KLASSIEK

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. Fabrice Bollon m.m.v. Koor van het Alkmaars Conservatorium met Bizet, Mendelssohn (Concertstuk voor twee klarinetten m.m.v....

Tournee

HGO-kamermuziek door René Berman (cello), Stefan Blonk, Petra Botma, Joop Houben en Jan Verhagen (hoorn) en het Michi Slagwerk-ensemble met Gabrieli, Bach, Mozart, Wagner, De Leeuw, Dun, Hindemith en Shaw, zondag om 11.30 uur in Doetinchem (Amphion) en woensdag in Arnhem (Musis Sacrum).

Bart Schneemann (barokhobo), Frans Berkhout (barokfagot) en Menno van Delft (clavecimbel) met Telemann, Bach, Devienne en Boismortier, zaterdag in Den Haag (Oud-Katholieke Kerk) en zondag in Leiden (Stadsgehoorzaal).

Jasperina de Jong met liederen van Weill, Eisler en Dessau, vanavond Den Haag (Diligentia), 10 april in Eindhoven (Muziekcentrum), 14 april in Den Bosch (Theater a/d Parade), 17 april in Alphen aan den Rijn (Parktheater), De Amsterdamse Bach Solisten o.l.v. Roy Goodman m.m.v. Anne Grimm (sopraan) en Roland Krämer (altviool) met o.a. Bachs 'Weichtet nur, betrübte Schatten' en Tripelconcert in D, zaterdag in Utrecht (Geertekerk) en zondag om 15 uur in Amsterdam (Waalse Kerk).

Les Adieux m.m.v. Eric Hoeprich (klarinet) met een Mozart-programma, vanavond in 's-Heerenberg (Huis Bergh), zaterdag in Amerongen (Kasteel) en zondag om 16 uur in Haarlem (Waalse of Begijnekerk).

The Barbers & Bishops met o.a. Patoulet (koorwerken uit de 16de eeuw), zondag om 15.15 uur in de Engelse Kerk, 18 april in Leiden (Pieterskerk) en 24 april in Maastricht (O.L.V. Basiliek).

Het VU-Orkest o.l.v. D. Admiraal met Debussy ('Prelude à l'apres midi d'un faune'), Ginastera (Harpconcert door Erika Waardenburg) en Dutilleux' Eerste symfonie , vrijdag in Monnickendam (Grote Kerk) en zondag in Amsterdam (Beurs van Berlage).

Amsterdam

Het Concertgebouworkest o.l.v. Evgeni Svetlanov m.m.v. Oxana Yablonskaya (piano) met Brahms (Eerste pianoconcert en Eerste symfonie), vanavond in de Grote Zaal.

Het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Ivor Bolton m.m.v. Claron McFadden met Haydn, Hendrik Andriessen ('Miroir de peine') en Bach ('Jauchzet Gott'), vrijdag en zaterdag in de Grote Zaal.

Isabelle van Keulen (altviool), Ronald Brautigam (piano), Marcel Beekman (tenor), Leo van Doeselaar (piano) e.a met Schumann ('Kinderszenen'), Sjostakovitsj (Altvioolsonate), Janacek ('Dagboek van een verdwenene'), vrijdag in de Kleine Zaal.

Pianist Willem Brons met Bach, Schubert, Chopin en Liszt, zaterdag in de Kleine Zaal.

Anima Eterna o.l.v. Jos van Immerseel m.m.v. Ann Monoyios (sopraan) en Derek Lee Ragin (altus) met Purcell, Vivaldi en Pergolesi ('Stabat Mater'), zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

Bo Skovhus (bariton) en Ulrich Koella (piano) met Dvorák, Wolf en Martin, dinsdag in de Kleine Zaal.

Thomas Hampson (bariton) en Wolfram Rieger (piano) met Amerikaanse liederen, woensdag in de Grote Zaal.

Gitaristen Wim Hoogewerf en Caroline Delume en Francis Pierre (Keltische harp) met een micro-tonaal programma met werk van Riley, Carillo, Leroux, Citron, Vriend en Hába, vanavond in De IJsbreker.

In Beeld-Concert '98 brengt slagwerkster Frederike de Winter een gezamenlijk kunstwerk van de beeldend kunstenaars Kees Bierman, Nora Hooijer, Agnes Roothaan en Truus Willink en de componisten Maud Sauer, René Uijlenhoet, Enrique Raxach en Roderick de Man. Zaterdag om 15 uur in het Stedelijk Museum.

Het Osiris Trio met Haydn, Loevendie, Martin en Schubert, zondag om 11.30 uur in gebouw Kelbergen.

Pianist/componist Hans Otte speelt vanavond in de Beurs van Berlage Stundenbuch; vrijdag opent hij bij Gaudeamus (Swammerdamstraat 38) zijn klankinstallatie HochTonRaum.

Pianiste Patricia Rivera met Bach, Brahms, Poulenc, Stravinski en Ravel, zondag om 12 uur in Cristofori.

Pianolamuziek van Mozart, Beethoven, Chopin en Liszt, zondag om 16 uur in het Pianolamuseum.

Den Haag

Pianist Rian de Waal met bewerkingen van Bach, met Loevendie en Prokofjev, vrijdag in het Koninklijk Conservatorium.

Organist Ton van Eck met Ibert en Jongen en Bonnal ('Symphonie Media vitae'), vrijdag in de Jacobuskerk.

Katwijk

Vera Beths (viool) en Stanley Hoogland (piano) met een Schubert-programma, vrijdag in het K & O Gebouw.

Leiden

Het Salzburg Chamber Soloist Quintet met Henk van Twillert op baritonsaxofoon en Sonja van Beek op viool) met een Piazzolla-tangoprogramma, vanavond in de Stadsgehoorzaal.

Leeuwarden

Silesian String Quartet met Haydn's 'Die sieben letzten Worte unseres Erlösers', maandag in de Stadsschouwburg.

Maastricht

Het Limburgs Symfonie Orkest o.l.v. Shlomo Mintz m.m.v. Roberta Alexander (sopraan) met Diepenbrock en Mahler, zaterdag in Theater a/h Vrijthof.

Festival Traditie en Vernieuwing, georganiseerd door het Conservatorium Maastricht en Stichting Intro, biedt uitvoeringen van de opera Dido and Aeneas van Purcell (Toneelacademie, 4 en 5 april), orgelconcerten (Janskerk, 5 april) en demonstraties, concerten en een 'meeloopdag' in het Conservatorium (6 t/m 9 april).

Rotterdam

Pianist Wibi Soerjadi met Mozart, Chopin en Rossini/Liszt, vrijdag in De Doelen.

I Musici m.m.v. Mariana Sirbu (viool) met Respighi, Rota en Vivaldi ('De vier jaargetijden'), maandag in De Doelen.

Een cellorecital door Siegfried Palm (Zimmermann, Terzakis, Penderecki), vanavond in De Unie.

Utrecht

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Claus Peter Flor met Dvorák en Janacek ('Tarás Bulba'), vrijdag in Muziekcentrum Vredenburg.

Het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Eri Klas m.m.v. Nobuko Imai (altviool) met Hindemith, Walton (Altvioolconcert) en Sjostakovitsj (Symfonie nr 5), zondag om 15 uur in Vredenburg.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden