KLASSIEK

Het Soesterberg International Music Festival voor jonge musici wordt voortgezet met een cellorecital door Misha Quint, vrijdag om 20 uur in de Amstelkerk in Amsteradm....

Tournee

Amsterdam

Zaterdag een wandelconcert dat voert van Museum Amstelkring, via de Oude Kerk naar de Beurs van Berlage, tussen 11 en 13 uur. Reserveren tel. 020-6246604.

In de Kleine Zaal vanavond vanaf 18 uur een masterclass piano door John Perry en aansluitend een concert om 20.30 uur door de pianist Stéphan Sylvestre (Martin, Brahms, Debussy, Moesorgsky).

In de Grote Zaal vanavond het Orchestre National d'Ile de France o.l.v. Jacques Mercier met een Ravel-programma m.m.v. de bariton François Le Roux.

Vrijdag in de Grote Zaal het Hongaars Staatsorkest Pécs en Choeur Saint Eustache o.l.v. Jean-Paul Penin m.m.v. de tenor François Soulet en organist Jean Paul Imbert. Programma: Berlioz (Te Deum) en Saint-Saëns (Derde symfonie).

Zondag in de Grote Zaal níet de tweelingzusjes Güher en Süher Pekinel maar het pianoduo Yaara Tal/ Andreas Groethuysen, dat onder meer vierhandig repertoire speelt. Op het programma Bach, Schubert, Mendelssohn en Dvorák.

De Wiener Akademie o.l.v. Martin Haselböck en solisten met Bach, Schmelzer, Biber en Telemann (Trompetconcert door Andreas Lackner), maandag in de Grote Zaal.

Dinsdag in de Grote Zaal het Orchestre de Chambre de Genève o.l.v. Lev Markiz met Schumann (onder meer Celloconcert in a door Quirine Viersen) en Mendelssohn (Derde symfonie).

In de Oude Kerk zaterdag om 15 uur de Zwitserse organiste Susann Kern.

In de Westerkerk woensdagavond een orgelconcert door Olja Buco (Buxtehude, Kee, Messiaen, Reger).

De IJsbreker presenteert t/m 28 augustus vier klankinstallaties waarmee vier beeldend kunstenaars uit Frankrijk en Amerika hun visie op het thema Water en Vissen geven. Curator is Paul Panhuysen. Woensdag t/m zondag tussen 14 en 19 uur (gratis toegankelijk).

Den Haag

Herman van Vliet geeft zaterdag om 14.30 uur een orgelconcert in de Lutherse Kerk (Duruflé, Messiaen).

Elburg

Holland Boys Choir treedt woensdag om 11 uur op in de Grote Kerk.

Groningen

In de Martinikerk woensdag organist Charles de Wolff met eigen werk, Reger, Franck, Duruflé en Alain.

Haarlem

Ludger Lohmann speelt vanmiddag om 15 uur in de Grote of St. Bavokerk orgelwerken van De Lange, Bach, Mendelssohn, Hindemith en Ritter; vrijdag om 20.15 uur het afsluitende concert van de zomeracademie voor organisten; dinsdag de Noord-Ierse organist Desmond Hunter.

Katwijk aan Zee

De Texaanse organist Vincent de Vries geeft vrijdag een concert in de Nieuwe Kerk (Homilius, Asma).

Kerkrade

Het Orlando Festival, nog t/m 8 augustus met masterclasses door Sándor Devich, Eli Goren en Tan Crone i.s.m. Miranda van Kralingen in abdij Rolduc en concerten in het Wijngrachttheater door onder meer het Borodin Kwartet, het Grieg Trio, de pianisten Ludmilla Berlinskaia, Sveinung Bjelland en Tan Crone, violisten Hiromi Kikuchi en Nachum Erlich, altisten Ken Hakii en Michael Galaganov, cellisten Stefan Metz en Maarten Mostert, klarinettisten Eduard Brunner en Marcel Lallemang, sopranen Miranda van Kralingen en Bodil Arnesen en hoornist Jacob Slagter. Op 2 en 9 augustus ook concerten in Maastricht (Vrijthof), vanavond, 4 en 6 augustus tevens in Aken. Informatie tel. 020 6230469.

Nijmegen

In de Stevenskerk dinsdag om 20.30 uur Frantisek Vanicek met Tsjechische orgelmuziek.

Zeist

In het Beauforthuis zaterdag een gratis 'vleugelconcert': pianiste Tiny van Eeuwijk en de vocalisten Alie Witteveen en Nelleke Nieuwboer met Bach, Scarlatti, Mozart, Debussy en Weill.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden