KLASSIEK

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. Gabriel Chmura met Blacher , Dvórak (Symfonie nr 9) en Bruch ('Concert voor viool en orkest' m.m.v....

Tournee

Het Gelders Orkest o.l.v. Richard Dufalle m.m.v. Martijn van den Hoek (piano) met Stravinsky , Schat ('Etudes voor piano en orkest' en Symfonie nr 2) en Markevitsj ('Partita'). Vanavond in Groningen (de Oosterpoort) en vrijdag in Arnhem (Musis Sacrum).

Het Nieuw Ensemble o.l.v. Ed Spanjaard m.m.v. Valdine Anderson (sopraan) en John Snijders (piano) met een Webern-programma. Donderdag in Utrecht (Vredenburg) en zaterdag in Amsterdam (Kleine Zaal).

Het Reizend Muziekgezelschap met Beethoven ('Kakadu-Variaties'), Brahms (Strijkkwintet) en Sjostakovitsj (Pianokwintet), vrijdag in Dordrecht (Dordrechts Museum) en zondag in Rotterdam (De Doelen).

Pere Ros (gamba) en Juan Carlos Rivera (luit) met Marais, Forqueray, De Visée en Dollé, vanavond in Utrecht (Catharijneconvent), vrijdag in Linschoten (Huis te Linschoten), zondag om 11.15 uur in Slochteren (Fraelemaborg) en zondagavond in Amsterdam (Waalse Kerk).

The Hanover Band o.l.v. Anthony Halstead m.m.v. Ashley Solomon (fluit en blokfluit) en Anna Mc Donald (viool) met Bach, Telemann, Vivaldi en Händel, zondag in Leiden (Stadsgehoorzaal) en maandag in Rotterdam (de Doelen).

Het Vermeer Kwartet m.m.v. Ronald Brautigam met strijkkwartetten van Mozart en Bridge en een pianokwintet van Dvorák. Zaterdag in Eindhoven (Muziekcentrum), maandag in Utrecht (Vredenburg), dinsdag in Rotterdam (de Doelen).

Amsterdam

Recital door pianist Bart van de Roer met Schumann, Janacek, Rachmaninov, Brahms en Bartók, vanavond in de Kleine Zaal.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Nikolaus Harnoncourt m.m.v. Charlotte Margiono (sopraan) en Robert Holl (bariton) met een Schubert-programma , vrijdag in de Grote Zaal.

Trio Parnassus met trio's van Hummel, Farrenc, Pierné en Gaubert. Vrijdag in de Kleine Zaal (benefietconcert).

Het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Lawrence Renes m.m.v. Igor Roma (piano) met Szymanowsky (Vierde symfonie) en Sibelius (Tweede symfonie), zaterdag, zondag (14.15 uur), maandag en dinsdag in de Grote Zaal.

I Fiamminghi o.l.v. Rudolf Werthen m.m.v. Vadim Repin (viool) en France Springuel (cello) met Schubert (Derde symfonie in D), Bruch ('Kol Nidrei') en Mendelssohn ('Vioolconcert in e'). Zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

Carmencita Lozada (viool) en Adelheid Lechler (piano) met Szymanowski, Stravinsky, Abelardo, Cornejo en Vieuxtemps. Zondag om 14.15 uur in de Kleine Zaal.

Archibudelli (Vera Beths en Lucy van Dael viool, Jurgen Kussmaul altviool en Anner Bijlsma cello) met Boccherini, Salieri en Mozart, maandag in de Kleine Zaal.

Wolfgang Holzmair (bariton) en Imogen Cooper (piano) met Schubert ('Die schöne Müllerin'). Dinsdag in de Kleine Zaal.

Het Schönberg Ensemble o.l.v. Reinbert de Leeuw m.m.v. Jard van Nes en trombonist Michael Svoboda met Goebaidoelina , Hosokawa en Sjostakovitsj , woensdag in de Grote Zaal. (Om 17 uur een voorproefje zonder Jard van Nes.)

Robin Sharp (viool) en Jeremy Denk (piano) met sonates van Bach, Poulenc, Taaffe Zwilich en Brahms, woensdag in de Kleine Zaal.

De pianisten Polo de Haas en Margaret Krill en slagwerkers Wim Vos en Luuk Nagtegaal met Brahms, Satie, De Leeuw en Bartók, zaterdag in de Beurs van Berlage.

Menno van Delft (clavecimbel) en Siebe Henstra (clavichord) met Müthel en Couperin, zondag om 15.15 uur in de Engelse Kerk (Begijnhof).

Een orgelconcert door Kees Bornewasser met Bach, Couperin, Greene, Franck, Hindemith, Schröder, De Klerk en H. Andriessen. Zondag om 16 uur in de Waalse Kerk.

Jos van der Kooy (orgel) met Bach en Mendelssohn en de Cantorij Westerkerk o.l.v. Hilda Wiarda met koorwerken van Mendelssohn en Rutter, zondag om 16 uur in de Westerkerk.

Orkest de Volharding o.l.v. Jurjen Hempel met Sjostakovitsj, Torke en nieuw werk van Van Onna en Wagemans, vanavond in de IJsbreker.

Het kamerorkest St. George Strings met Mariö en premières van Despiè en Mihajloviè, vrijdag om 12.30 uur in de IJsbreker.

Het Xenakis Festival in de IJsbreker zondag om 11 uur: Annelie de Man (clavecimbel), José Vicente en Johan Faber (slagwerk); om 13 uur Richard Jansen en Johan Faber (slagwerk) en Ernest Rombout (hobo).

Assen

Het Leo Smit Ensemble (Marjanne Kweksilber mezzosopraan, Eleonore Pameijer fluit en Frans van Ruth piano) met een programma 'Joodse Gedachten', zondag om 12 uur in het Drents Museum.

Den Haag

Het Residentie orkest o.l.v. Jean-Bernard Pommier m.m.v. Augustin Dumay (viool) met Chausson , Saint-Saëns , Dukas en Debussy ('La mer'), zaterdagavond en zondag om 14.15 uur in de Philipszaal.

Het Schönberg Ensemble o.l.v. Reinbert de Leeuw m.m.v. Rosemary Hardy (sopraan) met Debussy, Webern, Von Zemlinsky, Berg en Reger, dinsdag in de Philipszaal.

Groningen

Een recital door Victor Chouchkov (Mozart, De Leeuw, Prokofjev), vanavond in het Conservatorium.

Leiden

Emmy Verhey (viool) en Carlos Moerdijk (piano) met Janácek, De Falla/Kreisler en Loevendie, zondag om 11.30 uur in de Stadsgehoorzaal.

Rotterdam

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Jurjen Hempel m.m.v. Isabelle van Keulen (viool) en Anna Maria Dür (sopraan) met De Leeuw ('Shakespeare Songs'), Ligeti ('Atmosphères'), Lutoslawski ('Chain no. 2') en Debussy ('Ibéria uit Images'), vrijdag in de Doelen.

Makiko Goto (koto) en Tomoko Mukaiyama (piano) met een Japans programma, vanavond in de Unie.

Het Alliage-Orkest voert muziek uit die is gecomponeerd voor de zwijgende film De Man met de Camera van Dziga Vertov uit 1929. Het is muziek van Eric de Clercq, Dick de Graaf, Mariëtte Rouppe van der Voort en zeven anderen. Op 12 november live concert bij de filmvertoning in Lantaren/Venster.

Tilburg

Het Brabants Orkest o.l.v. Marc Soustrot m.m.v. Lieuwe Visser (spreker), Elena Vink (sopraan), Jochen Kupfer (bariton) en het Brabant Koor met Schönberg ('A Survivor from

Warsaw') en Brahms ('Ein Deutsches Requiem'), dinsdag in de Concert-

zaal.

Utrecht

Het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Daniel Nazareth met Ravel ('Alborada del gracioso'), Dutilleux (celloconcert 'Tout un monde lointain' door Quirine Viersen) en Debussy ('La mer'), zondag om 15 uur in Vredenburg.

Wageningen

Musica Ducis in het Mendelssohn Festival met o.a. 'Strijkerssymfonie en 'Concert voor viool en piano in de symfonische versie', vrijdag in de Aula (Gen. Foulkesweg 1a).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden