KLASSIEK

Het Gelders Orkest o.l.v. Roberto Benzi m.m.v. Rian de Waal (piano) met Franck (Vier delen uit 'Psyché' en 'Variations Symphoniques') en Liszt (Concert voor piano en orkest en 'Mazeppa'), vanavond in Zutphen (De Hanzehof), zaterdag in Nijmegen (De Vereeniging) en zondag om 14.15 uur in Arnhem (Musis Sacrum)....

Tournee

Het Brabants Orkest o.l.v. Marc Soustrot met Orthel ('Scherzo nr 2'), Badings (Harpconcert door Ellen Versney), Honegger ('Pacific 231') en Dutilleux (Symfonie nr 1), vanavond in Eindhoven (Muziekcentrum), vrijdag in Den Bosch (Theater aan de Parade) en zaterdag in Eindhoven (Muziekcentrum).

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. David Porcelijn met Rossini/Respighi ('La Boutique Fantasque'), Prokofjev (Vioolconcert door Marlene Hemmer), Poulenc (Concert voor twee piano's en orkest door Ellen Corver en Sepp Grotenhuis), vanavond om 19.30 uur in Alkmaar (De Vest) en zaterdag in Haarlem (Concertgebouw).

Het Metropole Orkest o.l.v. Lawrence Renes m.m.v. Kathryn Scott (piano) met filmmuziek en musicalfragmenten van onder anderen Gershwin en Bernstein, zaterdag in Enschede (Muziekcentrum) en zondag om 15 uur in Utrecht (Muziekcentrum Vredenburg).

Cercamon met 'De wereld van Hildegard von Bingen (1098-1179), vanavond in Loevestein (Slot) en m.m.v. Bert Matter met orgelimprovisaties zaterdag in Maastricht (Matthiaskerk) en zondag om 16 uur in Haarlem (Waalse of Begijnekerk).

Het Amsterdams Bach Consort met Purcell ('Dido and Aeneas'), vrijdag in Weesp (Grote Kerk), zondag om 10.30 uur in Hoorn (Oosterkerk) en zondag om 15.30 uur in Amsterdam (Engelse Kerk.)

Het VU-Orkest o.l.v. Daan Admiraal met Tsjaikovski (Vioolconcert door Joan Berkhemer) en Sjostakovitsj (Tiende Symfonie), woensdag in Utrecht (Geertekerk) en 11 juni in Amsterdam (Grote Zaal).

Het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Tokyo University Choir o.l.v. Ken-Ichiro Kobayashi m.m.v. Saori Adachi (sopraan), Jun Takahashi (tenor) en Takahito Asai (bariton) met Mozart (Pianoconcert door Ryo Yamamoto) en Orff ('Carmina Burana'), vanavond in Utrecht (Vredenburg) en vrijdag-, zaterdag- en maandagavond en zondag om 14.15 uur in Amsterdam (Grote Zaal).

Amsterdam

Het Petersen Kwartet met strijkkwartetten van Kurtág, Bartók en Beethoven, vanavond en zaterdag in de Kleine Zaal.

Het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Jac van Steen met Pfitzner (Vioolconcert door Arkadi Gutnikov) en Dvórak ('Symfonische variaties'), zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

Anne-Sophie Mutter (viool) en Lambert Orkis (piano) met sonates van Beethoven, zondag in de Grote Zaal.

Bo Skovhus (bariton) en Ulrich Koella (piano) met Dvórak ('Liebeslieder'), Rangström ('Kung Eriks Visor'), Wolf ('Sieben Heine-Lieder') en Martin ('Jedermann-Monologe'), maandag in de Kleine Zaal.

Cellist Colin Carr met een Bach-programma, vanavond in de Amstelkerk.

Vrijdag in het Vondelpark om 21 uur het jaarlijkse Vondelparkconcert '98 door het Concertgebouworkest o.l.v. Jaap van Zweden met Haydn (Trompetconcert door Peter Masseurs), Strauss ('Die Fledermaus'), Mendelssohn ('Italiaanse Symfonie') en Dvórak (Slavische Dansen').

Een orgelconcert door Bernard Winsemius met o.a. Frescobaldi, Corelli en Vivaldi, zondag in de Nieuwe Kerk.

Zaterdag om 11 uur start in Museum Amstelkring een 'Wandelconcert' door Charlotte Faber (blokfluit) en Dick Koomans (orgel en keyboard) met Telemann (Triosonate), Bach ('Vater unser im Himmelreich) en Koomans (Variaties over een oud Nederlands liedje); het concert wordt vervolgd in de Oude Kerk met Ter Veldhuis ('Fanfare voor een Middeleeuwse Stoomtrein), Van Eyck ('Ons' vader in hemelrijck'), Purcell ('Fantasia in F'), Telemann ('Fantasia in G') en Kittel ('Preludium'); tot slot in de Beurs van Berlage met Koomans' 'Conversatie', 'Fantasia' en 'Fanta-

sia in F'.

Een quatre-mains concert door Elizabeth Mucha en Marijke van Duin met Onslow, Debussy, De Falla, Casella, Poulenc, Smit en Rodney Bennett, zondag om 12 uur in Cristofori.

Den Haag

Chantal Juillet (viool) en Owen Norris (piano) met Penderecki, Brahms, Debussy, Beach en Ravel, zondag om 14.15 uur in de Philipszaal.

Haarlem

Een orgelconcert door Willem van Twillert, dinsdag in de Grote of St. Bavokerk.

Hoorn

Tweehonderd Noord-Hollandse amateurzangers en -spelers o.l.v. Harold Lenselink voeren Benevoli's 'Missa Salisburgensis' uit, zondag om 19.30 uur in de Koepelkerk.

Utrecht

Orchestre des Champs-Elysées o.l.v. Philippe Herreweghe m.m.v. Brigitte Baleys (sopraan) met Schumann ('Frühlingssinfonie') en Berlioz ('Les Nuits d'été'), zaterdag in Muziekcentrum Vredenburg.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden