KLASSIEK

Tournee..

Het Gelders Orkest o.l.v. Lawrence Renes met Mozart (Hoboconcert door Bram Kreeftmeijer) en Bruckner, vrijdag in Arnhem (Musis Sacrum) en zaterdag in Nijmegen (De Vereeniging).

Amsterdam

New European Strings m.m.v. Dmitry Sitkovetsky (viool) met Vivaldi en Schubert, vanavond in de Grote Zaal.

Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Marc Soustrot met Berlioz, Saint-Saëns (Pianoconcert door Cécile Ousset), Gounod en Ravel, vrijdag in de Grote Zaal.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly met Mahlers Tiende symfonie, zaterdag in de Grote Zaal.

Pianiste Cristina Ortiz met Chopin, zaterdag en maandag in de Kleine Zaal.

Berner Symphonie Orchester o.l.v. Dmitry Kitajenko m.m.v. Antoine Rebstein (piano) en Bill Williams (trompet) met Sjostakovitsj en Moesorgski, zondag in de Grote Zaal.

Isabelle van Keulen (viool) en Ronald Brautigam (piano) met Bartók, Beethoven, Poulenc en Strauss, dinsdag in de Grote Zaal.

Emanuel Ax (piano), Alexander Kerr (viool), Jeroen Woudstra (altviool), Gregor Horsch (cello) en Thomas Braendstup (contrabas) met Debussy, Bach, Brahms en Schubert, woensdag in de Grote Zaal.

Op het Grachtenfestival vandaag onder meer om 17 uur University of Cape Town String Quartet met Sjostakovitsj en Brahms in het Zuid-Afrika Huis (Keizersgracht 141); vanavond pianorecital door Ton Hartsuiker op Prinsengracht 583, en een pianorecital door Jacques Rouvier in Het Staetshuys (Herengracht 460). Vrijdagavond: pianorecital door Willem Brons (Prinsengracht 583); Margriet van Reisen (alt) en Eelko Moolenaar (piano) met Schubert en Elgar in de British Council (Keizersgracht 269). Zaterdag: Valérie Guillorit (sopraan), Helena Rasker (mezzosopraan) en Hans Eijsackers (piano) met Chausson, Fauré, Debussy, Milhaud, Duparc en Roussel in Felix Meritis (Keizersgracht 324); het grote, officiële Prinsengrachtconcert vindt zaterdag plaats op een ponton voor Hotel Pulitzer (Prinsengracht 315), daar spelen Leila Josefowicz (viool), Roger Vignoles (piano) en Lakatos Ensemble. Zondag is daar bovendien om 16 uur het slotconcert door het Nederlands Fanfare Orkest o.l.v. Jacob Slagter met Händels 'Music voor de Royal Fireworks'.

Een orgelconcert door Bernard Winsemius, zondag in de Nieuwe Kerk.

Orgelconcerten in de Westerkerk: zaterdag om 13 uur door Hayo Boerema, zondag om 13 uur door Jos van der Kooy en woensdagavond door Wolfgang Baumgratz.

Een lunchconcert door Debora van Straten (mezzosopraan), Sydney Sitters (piano) en Sander Beumer (saxofoon), dinsdag in De Rode Hoed.

Apeldoorn

Masterclasses ensemblespel door Colin Carr (cello), Pascal Devoyon (piano) en Philippe Graffin (viool) van 19 t/m 24 augustus in Schouwburg Orpheus. Uitvoeringen onder meer zaterdag en dinsdag in Orpheus, vrijdag in Paleis Het Loo, en zaterdag om 15 uur in Museum Kröller-Müller.

Op het Zomer Muziekfestival in de tuinen van Paleis het Loo zondag om 12.15 uur Het Reizend Muziekgezelschap met o.a. Mozart, Dinicu, Schumann en om 15.30 uur de kameropera Il Trionfo dell'onore van Scarlatti.

Den Haag

Een orgelconcert door Bernard Winsemius, dinsdag in de Grote Kerk.

Organist Felix Pachlatko met Reger en Jucker, vrijdag in de Jacobuskerk (Parkstraat).

Groningen

Het Peter de Grote Festival duurt nog t/m zaterdag. Met concerten door conservatoriumstudenten én docenten, vandaag in het Provinciehuis (12.30 uur), Noord-Nederlands Conservatorium (12.30 uur) en Abdijkerk in Aduard (20.15 uur); vrijdag in het Academisch Ziekenhuis (12.30 uur), Noord-Nederlands Conservatorium (12.30 uur) en Lutherse Kerk (20.15 uur). Zaterdag in het Natuurmuseum (12.30 uur) en Noord-Nederlands Conservatorium, om 12.30 en 16 uur. Informatie tel. 050-3660639/3660652.

Haarlem

Een orgelconcert door Felix Pachlatko, zaterdag om 15 uur in de Kathedrale Basiliek Sint Bavo.

Orgelconcerten in de Grote of Sint Bavokerk: vandaag om 15 uur door Anton Pauw en dinsdagavond door Jos van der Kooy.

Katwijk aan Zee

Orgelconcert door Margaretha Hürholz, vrijdag in de Nieuwe Kerk.

Linschoten

Concerten in Huis te Linschoten: vrijdag door David Kuyken (piano), zaterdag door Anne Grimm (sopraan), Marcel Reijans (tenor) en David Bollen (piano) en zondag om 11.30 en 16 uur door Theodora Geraets (viool) en Elizabeth van Malde (piano).

Rotterdam

Schleswig Holstein Music Festival Orchestra o.l.v. Kurt Sanderling met Sjostakovitsj (Celloconcert door Michael Sanderling) en Brahms, vanavond in De Doelen.

Utrecht

Orgelconcerten: vanavond speelt Peter van Dijk in de Domkerk en zaterdag om 15.30 uur Gerrit de Gier. In de Janskerk speelt zaterdag om 11.15 uur Wouter Koelewijn. Organist Theo Jellema speelt zondag om 15 uur in de Kathedraal (Lange Nieuwstraat).

Zeist

De Daniel Muziekdagen duren nog t/m 26 augustus. Masterclasses t/m 19 augustus in het Kontakt der Kontinenten en concerten in de kerk van de Evangelische Broedergemeente: vanavond en zaterdag door het Daniel Kwartet en het Grieg Trio; woensdag door het Chilingirian Quartet.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden