KLASSIEK

Tournee..

Het Limburgs Symphonie Orkest o.l.v. Muhai Tang met Wagner, Mozart (Fluitconcert door Jacques Zoon) en Stravinsky vanavond in Roermond (De Oranjerie), vrijdag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof) en zaterdag in Heerlen (Stadsschouwburg).

Slagwerkfestival The Big Bang met 'Back to the Future', zaterdag in Amsterdam (IJsbreker) en zondag in Den Haag (Korzo theater); Residentie Orkest en de slagwerkgroepen Anumadutchi en Circle Percussion treden vanavond op in Utrecht (Vredenburg) en vrijdag in Den Haag (Philipszaal).

Het Nederlands Blazers Ensemble m.m.v. Pieter Wispelwey (cello) met Prokofjev en Raskatov, vanavond in Den Bosch (Muziekcentrum) en vrijdag in Tilburg (Concertzaal).

Nieuw Sinfonietta o.l.v. Peter Oundjian met Haydn, Arutiunian (Vioolconcert door Ilya Grubert), Vaughan Williams en Martinu, vanavond in Veenendaal (De Lampegiet), vrijdag in Enschede (Muziekcentrum) en zaterdag in Amsterdam (Grote Zaal). Zondag in Delden (Hervormde kerk) ook met Mozart (Pianoconcert door Naum Grubert).

Das Zimmermannische Caffe met werk van de familie Bach, en Telemann, vanavond in Utrecht (Catharijneconvent), vrijdag in Leeuwarden (Fries Museum), zaterdag in Woerden (Lutherse kerk) en zondag in Amsterdam (Waalse Kerk).

Ensemble Rebel met het programma 'Van Biber tot Bach', Duitse en Italiaanse sonates uit de hoogbarok. Dinsdag in Den Haag (Oud-Katholieke kerk) en woensdag in Leiden (De Waag).

Het Nederlands Studenten Orkest o.l.v. Roland Kieft met Rachmaninov (Pianoconcert door Bas Verheijden), Stravinsky ('De Vuurvogel') en een nieuwe compositie van Caroline Berkenbosch, vrijdag in Bergen (Petrus en Pauluskerk), zaterdag in Arnhem (Musis Sacrum), zondag om 14.15 uur in Rotterdam (De Doelen), maandag in Groningen (De Oosterpoort), dinsdag in Enschede (Muziekcentrum) en woensdag in Utrecht (Vredenburg).

The 100 Gipsy Violins from Budapest met Liszt, Brahms, Strauss en Katsjatoerian, zondag in Den Haag (Philipszaal) en woensdag in Sittard (Stadsschouwburg).

Gitarist Wiek Hijmans met het programma 'Scheurijzer Plukhout', vanavond in Alkmaar (Provadja) en zaterdag om 15 uur in Amsterdam (Stedelijk Museum).

Gabrieli Consort o.l.v. Paul McCreesh m.m.v. Kimberly McCord (sopraan), Carys Lane (sopraan) en Peter Harvey (bariton) met Purcell en Locke, maandag in Rotterdam (De Doelen), dinsdag in Utrecht (Vredenburg) en woensdag in Eindhoven (Muziekcentrum).

Amsterdam

Quatuor Sine Nomine Lausanne met strijkkwartetten van Schumann, Sjostakovitsj en Brahms, vrijdag in de Kleine Zaal.

Een benefietconcert door Natalie Morozova (viool), Roderigo Robles de Medina (piano), Karin Dolman (altviool) en Anton Istomm (cello) met Mozart, Beethoven en Brahms, zaterdag om 14.15 uur in de Kleine Zaal.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Valeri Gergjev m.m.v. Natalia Gutman (cello) met Prokofjev, vrijdag in Rotterdam (De Doelen) en zaterdag om 15 uur in Amsterdam (Grote Zaal).

Freiburger Barockorchester o.l.v. Gotfried von der Goltz (viool) met Bach, zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. David Shallon met Janacek, Villa-Lobos (Pianoconcert door Cristina Ortiz) en Bartók, zondag in de Grote Zaal.

Het Beaux Arts Trio met pianotrio's van Beethoven, Ravel en Brahms, maandag en woensdag in Amsterdam (Kleine Zaal) en dinsdag in Eindhoven (Muziekcentrum).

London Winds met Rossini, Bartók, Arnold, Ravel, Barber en Fauré, dinsdag in de Kleine Zaal.

Altvioliste Ester Apituley brengt m.m.v. Paul Koek (slagwerk), Rié Tanaka (piano) en Hans Dagelet (trompet) 'De dans van de altviool', vanavond in de Amstelkerk.

Ensemble Wendingen met werk van Theo Loevendie, vrijdag in de Amstelkerk.

Een operaconcert door zangers van de operastudio's van Houston en San Francisco, woensdag in Felix Meritis.

Ensemble La Fontegara met het afscheidsconcert 'De Finale', zaterdag in de Waalse Kerk.

Aan de Korendagen 2000, zaterdag en zondag in Paradiso doen 144 koren mee.

Den Haag

Een pianorecital door Else Krijgsman, zondag om 11.30 uur in Diligentia.

Frances-Marie Uitti (cello) en Alwin Bär (piano) met sonates van Beethoven, Debussy en Brahms, zondag om 14.30 uur in Diligentia.

Pianist Boris Berezowsky met Rachmaninov, Medtner en Ravel, zondag om 14.15 uur in de Philipszaal.

Symfonie Orkest van Kiev en Nationaal Koor van de Oekraïne o.l.v. Zdorenko Victor Mikhailovich met Verdi's 'Requiem', woensdag in de Philipszaal.

Doetinchem

Blazersensemble HGO o.l.v. Arthur Mahler met Kvandal, Keuris en Mozart, zondag om 11.30 uur in Amphion.

Eindhoven

Het Petersen Quartett met Schubert en Matthus, vrijdag in het Muziekcentrum.

Enschede

The Tallis Scholars o.l.v. Peter Philips met koormuziek van o.a. Obrecht en Palestrina, vanavond in de Grote Kerk.

Leeuwarden

Het Noord Nederlands Orkest met Janacek en Debussy, vrijdag in De Harmonie.

Leiden

Emmy Verhey (viool), Godfried Hoogeveen (cello) en Paul Komen (piano) met pianotrio's van Brahms, zondag om 11.30 uur in de Stadsgehoorzaal.

Nijmegen

Een pianorecital door Ralph van Raat, zondag om 16 uur in Galerie Marzee.

Rotterdam

Praags Philharmonisch Koor o.l.v. Jaroslav Brych met o.a. Rachmaninov, zaterdag in De Doelen.

TroiseM met Händel, Janacek, Gershwin en Beethoven, zondag om 11 uur in De Doelen.

Symfonisch Orkest en Koor van De Vlaamse Opera o.l.v. Massimo Zanetti met Mozarts 'Le nozze di Figaro', dinsdag in De Doelen.

Het Petersen Quartett met Dutilleux, Webern en Beethoven, dinsdag in De Doelen.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Jaap van Zweden m.m.v. Wim T. Schippers (verteller) met Prokofjev (o.a. 'Peter en de Wolf'), woensdag in De Doelen.

Het Rubin Kwartet met kwartetten van Schnittke, Silvestrov en Lachenmann, woensdag in De Doelen.

Utrecht

Pianolamuziek van Conlon Nancarrow, zaterdagavond in het Museum van Speelklok tot Pierement.

Het Radio Kamerorkest o.l.v. Frans Brüggen m.m.v. Emi Resnick (viool) en Henk Swinnen (hobo) met Rameau, Bach en Mozart, zaterdag in Vredenburg.

Het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Eri Klas m.m.v. Isabelle van Keulen (altviool) met Kantsjeli en Sibelius, zondag om 14.15 uur in Vredenburg.

Wilke te Brummelstroete (mezzosopraan) en Roger Vignoles (piano) met liederen van Mendelssohn, Wegener, Schumann, Fauré, Britten en Tippett, dinsdag in Vredenburg.

Zwolle

Pianiste Marietta Petkova met een Chopin-programma, dinsdag in Odeon.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden