KLASSIEK

De sopraan Emma Kirkby en countertenor Michael Chance voeren, begeleid door het Barokorkest Concerto '91, Stabat Mater van Pergolesi uit....

Tournee

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. Dick van Gasteren met een kinderconcert: liedjes over de liefde (van Tom Waits tot Robert Schumann), Gulda's Concert voor cello en blaasorkest en Morton Goulds 'Tapdans Concerto', vrijdag om 19.30 uur in Concertgebouw, Haarlem en zondag om 12 uur in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Jurjen Hempel met Berlioz, Paganini (Eerste vioolconcert door Viviane Hagner), Debussy, Strauss, vanavond in Utrecht (Vredenburg), vrijdag en zondagmiddag in Rotterdam (de Doelen), zaterdag in Amsterdam (Grote Zaal).

Het Utrechts Barok Consort o.l.v. Jos van Veldhoven met het oratorium Salome van Bononcini, vrijdag in Amsterdam (Waalse Kerk), zaterdag in Utrecht (Geertekerk).

Het Brabants Orkest o.l.v. Jaap van Zweden met een Mozart-programma m.m.v. de pianiste Karin Lechner, vrijdag in Eindhoven (Muziekcentrum), zaterdag in Tilburg (Concertzaal), maandag in Breda (Chassé Theater) en dinsdag in Den Bosch (Theater aan de Parade).

Het Gelders Orkest o.l.v. Roberto Benzi met Weber, Hindemith ('De Vier Temperamenten' m.m.v. pianist Ivo Janssen), Wagner en Respighi, zondag om 14.15 uur in Nijmegen (De Vereeniging), dinsdag in Zutphen (De Hanzehof), woensdag in Arnhem (Musis Sacrum).

Orkest De Volharding o.l.v. Jurjen Hempel met werk van Van Oosten, Almicar Vasques Dias, Milhaud, Stravinsky en Hamburg, vanavond in Utrecht (Muziekcentrum Vredenburg), 19 mei om 15 uur in Velp (Kunsthuis 13) en 23 mei in Enschede (Concordia).

Het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Uwe Gronostay met Geistliche Lieder, gewijde muziek uit Duitsland (Brahms, Wolf, David, Reger), vanavond in Den Haag (Nieuwe Kerk) en vrijdag in Amsterdam (Beurs van Berlage).

Ronald Brautigam op fortepiano met sonates van Mozart, vanavond in Oegstgeest (Groene Kerkje), zaterdag in Amsterdam (Waalse Kerk).

Het klavecinistenduo Ursula Dütschler en Menno van Delft met Couperin, Mattheson, Bach en Boccherini, vrijdag in Leeuwarden (Fries Museum) en zaterdag in Zeist (Broederkerk).

Het ensemble Mala Punica met 'D'Amor ragionando', zaterdag in Utrecht (Vredenburg), zondag om 14 uur in Amsterdam (Waalse Kerk).

De bariton Maarten Koningsberger, mezzosopraan Maria Riccarda Schmid en pianist Roger Brauns brengen Mendelssohn, Brahms, Dvorak, Mahler en Rachmaninov in het programma 'Fly, sweet songster', vrijdag in Utrecht (Muziekcentrum Vredenburg), zaterdag in Amsterdam (Kleine Zaal).

Amsterdam

András Schiff met drie sonates van Schubert, vrijdag in de Kleine Zaal.

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Edo de Waart met Roosendael, Beethoven (Achtste symfonie) en Bruckner (Eerste symfonie), zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Zondagmorgen om 11 uur in de Grote Zaal de organist Leo van Doeselaar en de sopraan Roberta Alexander met Franck, Diepenbrock en H. Andriessen.

De Norddeutsche Vocal-Concertisten o.l.v. Kristian Commichau brengt een Brahms-programma m.m.v. de bariton Thomas Quasthoff en andere solisten, maandag in de Grote Zaal.

De violist Philipp Hirshhorn speelt, begeleid door Christian Ivaldi op piano, sonates van Ravel en Saint-Saëns en nieuw werk van Kissin, dinsdag in de Kleine Zaal.

Woensdag en donderdag in de Grote Zaal het Bulgaarse orkest Sofia Phiharmonic o.l.v. Emil Tabakov en vocale solisten met aria's uit opera's van Verdi, Puccini, Rossini, Donizetti e.a.

In de Beurs van Berlage zaterdag de Sofia Soloists o.l.v. Plamen Djurov met Tsjaikovski, Stravinsky, Glinka, Rachmaninov en Prokofjev.

Zondag in de Beurs van Berlage om 14.15 uur het Chagall Trio met Brahms en Turina; violiste Angela Skala, pianist Julian Reynolds e.a. met Von Einem en Von Dohnanyi.

In de Waalse Kerk op 7 mei Wilbert Hazelzet (traverso), Florian Deuter (barokviool), Juan Manuel Quintana (viola da gamba) en Jacques Ogg (klavecimbel) met Groneman, Leclair, Mahaut, Bach, De Fesch, Hellendaal en Rameau.

Andrew Manze, barokviool en Richard Egarr, klavecimbel, met Vivaldi, Tarrini en Pandolfi, zaterdag in de Engelse Kerk.

Enschede

Woensdag in het Muziekcentrum het Schreck Ensemble met een Luigi Nono-programma.

Groningen

Vanavond in de AE-Zaal van het Conservatorium een recital door de pianist Pavel Pozdyshev. Programma: Sjostakovitsj, Beethoven, Franck, Brahms en Debussy.

Maastricht

In het Conservatorium vanavond een concert in het kader van het festival met Joods-Israëlische muziek; slotconcert op 2 mei in La Bonbonnière door het Joel Rubin Jewish Music Ensemble.

Rotterdam

Quirine Viersen speelt, verdeeld over twee concerten, de zes Cellosuites van Bach. Vanavond nr 3, 4 en 5, gevolgd door nr 1, 2 en 6 op 15 mei, eveneens in de Doelen.

Zaterdag in de Doelen de pianist Wibi Soerjadi met Frank, Chopin, Liszt en Wagner/Liszt.

Utrecht

Het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Edo de Waart met Beethoven (Symfonie nr 8), Van Roosendael ('Tala') en Bruckner (Eerste Symfonie), vrijdag in Muziekcentrum Vredenburg.

Het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Gabriel Chmura m.m.v. Groot Omroepkoor, de sopraan Anne Grimm en de bariton Matthias Goerne met het Requiem van Fauré en dat van Duruflé, zondag in Muziekcentrum Vredenburg.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden