KLASSIEK

Het Radio Symfonie Orkest speelt olv Gabriel Chmura met Artur Pizarro (piano) werk van Reger, Schulhoff en Busoni, zaterdag in Utrecht (Vredenburg)....

Orkesten

Het Residentie Orkest brengt vanavond en zaterdag olv Pinchas Steinberg met het Residentie Bachkoor Hayds Symfonie nr 26 en Brahms' Ein deutsches Requiem, in Den Haag (Anton Philips) Solisten: Charlotte Margiono en Andrzej Dobber.

Het Noord Nederlands Orkest olv Hans Drewanz en het Noord-Nederlands Concertkoor met Beethovens Missa Solemnis op 17 mei in Groningen (Oosterpoort), 18 mei in Drachten, 19 mei in Leeuwarden.

Het Brabants Orkest olv Uwe Mund met werken van Handel, Britten en Elgar vanavond en zondag in Eindhoven (muziekcentrum) op 15 mei in Den Bosch (Theater aan de Parade). Solisten: Neil Mackie (tenor) en Theo Schoonbrood (hoorn). Op 18 mei speelt Het Brabants Orkest olv Walter Boeykens werken van Gluck, Mozart en Schubert in Eindhoven (muziekcentrum).

Oude muziek

The Amsterdam Baroque Orchestra and Choir olv Ton Koopman speelt Bach op 15 mei in Rotterdam (De Doelen). Met Barbara Schlick en Klaus Mertens.

Vanmiddag in de Engelse Kerk in Amsterdam het Calvin College Choir met werken van Sweelink, Haydn, en Stanford.

Het Ensemble Nachtmusique speelt op 17 mei werken van Mozart in Vredenburg Utrecht.

Henk Dekker (clavecimbel) en Pieter van Houwelingen (traverso) brengen zaterdag werken van Bach en Stamitz in de Engelse kerk in Amsterdam.

Kamermuziek

Miranda van Kralingen brengt op 16 mei met pianist Tan Crone liederen van Quilter, Wolf, en Strauss in Vredenburg, Utrecht.

Werken van Röntgen, Grieg en Brahms door leden van het Nederlands Kamerorkest met gastdirigent Philippe Entremont aan piano, vanavond en zaterdag in de Beurs van Berlage, Amsterdam.

Nieuwe muziek

Het Schönberg Kwartet speelt zaterdag Kirchner, Crumb en Andriessen in Vredenburg in Utrecht.

In de serie 'The great Crossing' in de IJsbreker in Amsterdam, vanavond Schönberg Quartet goes electric.

In Zaal De Unie in Rotterdam op 18 mei de pianiste Lois Scard met Tyranny, Ligeti en Ashley, en nieuw werk van Kyule Gann.

Het ensemble Wendingen sluit het seizoen af met werken van Xenakis, Carter en Brahms en een nieuw werk van Cees van Zeeland op 17 mei in Amsterdam (Amstelkerk).

En verder

Het Frans Liszt Kamerkoor geeft vanavond olv Eric Jan Joosse een concert in de Waalse Kerk in Amsterdam. Op het programma staan Bartók, Brahms en Kodály.

Cappella Amsterdam met werken van Ton de Leeuw, Saskia Macris, zaterdag in Rotterdam (Paradijskerk), zondag in Maastricht (Matthiaskerk).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden