KLASSIEK

Tournee..

Het Gelders Orkest o.l.v. Lawrence Renes met Webern, Schumann (Celloconcert door Quirine Viersen) en Brahms, vrijdag in Arnhem (Musis Sacrum), zaterdag in Zutphen (De Hanzehof), zondag om 14.15 uur in Arnhem (Musis Sacrum) en dinsdag in Nijmegen (De Vereeniging).

Het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Muhai Tang o.l.v. Renze van der Baan (fluit) en Angel Gimeno (viool) met Bach ('Brandenburgs concert nr 5'), Mahler en Prokofjev, vanavond in Leeuwarden (De Harmonie) en vrijdag in Groningen (De Oosterpoort).

Het Limburgs Symphonie Orkest o.l.v. Samuel Friedmann met een Beethoven-programma, vanavond in Kerkrade (Wijngrachttheater), vrijdag in Weert (Munttheater) en zaterdag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof).

Het Hongaars Nationaal Philharmonisch Orkest o.l.v. Zoltán Kocsis m.m.v. Masaru Okada (piano) met Wagner, Liszt, Debussy/Ravel, Liszt en Brahms, maandag in Utrecht (Vredenburg) en dinsdag in Eindhoven (Muziekcentrum).

Staats Symfonie Orkest Kiev en Dumka Koor o.l.v. Dwight Bennet met Bizets 'Carmen', vanavond in Haarlem (Concertgebouw), vrijdag in Nijmegen (De Vereeniging), zondag om 14.30 uur in Tilburg (Concertzaal), maandag in Rotterdam (De Doelen) en dinsdag in Amsterdam (Grote Zaal).

'Hold Still Keep Moving' is een kennismaking met de moderne beeld- en geluidscultuur met o.a. een project van fotografe Ellen Kooi en componist Luc Ferrari en een cd-rom die componist Ivo van Emmerik maakte met aap-ontwerpers. Zaterdag om 13 uur in Amsterdam (Stedelijk Museum) en zondag in Groningen (Grand Theatre).

Quator Mosaïques met strijkkwartetten van Haydn, Beethoven en Schumann, vanavond en zaterdag in Amsterdam (Kleine Zaal) en zondag om 14.15 uur in Den Haag (Nieuwe Kerk).

Ensemble Cristofori met pianotrio's van Beethoven, vanavond in Utrecht (Salon van het Quintijnsgasthuis) en zaterdag in Amsterdam (Engelse Kerk).

Het Reizend Muziekgezelschap met Mozart, Takemitsu en Tsjaikovski, vanavond in Utrecht (Vredenburg), vrijdag in Amsterdam (Kleine Zaal) en woensdag in Enschede (Muziekcentrum).

Het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Eric Ericson met een Poulenc-programma, vanavond in Den Haag (Nieuwe Kerk) en vrijdag in Amsterdam (Beurs van Berlage).

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest begeleidt solisten van het Internationaal Vocalisten Concours, vrijdag in Den Bosch (Theater a/d Parade) en zondag om 14.30 uur in Haarlem (Concertgebouw).

Het Concertgebouworkest o.l.v. Hans Vonk m.m.v. Emily Beynon (fluit) en Sarah O'Brien (harp) met Mozart en Beethoven, vanavond en zondag om 14.15 uur in Amsterdam (Grote Zaal) en woensdag in Utrecht (Vredenburg).

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Edo de Waart met Schönberg, Saint-Saëns (Tweede pianoconcert door Leonid Kuzmin) en Strauss, vanavond in Utrecht (Vredenburg) en zaterdag om 15 uur in Amsterdam (Grote Zaal).

Rotterdam Young Philharmonic o.l.v. Ernst van Tiel m.m.v. Bart van Lier (trombone), Sigmund Groven (mondharmonica) en Big Band Rotterdams Conservatorium met Gershwin, Jacob, Ellington en Weill, zondag in de Beurs van Berlage.

Alkmaar

Het Osiris Trio met Kagel, De Vries (Septet voor pianotrio, fluit, klarinet, harp en slagwerk) en Ives, vanavond in Provadja.

Amsterdam

Ebony Band m.m.v. Capella Amsterdam, de sopranen Franzska Hirzel en Barbara Tetenberg, trombonist Wolter Wierbos, toneelvereniging Stuk voor Stuk en geluidenmaker Leo Knikman met Seiber, Gronostay, Kahn en een nieuw hoorspel van Kees van Kooten en Vincent van Warmerdam, dinsdag in Paradiso.

Amsterdamse Bach Solisten met Bachs 'Die Kunst der Fuge', zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

Pauline Oostenrijk (hobo), Marin Mars (viool), Ivo Janssen (piano) e.a. met Vivaldi, Françaix en Dutilleux, zondag om 14.15 uur in de Kleine Zaal.

Het Auryn Kwartet met Nono en Beethoven, zondag m.m.v. Peter Orth (piano); met Fauré en Schumann, maandag in de Kleine Zaal.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Roy Goodman met Rebel, Copland (Klarinetconcert door Martin Fröst), Mozart (Pianoconcert door Martin Kasik) en Beethoven, woensdag in de Grote Zaal.

Renaud Capuçon (viool) en Frank Braley (piano) met Ravel, Schubert, Bacri en Strauss, woensdag in de Kleine Zaal.

Van 21 t/m 28 november in De IJbreker De Suite Muziekweek. Zondag het Rosa Ensemble met o.a. Andriessen; maandag Ensemble Insomnio met o.a. Galvez Taroncher; dinsdag Trio Chiaroscuro met o.a. Samama; woensdag om 12.30 uur Sven Druyts (piano) en Saskia Schoeters (hobo) met Goeyvaerts en woensdagavond All Star Suite Ensemble met o.a. Birtwistle.

Collegium Musicum Amstellodamense en Les Perruques d'Amsterdam o.l.v. Anthony Zielhorst met requiems van Mozart en Eybler, zondag om 15 uur in de Oude Kerk.

Holland Wind Players met de première van 'Obertura' uit de liederencyclus 'La Noche' van Pablo Escande, Weber, Françaix, Ibert, Jacob en Vranicky, vrijdag in de Beurs van Berlage.

Ensemble Christofori met Beethoven-trio's, zaterdag in de Engelse Kerk.

Arnhem

De opleiding Klassieke Muziek van de Hogeschool voor de kunsten organiseert van 22 t/m 26 november een projectweek Francis Poulenc met concerten en masterclasses op verschillende locaties. Informatie tel. 026-3535688.

Den Haag

Het Residentie Orkest o.l.v. Gennadi Rosdjestvenski m.m.v. Viktoria Postnikova (piano) met Vermeulen en Straus, zaterdag in de Philipszaal.

Enschede

Het Gelders Orkest o.l.v. Jaap van Zweden met Wagenaar, Resit Rey en Tsjaikovski, woensdag in het Muziekcentrum.

Groningen

Maria-Luz Alvarez (sopraan) en Lex Eisenhardt (vihuella, barokgitaar) met liederen en gitaarwerken van Daça, Marin en Santiago de Murcia, zaterdag in de Lutherse Kerk.

Maastricht

Ensemble Contraint met Arno Dieteren ('Exerto de uma Ode') en Davies ('The eight songs for a mad king'), zondag in de Sint Janskerk.

Rotterdam

Rotterdam Young Philharmonic o.l.v. Ernst van Tiel m.m.v. Bart van Lier (trombone), Sigmund Groven (mondharmonica) met o.a. Gershwin, Villa Lobos en Ellington, zaterdag in De Doelen.

Het Radio Kamerorkest o.l.v. Arnold Östman met Gade, Crusell (Concert voor klarinet en orkest door Eric Hoeprich) en Berwald ('Sinfonie singulière'), zondag in De Doelen.

Het Skampa Kwartet met Richter, Janacek en Dvorák, dinsdag in De Doelen.

Het Raphael Kwartet met strijkkwartetten van Fauré, Britten en Sjostakovitsj, woensdag in De Doelen.

De Laurenscantorij o.l.v. Barend Schuurman met Bach ('Wachet auf, ruft uns die Stimme') en Milhaud, zondag om 19 uur in de Laurenskerk.

Utrecht

Het Osiris Trio met Schulhoff, Martin en Ives, maandag en dinsdag in Vredenburg.

New Mozart Ensemble o.l.v. Melvyn Tan (fortepiano) met Haydn en Mozart, dinsdag in Vredenburg.

Ensemble Schönbrunn met Divertimento's van Boccherini, woensdag in Vredenburg.

Zwolle

Orkest van het Oosten o.l.v. Jaap van Zweden met Wagenaar, Prokofjev en Tsjaikovski, vanavond in de Nieuwe Buitensociëteit.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden