KLASSIEK

Het Brabants Orkest o.l.v. Aldo Ceccato met Mozart (Symfonie 'Linzer'), Saint-Saëns (Celloconcert door Giovanni Sollima), Respighi ('Gli uccelli') en Prokofjev (Symfonie 'Klassieke'), vrijdagavond en zondag om 14.15 uur in Eindhoven (Muziekcentrum), zaterdag in Tilburg (Concertzaal), maandag in Breda (Chassé Theater) en dinsdag in Den Bosch (Theater aan de Parade)....

Tournee

Het Gelders Orkest o.l.v. Martin Sieghart m.m.v. Godelieve Schrama (harp) en Marieke Schneemann (fluit), met Webern, Mozart (Concert voor fluit, harp en orkest) en Schmidt (Symfonie nr 4), vrijdag in Arnhem (Musis Sacrum) en zondag om 14.15 uur in Nijmegen (De Vereeniging).

Het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Ken-Ichiro Kobayashi met Dvórak (Vioolconcert door Isabelle Faust) en Tsjaikovski (Vijfde Symfonie), zaterdag, dinsdag en woensdag 27 mei in Amsterdam (Grote Zaal) en maandag in Utrecht (Vredenburg).

Alkmaar

Orkest De Volharding o.l.v. Jurjen Hempel met Andriessen, Loevendie, Schat, Van Beurden en Van Manen, vrijdag in Provadja.

Amsterdam

István Párkányi (viool), Ferdinand Erblich (altviool), Gregor Horsch (cello) en Willem Brons (piano) met pianokwartetten van Mozart en Brahms, vanavond in de Kleine Zaal.

Christina Ascher (mezzo-sopraan) en Christoph von Erffa (cello) met Paintal, Grüger, Janárceková en Sims, vanavond in de IJsbreker.

The Steve Martland Band met eigen werk en dat van Duddel en Reich, donderdag in de IJsbreker.

L'Europa Galante m.m.v. Fabio Biondi (viool) met Geminiani, Vivaldi en Leclair zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

Ian Richards (bariton), Arno Kellerman (viool) en Francis Saunders (piano) met Mozart, Chausson, Beethoven, Ravel en Duparc, zaterdag in de Engelse Kerk.

Pianist Bart van de Roer met Beethoven, Chopin en De Falla, zondag om 12 uur in Cristofori.

Jasperina de Jong m.m.v. Gerard Bouwhuis (piano) met liederen van Weill, Eisler en Dessau, zondag om 14.15 uur in de Kleine Zaal.

Een pianorecital door Bella Davidovich met Schumann en Chopin, zondag in de Grote Zaal.

Sarah Walker (mezzo-sopraan) m.m.v. Kelvin Grout (piano) met liederen van Debussy, Enescu, Fauré en Hahn, zondag in de Kleine Zaal.

Trio Weinmeister met strijktrio's van Beethoven, Stankovski, Webern en Mozart, 27 mei in de Kleine Zaal.

Bergen

Pianisten Ellen Dijkhuizen, Fred Oldenburg, Polo de Haas en Kees Wieringa met 'Méandres' van Simeon ten Holt, vrijdag in de Ruïnekerk.

Breda

Anne La Berge (fluit/elektronica), Lukas Simonis (gitaar), Carl Beukman (contrabas), Wim Konink en Hans van de Meer (slagwerk) met de première van David Dramms 'Silver Slipper Waltz', vrijdag in Lokaal 01.

Den Haag

Het Nieuw Residentie Blaaskwintet met Mozart, Ravel en Hindemith, vanavond in de Philipszaal.

In het Korzo Theater vrijdagavond 'Thunderclaps' met onder meer WE (elektronische muziek), de Steve Martland Band, Phil Niblock, Phyllis Blanford en Betsy Torenbos met een fragment uit de dansvoorstelling 'Expose', en composities van studenten van het Koninklijk Conservatorium.

Het Residentie Orkest o.l.v. Gennadi Rosdjestvenski met Skrjabin (Pianoconcert door Viktoria Postnikova) en Sjostakovitsj (Symfonie nr 8), vrijdag en zaterdag in de Philipszaal.

Enschede

Het Orkest van het Oosten o.l.v. Gabriele Bellini met Ketting ('Sinfonietta'), Keuris (Vioolconcert door Yayoi Toda), De Leeuw ('Mouvement rétrogade') en Loevendie ('Flexio'), vrijdag in het Muziekcentrum.

Haarlem

Op het Kamermuziekfestival in de Verwey Hal vandaag een lezing door Maarten Doorman en een paneldiscussie door critici en componisten over nieuwe muziek; donderdag in de St. Bavo lunchconcert door Jacques van Oortmerssen (orgel) en vrijdag het Solare Strijktrio met Schubert en Dohnanyi en Alwin Bär met Brahms' pianokwartet nr 2.

Een orgelconcert door John Scott, dinsdag in de Grote of St. Bavokerk.

Kortenhoef

Het Nederlands Pianokwartet met Mozart, Martinu en Dvórak, zaterdag in het oude kerkje.

Leeuwarden

Een Piano Zomerfestival van 26 t/m 29 mei in De Harmonie. Dinsdag Anna Kravtchenko met Prokofjev, Chopin en Scarlatti. Op 27 mei om 12.30 uur een lunchconcert door Sonja Kotelnikova, Emma Evenhuis en Ida Wildvank met Fauré, Franck en Creston, en om 16 uur een theeconcert door Diete Sybesma, Bela Bondar, Geert Jan van Beyeren en Arthur Krichfalushy met o.a. Brahms, Gershwin en Liszt; om 18 uur een dinerconcert door Elina Bergman, Hanne van der Broek e.a. met Mozart, Debussy en Liszt; om 20.30 uur Irina Osseskaia, Elena Malinova, Eriko Ishimoto en Elena Nesterenko met Schumann, Ravel en Liszt. Op 28 mei het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Jean Fournet met Chopin (Tweede pianoconcert door Homero Francesh) en Berlioz (Symfonie 'Fantastique'); op 29 mei Bart van de Roer (piano) met De Falla en Chopin en Pieter Wispelwey (cello) en Paolo Giacometti (piano) met Schubert en Brahms. Verder 'Trois Gnossiennes' op muziek van Satie door Het Nationale Ballet.

Leiden

Kamerkoor Hortus Musicus met Desprez, Gibbons, Couperin, Sweelinck en Monteverdi, zondag om 14.30 uur in de Hortus Botanicus.

Rotterdam

Deo Juvante en het mannenkoor Jeduthun geven een concert t.g.v. 50 jaar staat Israël, vanavond om 19.45 uur in de Grote Zaal.

Het Doelenensemble o.l.v. Hans Leenders m.m.v. Karin Dolman (altviool), Gerard Bouwhuis (piano), Charlotte Riedijk (sopraan), Michiel Weidner (cymbaal) e.a. met Moesorgski ('De kinderkamer voor sopraan en piano'), Bartók (Delen uit 'Mikrokosmos'), Ginastera (Strijkkwartet), Kurtág (Duo's voor viool en cymbaal), Loevendie ('Six Turkish Folk Poems'), zondag in De Doelen.

Utrecht

Het Orkest van de Achttiende Eeuw o.l.v. Frans Brüggen m.m.v. Cyndia Sieden (sopraan) met een Mozartprogramma, vanavond in Muziekcentrum Vredenburg.

Het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Daniel Nazareth met Ward (saxofoonconcert door Arno Bornkamp, première), Bernstein en Gould ('Latin American Symphonette'), zaterdag in Vredenburg.

Het Osiris Trio met Beethoven en Mendelssohn, zondag om 11 uur in Vredenburg.

Een pianorecital door Wibi Soerjadi, zondag om 16 uur in Vredenburg.

Velp

Stadlander Piano Quintet, zondag om 11.30 uur in Kunsthuis 13.

Zwolle

Een orgelrecital door Kei Koïto met o.a. Bach, vanavond de Grote Kerk.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden