KLASSIEK

Tournee..

Het Gelders Orkest o.l.v. Roberto Benzi met Nielsen, Grieg (Pianoconcert door Igor Roma), Delibes en Gounod, vrijdag in Arnhem (Musis Sacrum), zondag om 14.15 uur in Nijmegen (De Vereeniging), dinsdag in Apeldoorn (Orpheus), woensdag in Wageningen (De Junushoff), donderdag 22 februari in Tiel (Agnietenhof) en vrijdag 23 februari in Utrecht (Vredenburg).

Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. Roy Goodman m.m.v. Janine Jansen (viool) en Toonkunstkoor Amsterdam met werken van Lesueur, Méhul, Gossec, Cherubini, Berlioz, Britten en Beethoven, zondag om 14.30 uur in Haarlem (Concertgebouw) en dinsdagavond in Leiden (Stadsgehoorzaal).

Nederlands Blazers Ensemble met 'Raam op het Zuiden', een muzikale levensloop van en door componist en jazzmusicus Theo Loevendie, vanavond in Tilburg (Concertzaal), vrijdag in Amsterdam (Paradiso) en zaterdag in Groningen (De Oosterpoort).

Jannie Pranger (sopraan), Maarten Koningsberger (bariton) en Reinild Mees (piano) met liederen van o.a. Poulenc, Barber, Ives en Bridge, zaterdag in Arnhem (Musis Sacrum) en woensdag in Groningen (De Oosterpoort).

Pianist David Kuyken m.m.v. Candida Thompson (viool) en Camilli Strijkkwartet met Reicha, Franck en Chausson, vrijdag in Amsterdam (Felix Meritis) en zondag om 14.30 uur in Den Haag (Diligentia).

Utrechts Barok Consort onder leiding van Jos van Veldhoven met een uitvoering van Leonardo Leo's oratorium 'La morte di Abele', vrijdag in Utrecht (Geertekerk) en zaterdag in Amsterdam (Waalse Kerk).

Concerto Köln m.m.v. Andreas Scholl (altus) met Locatelli, Durante, Vivaldi en Dall'Abaco, vanavond in Utrecht (Vredenburg) en zaterdag in Amsterdam (Concertgebouw).

Ensemble Royal met nieuw werk van Patrick Clark, Kate Neal en John De Simone en met werk van Guus Jansen, dinsdag in Amsterdam (Posthoornkerk) en woensdag in Den Haag (Nieuwe Kerk).

Radio Kamerorkest o.l.v. Arnold Östman met Haydn (Pianoconcert door Andreas Staier) en Ries, zaterdag in Rotterdam (De Doelen) en zondag om 11 uur in Amsterdam (Concertgebouw).

Amsterdam

Rubin Kwartet en Françoise Rivalland (slagwerk) met werken van Eisler, Hartmann, Rihm en Lachenmann, vanavond in het Tropeninstituut.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Leonard Slatkin met Schuller, Martinu en Moesorgski, vanavond, vrijdagavond en zondag om 15 uur in de Grote Zaal.

Musica Classica met Schubert, Schumann, Hummel en Mendelssohn, vanavond in de Kleine Zaal.

Prometheus Ensemble o.l.v. Etienne Siebens m.m.v. Werner van Mechelen (bariton) met Poulenc, Stravinsky, Kagel, Goebbels en Britten, vrijdag in de Kleine Zaal.

Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Peter Eötvös m.m.v. Arno Bornkamp (altsax) met Ligeti, Bartók (Pianoconcert door Gianluca Cascioli) en Berio ('Récit' voor altsaxofoon en orkest, première), zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Gitarist Roland Dyens geeft zaterdag een recital in de Kleine Zaal.

Pianist Zoltán Kocsis met Mozart, Beethoven, Liszt en Bartók, zondag in de Grote Zaal.

Andrei Gavrilov met pianosuites van Händel, zondag in de Kleine Zaal.

Woensdag om 12.30 uur een lunchconcert door het Concertgebouworkest onder leiding van Emmanuel Krivine.

Alisa Weilerstein (cello) en David Laughton (piano) met Brahms, Bernstein, Heath, Rachmaninov en Chopin, woensdag in de Kleine Zaal.

Maarten Karres (hobo) en Ariane Karres (piano) met Dvorák, Ives, Varèse, Barber, Basset, Cage, Copland, Brant en Gershwin, zondag om 15 uur in Cristofori.

Storioni Trio met Debussy, Milhaud, Ibert en Ravel, zondag in het Bethaniënklooster.

Den Bosch

Nederlands Pianokwartet met Martinu, Dvorák, Novàk en Fibich, zondag in het Muziekcentrum.

Den Haag

Nieuw Sinfonietta Amsterdam o.l.v. Lev Markiz m.m.v. Natalia Gutman (cello) met Schumann en Sjostakovitsj, zondag om 14.15 uur in de Philipszaal.

Eindhoven

Henneman Strijkkwartet, woensdag in Plaza Futura.

Enschede

Orkest van het Oosten o.l.v. Jaap van Zweden met Mozart (Pianoconcert door Eliane Rodrigues) en Sjostakovitsj, woensdag in het Muziekcentrum.

Haarlem

Organiste Gemma Coebergh met De Klerk en H. Andriessen, zondag om 15 uur in de Josephkerk (Jansstraat 41).

Leiden

Een pianorecital door Folke Nauta, zondag om 11.30 uur in de Stadsgehoorzaal.

Middelburg

Francis B. Quartet en Gerard Bouwhuis (piano) met L. Andriessen en premières van Eisenga en Trytten, zaterdag in de Kloveniersdoelen.

Nijmegen

Leif Ove Andsnes (piano) met Bach, Schubert en Schumann, vrijdag in De Vereeniging.

Het Project, bestaande uit cellist John Addison, violist Maria Tiziana Pintus en An Raskin op bayan, met werken van Goebaidoelina, zondag om 16 uur in Galerie Marzee.

Rotterdam

Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Hans Vonk met Stravinsky, Mozart (Pianoconcert door Abdel-Rahman El-Bacha) en Beethoven, zondag om 14.15 uur in De Doelen.

NOG Ensemble m.m.v. Fons Verspaandonk (hoorn) met Beethoven, Von Winter en Spohr, zondag om 14.30 uur in De Doelen.

Organist Geert Bierling met Brubeck, Beethoven, Brahms, Rheinberger, Haydn en Bierling, zondag om 17 uur in De Doelen.

Doelensencemble o.l.v. Arie van Beek met Xenakis, Loevendie, Villa-Lobos en Martinu, zondag in De Doelen.

Quatuor Ysaye met strijkkwartetten van Haydn, Stravinsky en Beethoven, dinsdag in De Doelen.

Tilburg

Concerto Köln met Locatelli, Durante, Vivaldi en Dall'Abaco, vrijdag in de Concertzaal.

Filharmonisch Orkest van Vlaanderen o.l.v. Jacques Lacombe met Bizet, Poulenc (Concert voor twee piano's en orkest door Stijn en Steven Kolacny), Bernstein en Ravel, zaterdag in de Concertzaal.

Utrecht

Radio Symfonie Orkest met een uitvoering van Stravinsky's 'Le Sacre du printemps', vrijdag in Muziekcentrum Vredenburg.

Groot Omroepkoor Amsterdam en Loeki Stardust Quartet met koorwerken van o.a. Sweelinck, Düben, Sandström en Nörgard en werk van Buxtehude, Kemp, Sweelinck en Bach, zaterdag in Muziekcentrum Vredenburg.

Harmonieorkest St. Michael van Thorn o.l.v. Heinz Friesen met o.a. Blanguero, Sjostakovitsj, Reed, Arban/Hunsberger, Andresen en Engels/Hendriks, zondag om 15 uur in Vredenburg.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden