KLASSIEK

Het Gelders Orkest o.l.v. Lawrence Renes met Beethoven (Pianoconcert door Leif Ove Andsnes) en Strauss ('Also sprach Zarathustra'), vanavond in Nijmegen (De Vereeniging), vrijdagavond en zondag om 14.15 uur in Arnhem (Musis Sacrum)....

Tournee

Het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Viktor Liberman met Mozart (Symfonie nr 40), Bach (Vioolconcert door Viktor Liberman) en Grieg/Liberman (Strijkkwartet, bewerkt voor orkest), zaterdag in Delfzijl, zondag in Heerenveen, dinsdag in Assen, woensdag in Emmen, 4 februari in Meppel en 5 februari in Sneek.

Pianist Igor Roma met Bach, Liszt, Rachmaninov en Prokofjev, zondag in Amsterdam (Grote Zaal) en woensdag in Den Haag (Philipszaal).

Aardvark met het programma 'The Electric Aardvark', zaterdag in Middelburg (Kloveniersdoelen) en zondag om 16 uur in Utrecht (Huis a/d Werf).

Het Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly met Bruckners Symfonie nr 8, zaterdag in Groningen (De Oosterpoort) en maandag in Rotterdam (De Doelen).

Het Vanbrugh Kwartet met strijkkwartetten van Haydn, Beethoven en Janacek, vanavond in Utrecht (Vredenburg) en vrijdag in Amsterdam (Kleine Zaal).

Amsterdam

Saxofoonkwartet Koh-i-noor met Pijper, Bruine, Sjostakovitsj, Micháns en Ranierie, zaterdag om 15 uur in Stedelijk Museum.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly met Brahms (Vioolconcert door Vadim Repin en Tweede symfonie) en Schönberg ('Fünf Orchesterstücke'), vanavond in de Grote Zaal.

Het Carmina Kwartet met strijkkwartetten van Mozart, Berg en Mendelssohn, vanavond in de Kleine Zaal.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly m.m.v. Ronald Brautigam (piano) en Peter Masseurs (trompet) met Sjostakovitsj' Eerste pianoconcert en 'Hamlet suite' en Rachmaninovs Tweede symfonie, vrijdag in de Grote Zaal.

San Francisco Symphony Orchestra o.l.v. Michael Tilson Thomas m.m.v. Dawn Upshaw (sopraan) met Ives, Canteloube en Prokofjev, dinsdag in de Grote Zaal.

Het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Thierry Fischer met Stravinsky en Andriessen, vrijdag en zaterdag in de Beurs van Berlage.

Pianist Willem Brons bespreekt en speelt pianosonates van Schubert, zaterdag in de Beurs van Berlage.

Andrew Manze (viool), Jaap ter Linden (cello/viola da gamba)en Fred Jacobs (luit) met Bach, Biber en Westhoff, zondag om 15 uur in de Beurs van Berlage.

Orkest de Volharding o.l.v. Jurjen Hempel met Termos, Vanessa Lann (première), Hijmans, Sauer en Padding, woensdag in The Max/Melkweg.

Duo d'Orant (viool, altviool) m.m.v. Peter Brunt (viool) met o.a. Stravinsky, Scelsi, Loevendie, Händel, vanavond in de Amstelkerk.

Het Icarus Ensemble met Bach, Telemann, Händel en Vivaldi, vrijdag in de Engelse Kerk.

Een pianorecital door Serge Pashkevich, zondag om 14.30 uur in Cristofori.

Bloemendaal

Het Fodor Kwintet met Dvorák, Janacek en Smetana, zondag om 11.45 uur in het Gemeentehuis.

Breda

Het Rembrandt Trio met pianotrio's van Haydn, Dvorák en Sjostakovitsj, vrijdag in De Nieuwe Veste.

Den Haag

Het Residentie Orkest o.l.v. Evgeni Svetlanov met Tsjaikovski en Prokofjev (Vioolconcert door Dmitri Makhtin), vrijdagavond en zondag om 14.15 uur in de Philipszaal.

Het Schönberg Ensemble o.l.v. Reinbert de Leeuw m.m.v. Rosemary Hardy (sopraan) met Rihm ('Abschiedsstücke') en Rijnvos ('Block Beuys Raum 1'), vanavond in de Nieuwe Kerk.

Enschede

Het Amsterdams Pianokwartet o.l.v. Maarten Bon met Stravinsky ('Petroeskja' en 'Le sacre du printemps'), vanavond in het Muziekcentrum.

Nancy Argenta (sopraan) en Maarten Koningsberger (bariton) m.m.v. Kelvin Grout (piano) met liederen van Dvorák, Mendelssohn, Berlioz, Gershwin en Coward, vrijdag in het Muziekcentrum.

Haarlem

Het Aurelia Saxofoonkwartet met Cage, Carter, Goldstein, Gershwin, Barber en Dramm, woensdag in het Concertgebouw.

Leeuwarden

Ensemble Wendingen met Goebaidoelina, Sjostakovitsj, Poulenc, Escher en Ravel, dinsdag in Theater Romein.

Maastricht

Het Symfonie Orkest van de Conservatoria van Gent, Maastricht en Tilburg o.l.v. Roberto Benzi met Prokofjev (Pianoconcert door Bart van de Roer) en Tsjaikovski (Symfonie in f), zondag om 15.30 uur in Theater a/h Vrijthof.

Nijmegen

Wilbert Hazelzet (traverso), Jacques Ogg (klavecimbel) en Jaap ter Linden (viola da gamba) met Hotteterre, Couperin, Marais, Philidor en Leclair, dinsdag De Vereeniging.

Rotterdam

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Valeri Gergjev m.m.v. Meisjeskoor en Dames Groot Omroep Koor met Goebaidoelina (Altvioolconcert door Joeri Basjmet) en Mahler (Symfonie nr 3), vrijdag in De Doelen.

Timora Rosler (cello) en Klara Würtz (piano) met Hindemith ('Phantasiestück'), Schumann ('Fantasiestücke') en Brahms (Sonate voor cello en piano), zondag om 11 uur in De Doelen.

Het Rubin Kwartet met strijkkwartetten van Ravel, Eisler, Stravinsky en Berg, dinsdag in De Doelen.

Tilburg

Collegium Instrumentale Brugense en Capella Brugensis o.l.v. Patrick Peire m.m.v. Hilde Coppé (sopraan) en Philippe Benoit (fluit) met Fiocco, De Croes, Bach, Mozart, Schubert en Ryelandt,vanavond in de KUB.

Utrecht

Beethoven Academie o.l.v. Carl Davis met filmmuziek bij Chaplins film 'The Circus', vanavond in Vredenburg.

Het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Antoni Wit met Prokofjev (Symfonie nr 1), Lutoslawski (Pianoconcert door Ewa Kupiec) en Rachmaninov, zaterdag in Vredenburg.

Het Maarten Altena Ensemble met een programma 'Rondom Vanessa Lann', maandag in Vredenburg.

Orkest van het Oosten o.l.v. Jaap van Zweden met Mengelberg ('Radierungen von Rembrandt'), Liszt (Pianoconcert door Sebastian Forster) en Beethoven (Symfonie nr 5), woensdag in Vredenburg.

Zutphen

Het Simeon Kwartet met Ten Holts 'Canto Ostinato', zondag om 11.30 uur in de Hanzehof.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden