KLASSIEK

Het Gelders Orkest o.l.v. Lawrence Renes met Bruckners 'Achtste Symfonie', dinsdag in Amsterdam (Grote Zaal) en woensdag in Arnhem (Musis Sacrum)....

Tournee

Amsterdam

De Amsterdamse Bach Solisten m.m.v. Ronald Brautigam (piano) met Abel (Symfonie nr 44), J.Chr. Bach (Pianoconcerten nr 1 en 6 en Symfonie nr 2) en Mozart (Pianoconcert), vrijdag in de Grote Zaal.

Het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Viktor Liberman met Rachmaninov (Derde pianoconcert door John Lill) en Tsjaikovski (Zesde symfonie), zaterdag in de Grote Zaal.

Het London Festival Orchestra o.l.v. Ross Pople met Mendelssohn (Twaalfde sinfonia), Britten ('Frank Bridge Variations'), Händel (Harpconcert door Ernestine Stoop), Debussy ('Danse sacrée et danse profane') en Schönberg ('Verklärte nacht'), zondag in de Grote Zaal.

Teatro Lirico o.l.v. Stephen Stubbs m.m.v. Suzie Le Blanc (sopraan) en Derek Lee Ragin (countertenor) met Hasse, Merula, Manelli, Monteverdi, Vivaldi en Cavalli, maandag in de Grote Zaal.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly met Strauss ('Methamorphosen) en Mahler (Vijfde symfonie), woensdag in de Grote Zaal.

Een orgelconcert door Charles Rus, zondag om 15 uur in de Oude Kerk.

Pianist Pieter Jelle de Boer met Bach, Mozart, Alban Berg en Rachmaninov, zondag om 15 uur in de Spuikerk.

Maandag, dinsdag en woensdag om 12.30 uur lunchconcerten in de Rode Hoed. Maandag de mezzosopraan Patricia Werner Leanse, die begeleid door Liesbeth Kraaijpoel op piano liederen van vrouwelijke componisten zingt; dinsdag de pianist Sydney Sitters met Ravel, Egorenkiy en Prokofjev; en woensdag Paul de Roo (piano) met improvisaties en eigen composities.

Delft

Het Delft Chamber Music Festival in Stedelijk Museum Het Prinsenhof begint vrijdag, duurt t/m 23 augustus en staat in het teken van Praag-Parijs-Mozart. Concerten op vrijdagavond en zaterdag, zondag, maandag en dinsdag om 14.15 en 20.15 uur door o.a. Bella Davidovich, Quirine Viersen, Ronald Brautigam, Lars Vogt, Gidon Kremer, Michael Collins, Christiane Oelze, Nobuko Imai en het Osiris Trio.

Goes

Vanavond om 19.30 uur een beiaardconcert door Carl van Eijndhoven, Toren Grote kerk.

Groningen

Een orgelconcert door Rudolf Kelber, woensdag in de Martinikerk.

Nog tot en met zaterdag het Peter de Grote Festival 1998 met kamermuziekconcerten in en buiten Groningen. Vanavond in Leek (landgoed Nienoord) een Beethovenrecital door Paul Komen (fortepiano); vrijdag om 12.30 uur in het Natuurmuseum Lucia Swarts (cello), Tamara Poddoubnaia en Oleg Koshelev (piano) met Schumann en Liszt; vrijdag om 20.15 uur in de Pelstergasthuiskerk Natalia Morozova en Lex Korff de Gidts (viool), Dimitri Ryabinin (altviool), Troels Svane (cello), Victor Chouchkov, Oleg Koshelev en Paul Komen (piano) met Franck; zaterdag om 12.30 in het Groninger Museum pianisten Tamara Poddoubnaia en Oleg Koshelev met Scriabin, Lourié, Schnittke, Knaifel, Oestvolskaia en Goebaidoelina; en zaterdag om 16 uur in het Conservatorium het slotconcert.

Den Haag

Organist Bernard Bartelink met o.a. Frescobaldi, Sweelinck en Langlais, zaterdag om 14.30 uur in de Lutherse Kerk.

Haarlem

Wout van Andel speelt dinsdagavond op het orgel van de Grote of St. Bavokerk.

Katwijk

Vrijdag in de Nieuwe Kerk organiste Michelle Leclerc m.m.v. slagwerkers Bas Kaptijn en Rick van de Mieden met Willan en Cochereau en organist Frédéric Blanc met een vierdelige 'Symphonie en improvisation'.

Nijmegen

Dinsdag in de Stevenskerk een orgelconcert door Kees van Eersel met o.a. Stanley, Russel en Wesly.

West-Friesland

Organist Willem Poot bespeelt de orgels van de Hervormde Kerken van Berkhout, Westerblokker en Wognum tijdens een orgeltocht die zaterdag om 10.30 uur begint in Berkhout.

Zutphen

Een 'Kaarsenkroonconcert' door ensemble Super Librum met Marialiederen, vrijdag om 21.15 uur in de Walburgiskerk.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.