KLASSIEK

Tournee..

Koor en Orkest van De Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven met Kerstvespers van Monteverdi, vanavond in Eindhoven (Muziekcentrum), 22 december in Haarlem (Concertgebouw) en 23 december in Naarden (Grote Kerk).

Amsterdamse Bach Solisten o.l.v. Richard Egarr met Telemann (Concert voor trompet en strijkers door Peter Masseurs), Corelli, Bach en Händel (aria's uit 'Solomon en Rinaldo' door Lynne Dawson), 22 december in Amsterdam (Grote Zaal) en 23 december in Arnhem (Musis Sacrum).

Het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Tõnu Kaljuste m.m.v. Robert Coupe (tenor) en Manja Smits (harp) met Bach, Berio en Britten, op 21 december in Zwolle (Broerenkerk), 22 december in Amsterdam (Beurs van Berlage) en 23 december in Middelburg (Concertzaal).

Het Gelders Orkset o.l.v. Lawrence Renes m.m.v. Jard van Nes, Nederlands Concertkoor en Nationaal Kinderkoor met Mahlers Derde Symfonie, op 22 december in Arnhem (Musis Sacrum), 24 december in Nijmegen (De Vereeniging) en Tweede Kerstdag om 14.15 uur in Arnhem (Musis Sacrum).

La Stagione Frankfurt o.l.v. Michael Schneider, m.m.v. Ruth Ziesak (sopraan) en Reinhold Friedrich (trompet) met Telemann, Scarlatti, Vivaldi en Bach, op 21 december in Groningen (De Oosterpoort) en 22 december in Tilburg (Concertzaal).

Het Limburgs Symphonie Orkest o.l.v. Ernst van Tiel m.m.v. Elisabeth von Magnus (mezzo) met Glazoenov, Berlioz en Tsjaikovski, vanavond in Sittard (Stadsschouwburg), 22 december in Heerlen (Theater), 23 december in Maastricht (Theater a/h Vrijthof) en 24 december om 14.30 uur in Weert (Munttheater).

Orkest van het Oosten o.l.v. Jaap van Zweden met Mengelberg en Mahler, vanavond in Zwolle (Nwe Buitensociëteit), 23 en 26 december in Enschede (Muziekcentrum).

Het NPO o.l.v. Alexander Liebreich m.m.v. Ellen van Haaren (sopraan) en het Nederlands Theaterkoor met Wagner, Tsjaikovski en Res phighi, 23 december in Alkmaar (De Vest), 24 december om 14.30 uur in Zaandam (Zaantheater), 26 december (14.30 uur) in Haarlem (Concertgebouw).

Wolga Kozakkenkoor, vanavond in Veghel (De Blauwe Kei), 22 december in Nieuwegein (De Kom), 23 december in Vlaardingen (Stadsgehoorzaal) en 24 december (14.15 uur) in Den Haag (Philipszaal).

Don KosakenChor Russland, vanavond in Leiden (Stadsgehoorzaal), 22 december in Stadskanaal (Geert Teis), 23 december in Capelle a/d IJssel (Isala Theater), 26 december in Bussum ('t Spant), 27 december in Drachten (De Lawei), 28 december in Amsterdam (Grote Zaal), 29 december in Arnhem (Musis Sacrum), 3 januari in Utrecht (Vredenburg).

Pianist Wibi Soerjadi met Chopin en Liszt, op 23 december in Den Haag (Philipszaal) en Tweede Kerstdag in Amsterdam (Grote Zaal).

Deep River Quartet, Eerste Kerstdag om 14.30 uur in Enschede (Muziekcentrum) en Tweede Kerstdag om 14.15 uur in Den Haag (Phlipszaal).

Amsterdam

Ensemble Clément Janequin o.l.v. Dominique Visse met Vecchi en Banchieri, op 21 december in de Kleine Zaal.

Pianist Paul Komen met Beethoven-sonates, op 22 december in de Kleine Zaal.

Sarah Walker (sopraan) en Roger Vignoles (piano) met liederen van Schubert, Strauss, Rossini, Britten, Mahler en Poulenc, 23 december in de Kleine Zaal.

Het Radio Kamerorkest o.l.v. Gérard Korsten met Britten, Haydn (Tweede hoornconcert door Jacob Slagter) en Stravinsky, op 24 december om 11 uur in de Grote Zaal.

Een pianorecital door Regina Albrink, Tweede Kerstdag om 14.15 uur in de Kleine Zaal.

Aurelia Saxofoon Kwartet met Bach, Ravel, Ter Veldhuis, Webern, Scarlatti en Schubert, op 31 december om 11 uur in de Kleine Zaal.

Een lunchconcert door het Nederlands Promenade Orkest o.l.v. Jan Stulen, op 3 januari in de Grote Zaal.

Aurynn Quartett en gitarist Patricio Wang met Berg, Reimann, Macky en Barber, op 21 december in de IJsbreker.

Een nieuwjaarsconcert door organisten Gustav Leonhardt en Bernard Winsemius en barokhoboïst Alfredo Bernardini, op 1 januari om 14.15 uur in de Nieuwe Kerk.

Het Nederlands Fluitorkest o.l.v. Jorge Caryevschi met o.a. première van Yamaguchi ('Voor 20 piccolo's'), op 29 december in het Werkteater.

Austerlitz

Englefield Ensemble (viool, klarinet, piano, sopraan) met Mozart, Schubert, Brahms en Reinecke, op 29 december in het Beauforthuis.

Den Haag

Het Schönberg Ensemble o.l.v. Micha Hamel m.m.v. Claron McFadden (sopraan) met Sawer, Padding, Adriaansz (Nieuw Werk) en Birtwistle, op 21 december in de Nieuwe Kerk.

Doorn

Een fluitrecital door Lorna McGhee, Tweede Kerstdag om 15 uur in de Maartenskerk.

Enschede

Orkest van het Oosten o.l.v. Jaap van Zweden met Mahlers Vijfde Symfonie, Tweede Kerstdag om 14.30 uur en m.m.v. Ido Jan Stalman en Peter Masseurs (trompet) met Mozart, Vivaldi en Strauss op 1 januari in het Muziekcentrum.

Groningen

Het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Muhai Tang m.m.v. Charlotte Stoppelenburg en Josefien Stoppelenburg (sopraan) met Delibes, Ponchielli, Anderson, Strauss en Léhar, op 3 januari in De Oosterpoort.

Leeuwarden

Organist Theo Jellema sluit de concertreeks met het complete orgel oeuvre van Bach af, Tweede Kerstdag om 15 uur in de Grote Kerk.

Leiden

Bachkoor Holland o.l.v. Daniel Reuss met Bachs Weihnachtsoratorium, op 22 december in de Pieterskerk.

Rotterdam

Jacobien Rozemond (viool) en Sander Sittig (piano) met Schumann, Prokofjev, 24 december om 11 uur in De Doelen.

Pianiste Eliane Rodrigues met een Chopin-programma, Tweede Kerstdag om 14.30 uur in De Doelen.

Het saxofoonduo Raaf & Kirschenmann speelt Bach, op 31 december om 11 uur in De Doelen.

Een orgelconcert door Jean Guillou, Tweede Kerstdag in Grote of St. Laurenskerk.

Utrecht

Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor o.l.v. Hans Vonk m.m.v. Miranda van Kralingen (sopraan), Margriet van Reisen (alt) en Alfred Reiter (bas) met Mozart ('Krönungs-Messe') en Liszt ('Weihnachts-Oratorium'), op 22 december in Vredenburg.

Holland Boys Choir en Netherlands Bach Collegium o.l.v. Pieter Jan Leusink m.m.v. Jan Vayne (piano) met 'Christmas Carols', 23 december in Vredenburg.

Nederlands Promenade Orkest en Koor van de Nederlandse Händelvereniging o.l.v. Jan Stulen met een 'Meezing Messiah', 24 december om 14.30 uur in Vredenburg.

Beethoven Academie o.l.v. Jan Caeyers m.m.v. Werner van Mechelen (bas-bariton) met Mozart, Gretry/Beecham, Schubert/Maderna, Rossini en Offenbach, Tweede Kerstdag om 14.15 uur in Vredenburg.

Cappella Pratensis o.l.v. Rebecca Stewart met werken van Josquin en tijdgenoten, op 22 december in de Pieterskerk.

Het Arion Ensemble met Händels 'Messiah', 22 december om 19.30 uur in de Augustinuskerk.

Christine Jansen (sopraan), Margriet van Reisen (alt), Niek Idelenburg (tenor), Mitchell Sandler (bas) en Koor en Orkest van de Domcantorij o.l.v. Remco de Graas met Bachs 'Weihnachtsoratorium', 23 december om 15.30 uur in de Domkerk.

Een orgelconcert door Jan Jansen, 30 december om 15.30 uur in de Domkerk.

Tijdens de Bachrondleidingen, op 27, 28 en 29 december om 15 uur in het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement, zijn composities van J.S. Bach en tijdgenoten op museum instrumenten te beluisteren.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden