwerkgroep Den Haag en het Surinam Music Ensemble zijn zaterdag in het Centrum Nieuwe Muziek in Middelburg. Woensdag in het Centrum Nieuwe Muziek In Middelburg Thomas Buckner (bariton) en Joseph Kubera (piano) met werken van Cage, Ashley en Buckner.

Het Caroussel project behelst een uitwisseling tussen jonge componisten en ensembles. Zondag met werken van Nadav Ziv, Eric Verbugt en Arthur Jarvinen, om 15.30 uur op het Intro Podium in Maastricht.

En verder

Het symfonie-orkest van het Sweelinck Conservatorium olv Kenneth Montgomery mmv Paolo Giacometti (piano) met Elgar en Brahms, zaterdag in de Grote Zaal in Amsterdam, zondag in de Doelen in Rotterdam.

Het Calefax-rietkwintet mmv Lucia Meeuwsen (mezzosopraan) met Monteverdi, Debussy, Ravel, dinsdag in de Kleine Zaal in Amsterdam.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest brengt olv Barry Wordsworth een programma met filmmuziek, zaterdag in de Doelen in Rotterdam.

Maandag in de Parkopera in Amsterdam een concert ter nagedachtenis van de in 1988 aan aids overleden pianist Youri Egorov, mmv de Staatsopera Tatarstan. Werken van Tsjaikovski, Bach en Vivaldi.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden