KLASSIEK

Het Koninklijk Concertgebouworkest olv Bernard Haitink met Bruckner's Achtste symfonie, vanavond en zondagmiddag in de Grote Zaal in Amsterdam...

Orkesten

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest olv Hans Vonk met Haydn, Beethoven (scène en aria 'Ah perfido' door de sopraan Ruth Falcon) en Schumann, vanavond en zondagmiddag in de Doelen in Rotterdam. Donderdagmiddag brengt het orkest olv Ingo Metzmacher werk van Debussy, Mozart en Hindemith.

Het Gelders Orkest olv Christopher Lyndon-Gee met Markevitsj, Gershwin (Pianoconcert in F, door Daniel Wayenberg) en Brahms, vanavond in Arnhem (Musis Sacrum) en zondag om 14.15 uur in Nijmegen (De Vereeniging).

Het Symphonie Orkest van Maastricht brengt een serie familieconcerten olv Ernst van Tiel. Verteller is Frank Groothof. Met werken van Brahms, Stravinsky en Saint-Saëns. Vanavond in Heerlen (Stadsschouwburg, 19 uur), zondagmiddag in Venlo (De Maaspoort), woensdagmiddag in Kerkrade (Wijngrachttheater) en vrijdag 8 december in Maastricht (Theater a/h Vrijthof, 19 uur).

Het Noord Nederlands Orkest olv Eric Lederhandler met Mozart, Händel en Haydn, woensdag in Groningen (Oosterpoort), donderdag in Meppel, op 8 december in Assen.

Piano

Gerhard Oppitz met Schumann, Brahms en Reger, zondagmiddag in de Philipszaal in Den Haag. Zondagavond in de Philipszaal een ingelast concert van de

Franse pianist Michel Petrucciani.

Andrej Hotéev met Tsjaikovski, Skrjabin en Moesorgski, vanavond in Muziekcentrum Eindhoven.

Anatol Ugorski met Schumann, Chopin en Moesorkski, vanavond in de Oosterpoort in Groningen.

Evelina Vorontsova met Tsjaikovski, Rachmaninov en Prokofjev, vanavond in Muziekcentrum Enschede.

Laudre Colladant op fortepiano met Mozart, Haydn en Woelfl, zaterdag in Muiden (Muiderslot), woensdag in Zwolle (Manegezaal Odeon) en donderdag in Utrecht (Museum Catharijneconvent).

Oude muziek

The New London Consort brengt olv Philip Pickett een Purcell-programma, zaterdagmiddag in de Grote Zaal in Amsterdam.

In de serie wereldberoemde barokorkesten zaterdag in de Grote Zaal in Amsterdam de Hanover Band met Vivaldi, Bach en Händel.

De Amsterdamse Bach Solisten met Bach, Händel en Locatelli, zondag om 11 uur in de Grote Zaal in Amsterdam.

Riko Fukuda (fortepiano) en Bettina Smith (mezzosopraan) met Field en Clementi, zondagochtend in Pulchri Studio in Den Haag.

Het English Baroque Choir is zaterdagavond in de kathedraal Sint Bavo in Haarlem, en zondagmiddag in de Engelse Kerk (Begijnhof) in Amsterdam.

Het Quadro Corydon met Purcell en Scarlatti, vanavond in Enschede (Lasonkerk), zaterdag in Woerden (Lutherse Kerk) en zondag middag in Alkmaar (Lutherse Kerk).

Zaterdag 9 december om 15.30 uur in de Domkerk in Utrecht een Bach-programma door solisten, koor en orkest van de Domcantorij olv Remco de Graas.

Kamermuziek

De gitaristen Sergio en Odair Assad met Lawes, Bach en Redesco, zaterdag in de Kleine Zaal in Amsterdam. Zondag brengt het duo in de Kleine Zaal een ander programma: Morel, Piazolla en Gismonti.

Het pianoduo Karin Lechner en Sergio Tiempo met Milhaud, Salgan en Ziegler, dinsdag in de Grote Zaal in Amsterdam.

Het Takács Kwartet met Haydn, Bartók en Smetana, donderdag

in de Kleine Zaal in Amsterdam.

István Párkányi (viool), Janos Konrad (viool) en György Konrad (viool) met Bartok en Kodaly, gevolgd door onder anderen Angela Skala (viool) en Ad van Dongen (cello) met Von Einem en Von Dohnanyi, zondagmiddag in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Jacob Slagter (Hoorn), Frédéric Meinders (piano) en Emmy Verhey (viool) in een Brahms-programma, maandag in Vredenburg in Utrecht.

Het Quartetto Amsterdam met Mozart, Schubert en Ries, zaterdag in de Engelse Kerk op het Begijnhof in Amsterdam.

Nieuwe muziek

Tijdens de Nederlandse Muziekdagen in Vredenburg Utrecht vandaag om 12.30 uur een gratis lunchconcert door Het Nederlands Kamerkoor olv Uwe Gronostay, mmv het Ensemble Amadé met werken van Heppener, Henneman en Van Roosendael. Vanavond Het Nieuw Ensemble olv Ed Spanjaard met Schat, en het Radio Filharmonisch Orkest olv Jac van Steen met Wagemans en Van Vlijmen. Zaterdag Het Radio Kamerorkest en Formatie Groot Omroepkoor olv Ed Spanjaard mmv Claron McFadden met Heppener, Bons en Van Lier. Zondagochtend Het Corelli Ensemble met Van Wassenaer en Focking. Tot slot zondagmiddag Het Metropole Orkest olv Jan Stulen met nieuwe werken van Pronk, Friede en Heeneman.

Het Asko Ensemble olv Oliver Knussen met Anderson, Turnage en Knussen, woensdag in Paradiso in Amsterdam.

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest olv David Porcelijn met Ligeti, Keuris en Berg,

zaterdag in Alkmaar (De Vest)

en zondag om 14.30 uur

in Haarlem (Concertgebouw).

En verder

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest geeft olv Ingo Metzmacher en mmv de sopraan Charlotte Margiono woensdag een benefietconcert in de Doelen in Rotterdam, met werken van Debussy, Verdi en Mozart.

Het Nederlands Kamerkoor olv Uwe Gronostay met Mendelssohn, Badings en Heppener, zaterdag in de Beurs van Berlage in Amsterdam, woensdag in de Philipszaal in Den Haag.

Het Adamello Ensemble met Bosmans, Pijper en Piaf, donderdag in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden