KLASSIEK

Het Nederlands Blazers Ensemble met een door Leo Samama bewerkt Brahms-programma, vanavond in Amsterdam (Kleine Zaal), dinsdag in Tilburg (KUB) en 20 november in Groningen (De Oosterpoort)....

Toernee

Het Orkest van de Achttiende Eeuw o.l.v. Frans Brüggen m.m.v. solisten Hieke Meppelink, Wilke te Brummelstroete, Marcel Beekman en Jelle Draijer en het koor van de Foundation Gulbenkian uit Lissabon met Bach (Eerste en vierde Suite en 'Magnificat'), vanavond in Arnhem (Musis Sacrum), vrijdag in Groningen (De Oosterpoort) en zaterdag in Enschede (Muziekcentrum).

Het Reizend Muziekgezelschap met Boccherini (Hobokwintet nr 5), Schubert (Sonate voor pianosolo door Roland Pöntinen) en Fauré (Pianokwintet), woensdag in Arnhem (Orpheus), vanavond in Laren (Singer Museum) en vrijdag in Amsterdam (Kleine Zaal).

Het Ives Ensemble met Wolpe, Rijnvos, Kondo, Cameron, Feldman en Robb, dinsdag in Leeuwarden (Theater Romein) en woensdag in Utrecht (Maria Minor kerk).

Het Gelders Orkest o.l.v. Jaap van Zweden met Schumann, Rachmaninov (Concert voor piano en orkest door Arcadi Volodos) en Dvórak, vanavond in Doetinchem (Amphion), vrijdagavond en 22 november om 14.15 uur in Arnhem (Musis Sacrum), dinsdag in Nijmegen (De Vereeniging), woensdag in Apeldoorn (Orpheus), 20 november in Zutphen (De Hanzehof).

Het Brabants Orkest o.l.v. Alan Fearon speelt muziek van Edmund Meisel bij de film 'Pantserkruiser Potemkin' uit 1925 en muziek van Erik Satie bij 'Cinéma Entr'acte' uit 1924. Zaterdag in Eindhoven (Muziekcentrum), maandag in Amsterdam (Carré) en dinsdag in Den Bosch (Theater a/d Parade).

John Fleagle (zang, harp, sinfonia) en Shira Kammen (zang, draailier en harp) met middeleeuwse liederen, vrijdag in Slochteren (Fraeylemaborg), zaterdag in Amerongen (kasteel) en zondag in Amsterdam (Waalse Kerk).

Quatuor Turner met strijkkwartetten van Beethoven, vanavond in Westzaan (Zuidervermaning), vrijdag in Linschoten (Huis te Linschoten), zaterdag in Muiden (Muiderslot) en zondag om 15 uur in Haarlem (Waalse- of Begijnekerk).

Het Symfonieorkest Conservatorium Amsterdam o.l.v. Hartmut Haenchen en de winnende cellist van het Sweelinck Concours met Schubert (Symfonie 'Unvollendete') en Strauss ('Töd und Verklärung'), zondag om 14.15 uur in Arnhem (Musis Sacrum), dinsdag in Amsterdam (Grote Zaal) en woensdag in Leeuwarden (De Harmonie).

De ereprijs met elektro-akoestische muziek van De Graaff, Van Bergeijk, Dramm e.a., dinsdag in Amsterdam (Paradiso), woensdag in Nijmegen (O42), 22 november in Zelhem (St. Kunst in de Kamer) en 26 november in Apeldoorn (Gigant).

Cappella Figuralis o.l.v. Jos van Veldhoven met Monteverdi, Grandi, Mazzocchi e.a., vanavond in Utrecht (Geertekerk), vrijdag in Rotterdam (Lambertuskerk) en dinsdag in Naarden (Grote Kerk).

Amsterdam

Bruckner Orkest Linz o.l.v. Martin Sieghart met Mozart (Concert voor piano en orkest door Sebastián Forster) en Bruckner (Symfonie nr 7), woensdag in Amsterdam (Grote Zaal).

Een pianorecital door Jan Vriend t.g.v. zijn 60ste verjaardag met Albéniz ('Iberia Suite'), vrijdag in de Beurs van Berlage.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Marek Janowski met Hindemith, Mendelssohn (Vioolconcert door Alexander Kerr) en Schumann (Vierde symfonie), vanavond en vrijdag in de Grote Zaal.

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Peter Eötvös met Marderna, Bartók (Tweede vioolconcert door Christian Tetzlaff) en Boulez, zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Het Asko Ensemble o.l.v. Hendrik Jan Lindhout m.m.v. Tomoko Mukaiyama (piano) en Claron McFadden (sopraan) met Andriessen, en Lindberg, zaterdag in de Kleine Zaal.

Het Groot Omroepkoor o.l.v. Marcus Creed met Bach, Lechner, Von Herzogenberg en Brahms, zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

het Orkest van de Achttiende Eeuw en het Gulbenkian Choir o.l.v. Frans Brüggen m.m.v. Hieke Meppelink (sopraan), Wilke te Brummelstroete (sopraan/alt) en andere solisten met een Bach-programma, maandag in de Grote Zaal.

Het Bruckner Orkest Linz o.l.v. Martin Sieghart met Mozart (Pianoconcert door Sebastián Forster) en Bruckner, woensdag in de Grote Zaal.

Het Storioni Trio met pianotrio's van Mendelssohn, Smetana en Schubert, zondag om 15 uur in de Beurs van Berlage.

Het Nederlands Concert Koor en het Noord-Hollands Philharmonisch Orkest o.l.v. Rob Vermeulen met Poulenc en Vaughan Williams, woensdag in de Beurs van Berla-

ge.

Violiste Esther Apituley m.m.v. Frank van de Laar (piano) e.a. met Bach, Cage, Horsthuis e.a., vanavond in de Amstelkerk.

Blokfluitkwartet Brisk met Ford, Tsoupaki, Brouwer, Verbey en Lann, woensdag om 12.30 uur in de IJsbreker.

Een theaterorgelconcert door Peter Jebson, zaterdag om 10 uur in Tuschinski.

Breda

Nieuw Sinfonietta en het Osiris Trio, o.l.v. Victor Lieberman, met een Beethovenprogramma, vanavond in het Chassé Theater.

Het Aurelia Saxofoon Kwartet met Padding, Van Onna, Van Norden en Sandbrink, vrijdag in De Nieuwe Veste.

Den Haag

Janine Jansen (viool) en Folke Nauta (piano) m.m.v. Edwin Rutten (presentatie) met sonates van Mozart, Brahms, Messiaen en Fauré, zondag om 14.30 uur in Diligentia.

Eindhoven

Studium Chorale met Reda, Krenek, Hindemith en Eisler, zaterdag in Centrum voor de Kunsten.

Hoboïste Pauline Oostenrijk e.a. met Vivaldi, Mozart, Saint-Saëns, Stockhausen en Dutilleux, woensdag in het Muziekcentrum.

Enschede

Het Utrecht String Quartet met Britten, Smetana, en Sjostakovitsj, vanavond in het Muziekcentrum.

Ensemble BWV met Bach-cantates, zondag om 12 uur in de Grote Kerk.

Brucknerorchester Linz o.l.v. Martin Sieghart met Pärt, Goebaidoelina ('Offertorium voor viool en orkest' door Heinz Haunold) en Bruckner, maandag in het Muziekcentrum.

Groningen

Het Vermeer Kwartet met strijkkwartetten van Mozart, Bartók en Schumann, vanavond in De Oosterpoort.

Middelburg

'Gongs and Strings', nieuwe composities van Sinta Wuller voor 12-toons gamelan-ensemble met strijkkwartet, zaterdag in de Kloveniersdoelen.

Rotterdam

Concerto Rotterdam o.l.v. Marien van Staalen met Mozart, Volkmann, Mendelssohn (Eerste vioolconcert door Theodora Geraets) en Tsjaikovski, zaterdag in de Oude of Pelgrimsvaderskerk Delfshaven.

Utrecht

Het Groot Omroepkoor en Trio Passaggio o.l.v. Marcus Creed met Lechner, Bach, Von Herzogenberg en Brahms, vrijdag in Vredenburg.

Leo van Doeselaar en Wyneke Jordans (piano), Lucia Swarts en Monique Bartels (cello) en Paul van Zelm (hoorn) met Schumann, zondag om 11 uur in Vredenburg.

Het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Jac van Steen met Berlioz, Widor (Pianoconcert door Ronald Brautigam), Fauré en Dukas, zondag om 15 uur in Vredenburg.

In de Pieterskerk vrijdag vanaf 19 uur t/m zondag oude Nederlandse muziek, met concerten, lezingen en een workshop. Informatie tel. 030-2910149.

Harry Sparnaay (klarinet), Frank van Kooten (hobo), Harrie Starreveld (fluit), Annelie de Man (klavecimbel), Monique Copper (piano), Polo de Haas (piano) met een herdenkingsconcert voor Ton Bruynèl, zondag om 14 uur in gebouw K & W.

Vreeland

Paul Agnew (tenor) en Christopher Wilson (luit) met liederen en luitmuziek van Dowland, Campion, Rosseter en Danyel, woensdag in de Sint Nicolaaskerk.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden