KLASSIEK

Tournee..

The Gabrieli Consort & Players o.l.v. Paul McCreesh met Purcells 'Dido & Aeneas', zaterdag in Groningen (De Oosterpoort), zondag in Den Haag (Philipszaal) en maandag in Tilburg (Concertzaal).

Het Combattimento Consort Amsterdam o.l.v. Jan Willem de Vriend m.m.v. Gordan Nikolitch (viool) met Heinichen, Vivaldi, Merula, Marini, Fux en Telemann, vanavond in Den Bosch (Muziekcentrum), vrijdag in Leeuwarden (De Harmonie), zondag om 11 uur in Utrecht (Vredenburg) en om 14.30 uur in Amsterdam (Kleine Zaal).

Ensemble für frühe Musik Augsburg met liederen uit de 15de eeuw, vanavond in Westzaan (Zuidervermaning), vrijdag in Deventer (Stadhuis), zaterdag in Zwolle (Odeon) en zondagmiddag in Utrecht (Vredenburg).

Het Beaux Arts Trio met Beethoven, Ravel en Brahms, vanavond in Musis Sacrum en vrijdag in Nijmegen (De Vereeniging).

Het Schönberg Kwartet met Zemlinsky en Webern, zaterdag in Den Haag (Nieuwe Kerk), maandag in Amsterdam (Kleine Zaal), en 27 januari in Utrecht (Vredenburg).

Gamelan-ensemble Multifoon m.m.v. Mary Oliver (viool) en Barre Bouman (klarinet), vrijdag in het Tropeninstituut.

Het Limburgs Symphonie Orkest o.l.v. Michel Tilkin met Barber, Dvórak (Celloconcert door Quirine Viersen) en Elgar, vrijdag in Venlo (De Maaspoort) en zaterdag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof).

Het Nederlands Studenten Orkest o.l.v. Roland Kieft met Rachmaninov (Pianoconcert door Bas Verheijden), Stravinsky ('De Vuurvogel') en nieuw werk van Caroline Berkenbosch, vanavond in Maastricht (Theater a/h Vrijthof), vrijdag in Eindhoven (Muziekcentrum), zaterdag in Middelburg (Stadsschouwburg), zondagmiddag in Den Haag (Philipszaal) en maandag in Amsterdam (Grote Zaal).

Acht slagwerkers van Anumadutchi met het concert 'Different' onder regie van Hans van den Boom. Vanavond en vrijdag in Den Haag (Stella Theater) en zondag om 14 uur in Amsterdam (de Brakke Grond).

The 100 Gipsy Violins from Budapest met Liszt, Brahms, Strauss en Katsjatoerian, vanavond in Utrecht (Vredenburg), vrijdag in Leiden (Stadsgehoorzaal), zaterdag in Eindhoven (Muziekcentrum) en zondag in Rotterdam (De Doelen).

Een pianorecital door Ronald Brautigam, zondag om 15 uur in Groningen (De Oosterpoort) en maandag in dinsdag in Utrecht (Vredenburg).

Rotterdam Young Philharmonic o.l.v. Jurjen Hempel met o.a. het Celloconcert van Sjostakovitsj door Herre-Jan Stegenga, zaterdag in Amsterdam (Beurs van Berlage) en door Pieter Wispelwey, woensdag in (Rotterdam) De Doelen.

Staats Symfonie Orkest van Kiev en het Nationaal Koor van de Oekraïne 'Dumka' o.l.v. Dwight Bennet met Verdi's 'Requiem', zaterdag in Utrecht (Vredenburg) en zondag om 14.15 uur in Amsterdam (Grote Zaal).

Amsterdam

Pianist Sven Druyts met Gyselynck, Zegers, Goeyvaerts en De Los Angeles Esteves, zaterdag om 15 uur in het Stedelijk Museum.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly m.m.v. Ruth Ziesak (sopraan) met Varèse, Ligeti en Mahler (Vierde symfonie), vrijdag in de Grote Zaal.

Les Perruques d'Amsterdam o.l.v. Henk van Benthem m.m.v. Alfredo Bernardini (barokhobo) met Bettinozzi, Albinoni en Marcello, vrijdag in de Kleine Zaal.

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Alexander Liebreich m.m.v. Detlef Roth (bariton) en Monica Groop (mezzosopraan) met Wagner, Turnage ('Three screaming popes', première) en Mahler (Liederen uit 'Des Knaben Wunderhorn'), zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

David Geringas (cello) en Tatjana Geringas (piano) met Bernstein, Beethoven, Schumann en Schnittke, zaterdag in de Kleine Zaal.

Het Fodor Kwintet met Janacek, Reicha en Foerster, zondag om 11 uur in de Kleine Zaal.

Gwyneth Wentink (harp) en Amuse d'Oreille (mandoline, gitaar) met o.a. Beethoven, Mechedelov en Henze, zondag in de Kleine Zaal.

Orchestra of the Age of Enlightenment m.m.v. Viktoria Mullova (viool) met Salieri, Mozart en Haydn, dinsdag in de Grote Zaal.

Olaf Bär (bariton) en het Carmina Kwartet met Schoeck, Mozart en Wolf, dinsdag in de Kleine Zaal.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly met Mozart (Pianoconcert door Andreas Haeftiger) en Bruckner, woensdag in de Grote Zaal; 's middags een lunchconcert.

Het Osiris Trio met Martin, Dvorák en Ives, vrijdag in Breda (De Nieuwe Veste) en met Haydn, Sjostakovitsj en Mendelssohn, woensdag Amsterdam (Kleine Zaal).

Internationaal Opera Centrum Nederland en Het Nederlands Promenade Orkest o.l.v. Enrico Delamboye met delen uit opera's van o.a. Händel, Mozart, Bellini en Rachmaninov, vanavond in de Grote Zaal.

In het programma 'De muzikale wereld van Anna Enquist', vanavond in de Rode Hoed, brengen o.a. Susan Narucki (sopraan), Ivo Janssen (piano), Linda Ashworth (viool) onder meer nieuw werk van Geert van Keulen op tekst van Anna Enquist.

Wieland Kuyken (viola da gamba) en Siebe Henstra (klavecimbel) met sonates van Bach, zondag om 15.15 uur in de Engelse Kerk.

Valerie Guillorit (sopraan) en Dido Keuning (piano) met Poulenc, Ravel en Debussy, zaterdag in de Engelse Kerk

Apeldoorn

De Ereprijs met o.a. de première van Robert H.P. Platz 'Main Fleur (Echo III)', zondag om 12 uur in het Stadhuis.

Den Bosch

Het Nieuw Ensemble o.l.v. Micha Hamel met werk van Chinese componisten, zondag in Muziekcentrum.

Den Haag

Het Residentie Orkest o.l.v. Horst Stein met Schubert en Bruckner, vrijdag en zaterdag in de Philipszaal.

Het Schönberg Kwartet met Zemlinsky en Webern, zaterdag in de Nieuwe Kerk.

Doorn

Belcanto Strings and Friends met Arensky en Tsjaikovski, vrijdag in de Maartenskerk.

Eindhoven

Pianist Till Fellner met Bach en Beethoven, woensdag in het Muziekcentrum.

Enschede

Mezzosopranen Gerrie de Vries en Jannie Pranger en pianisten Klaas de Vries en Gerard Bouwhuis met liederen van Schubert, Schönberg en De Vries, vanavond in het Muziekcentrum.

Het Nederlands Blazers Ensemble met o.a. werken van muziekschoolleerlingen, zaterdag om 19 uur in de Grote Kerk.

Het Valerius Ensemble met Goebaidoelina, Ravel, Ligt en Debussy, zondag om 14.30 uur in het Muziekcentrum.

Het Orkest van het Oosten o.l.v. Jaap van Zweden met Rachmaninov (Pianoconcert door Derek Han) en Brahms, woensdag in het Muziekcentrum.

Groningen

Ensemble Wendingen met werk van Theo Loevendie, vanavond in De Oosterpoort.

Een improvisatieconcert door Frances Marie Uitti en dj Low en een debat door Keest van Twist (Groninger Museum), Michaël Zeeman (de Volkskrant) en Jan Stelma (Grand Theatre) over de avant-garde in de kunsten, vanavond in de Oosterpoort.

Maastricht

Schola Maastricht met Gregoriaanse gezangen, zondag in het Rijksarchief Limburg (Sint Pieterstraat 7).

Nijmegen

Junko Ueda (zang en Japanse luit) en Wil Offermans (fluit) met oosterse en westerse muziek, zondag om 15.30 uur in O42.

Blazers Ensemble van Het Gelders Orkest o.l.v. Arthur Mahler met Kvandal, Keuris en Mozart, zondag om 12 uur in De Vereeniging.

Rotterdam

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Jaap van Zweden m.m.v. Wim T. Schippers (verteller) met Prokofjev (o.a. 'Peter en de Wolf'), vanavond en vrijdag in De Doelen.

Musica Classica met een Haydn-programma, vanavond in De Doelen.

Pianist Piet Veenstra met Beethoven, dinsdag in De Doelen.

Joshua Bell (viool) en Stephen Hough (piano) met Prokofjev en Brahms, woensdag in De Doelen.

Utrecht

Het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Eri Klas met Wagenaar, Grieg (Pianoconcert door Roland Pöntinen) en Roussel, vrijdag in Vredenburg.

Wiener Klaviertrio met Mozart, Schnittke en Schumann, woensdag in Vredenburg.

Venlo

Altvioliste Suzanne van Els met Van Vlijmen, De Vries en Ligeti, zondag 16 uur in Museum Bommel van Dam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden