KLASSIEK

Tournee..

Het Schönberg Kwartet m.m.v. Susan Narucki (sopraan) met Schönbergs Strijkkwartetten nr 4 en 2, zaterdag in Den Haag (Nieuwe kerk) en zondag in Amsterdam (Kleine Zaal).

Slagwerkgroep Den Haag en het Aurelia Saxofoonkwartet met Stockhausen, Lauba ('Tambora', première van bewerking voor slagkwartet en dubbel saxofoonkwartet) en Goldstein (première), vanavond in Eindhoven (Muziekcentrum), vrijdag in Den Haag (Korzo Theater), zaterdag in Rotterdam (Hal 4) en dinsdag in Amsterdam (Paradiso).

Jaap van Zweden & The Amsterdam Saxophone Quartet met The Cole Porter Story, vanavond in Almere (De Metropole) en zondag in Venlo (De Maaspoort).

Russisch Orthodox Monnikenkoor met cantaten en Gregoriaanse choralen, zondag in Haarlem (Concertgebouw), woensdag in Naarden (Grote Kerk).

Symfonieorkest Bellitoni o.l.v. Alexandru Lascae m.m.v. Theodora Geraets (viool) en Andrew Sparrow (altviool) met Mozart en Bruckner, vrijdag in Amsterdam (Beurs) en zondag in Den Haag (Philipszaal).

Amsterdam

Het Tokyo Kwartet met strijkkwartetten van Haydn, Webern en Wolf, vanavond in de Kleine Zaal.

Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Mark Elder met Elgar (Vioolconcert door Vadim Repin), Debussy en Janácek, zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Nederlands Kamerorkest o.l.v. Hartmut Haenchen met vioolconcerten van Bach en Mozart door Raphael Oleg, Vasks en Beethoven/Mahler, zaterdag en woensdag in de Grote Zaal.

Calefax rietkwintet met Ravel, Couperin/Ravel en Debussy, zondag om 11 uur in de Kleine Zaal.

Finnuur Bjarnason (bariton) en Gerrit Schuil (piano) met Schubert en Poulenc, maandag in de Kleine Zaal.

Angelika Kirchschlager (sopraan) en Helmut Deutsch (piano) met Brahms, Beethoven en Dvorák, dinsdag in de Kleine Zaal.

Een lunchconcert door Astrid Vrensen (mezzosopraan) en Rixt van der Kooy (piano), dinsdag in de Boekmanzaal van het Stadhuis/Muziektheater.

Earl Haig Chamber Strings & Choir met o.a. Kerstens, Hendrik Andriessen, Stone, Vaughan Williams, vrijdag in de Posthoornkerk

Pianist René Eckhart met Stravinsky, woensdag om 12.30 uur in de IJsbreker.

Caterina Argese Tarì (sopraan) en Umberto Finazzi (piano) met Schubert, Brahms en Wagner, zaterdag in de Keizersgrachtkerk.

Breda

Borromeo String Quartett met strijkkwartetten van Haydn, Sjostakovitsj en Dvorák, vrijdag in De Nieuwe Veste.

Eindhoven

Tjeerd Oostendorp (tuba), Bart van der Beijl (contrabas), Mark van Tongeren (bas en boventoonzang) en Horst Rickels (mebraan bazuinen) met het elektro-akoestisch muziektheaterwerk 'De Bazuinen van Jericho' vrijdag en zaterdag in De Fabriek.

Groningen

Pianist David Kuyken m.m.v. Elisabeth Perry (viool), Melissa Phelps (cello), Irene Maessen (sopraan) en Ton Lutz (acteur) met muziek van Sjostakovitsj en daarmee verbonden teksten, vanavond in De Oosterpoort.

Leiden

Het Nederlands Balletorkest met Jakob van Domselaer (Tweede pianoconcert door Kees Wieringa), Vermeulen, Diepenbrock en Pijper, zondag om 15 uur in de Stadsgehoorzaal.

Middelburg

Gerard Bouwhuis (piano) en Heleen Hulst (viool) met Stravinski, Antheil en Sjostakovitsj, zaterdag in de Kloveniersdoelen.

Nijmegen

Organiste Lien van der Vliet met werken van Ton Bruynèl, vanavond in de Stevenskerk.

Rotterdam

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Claus Peter Flor met Poulenc (Orgelconcert door Wayne Marshall) en Bruckner (Symfonie nr 6), vanavond, vrijdag en zondag in De Doelen.

Wiener Mozart Trio met Mozart, Schumann en Saint-Saëns, vanavond in De Doelen.

Een gitaarrecital door de Argentijn Roberto Aussel, vrijdag in De Doelen.

Het Radio Kamerorkest o.l.v. Jaap van Zweden m.m.v. Eleonore Pameijer (fluit), Gerrit Boonstra (klarinet) en Sonja van Beek (viool) met Weber, Krommer (Sinfonia concertante voor fluit, klarinet, viool en orkest) en Schubert, zaterdag in de Rotterdamse Doelen.

Tilburg

Een pianorecital door Klara Würtz, vanavond in de KUB.

Utrecht

Het Mondriaan Kwartet met strijkkwartetten van Zorn, vrijdag in Huis aan de Werf.

Venlo

Pianist Ivo Janssen met toccata's van Bach, zondag om 16 uur in Museum Van Bommel van Dam.

Zwolle

Tijdens de Zwolse Saxofoondagen (30 maart t/m 11 april) geeft saxofonist John Edward Kelly dinsdag in de Broerenkerk een recital. Op 31 maart en 1 april in het Conservatorium een masterclass.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden