KLASSIEK

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. Gabriel Chmura met Blacher ('Variaties voor orkest op een thema van Paganini'), Dvórak (Symfonie nr 9) en Bruch ('Concert voor viool en orkest') door Nikolaj Znaider, vrijdag in Gouda (Schouwburg), zaterdag in Den Helder (De Kampanje) en zondag in Utrecht (Vredenburg)....

Tournee

Het Reizend Muziekgezelschap met Beethoven, Brahms en Sjostakovitsj, vanavond in Utrecht (Vredenburg), vrijdag in Amsterdam (Kleine Zaal) en met Mozart, Von Dohnanyi, Barber en Fauré, zaterdag in Eindhoven (Muziekcentrum), zondag in Middelburg (Stadsschouwburg), 20 november in Utrecht (Vredenburg) en 21 november in Amsterdam (Kleine Zaal).

Het Gelders Orkest o.l.v. Roberto Benzi m.m.v. cellist Antonio Meneses met Brahms en Strauss ('Don Quixote'), vrijdag in Nijmegen (De Vereeniging) en zaterdag in Arnhem (Musis Sacrum).

Het Brabants Orkest o.l.v. Marc Soustrot m.m.v. Lieuwe Visser (spreker) en het Brabant Koor met Schönberg en Brahms ('Ein deutsches Requiem'), vanavond in Den Bosch (Theater aan de Parade), vrijdagavond en zondag om 14.15 uur in Eindhoven (Muziekcentrum) en zaterdag in Breda (Chassé Theater).

Johannes Leertouwer (viool), Marten Root (traverso), Viola de Hoog (violoncello) en Menno van Delft (klavecimbel) met Bach ('Musicalisches Opfer'), zaterdag in Muiden (Muiderslot) en zondag om 16 uur in Bloemendaal (Dorpskerk).

Het Asko Koor met nieuwe muziek uit Zweden (Ruders, Werle, Mellnäs, Edlund), vrijdag in Renswoude (Koepelkerk), zaterdag in Amsterdam (Posthoornkerk) en zondag in Utrecht (Leeuwenberghkerk).

Amsterdam

Een recital door cellist Truls Mrk, zaterdag om 10.30 uur in de Kleine Zaal.

Het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Thierry Fischer m.m.v. Frances Marie Uitti (cello) met Martin, Harvey (Celloconcert) en Skrjabin ('Poème de l'extase'), zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Nikolaus Harnoncourt met Schubert ('Vijfde symfonie', Symfonie in C 'Grote'), zaterdag in de Grote Zaal.

Het Vermeer Kwartet met strijkkwartetten van Mozart en Bridge en een pianokwintet van Dvórak m.m.v. Ronald Brautigam, zaterdag in de Kleine Zaal.

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Gerd Albrecht met Matthus en Dvórak (Negende symfonie), zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

Nieuw Sinfonietta Amsterdam o.l.v. Lev Markiz m.m.v. Alexei Ljoebimov (piano) met Tüür ('Passion'), Mozart (Pianoconcert nr 14), Oestvolskaja (Pianoconcert) en Tsjaikovski, zondag in de Grote Zaal.

Het Artis Kwartet met strijkkwartetten van Schubert, maandag in de Kleine Zaal.

The Song Company m.m.v. slagwerkduo Wim Konink & Marcel Andriessen met Europese premières van Szeto, Marcellino, Nuyts, Finsterer en Wesley-Smith, vanavond in de IJsbreker.

The Alloys Ensemble (saxofoon, cello en piano) met premières van Thomas en Kox en een wereldpremière van Mulvey, vrijdag om 12.30 uur in de IJsbreker.

Het LOOS en Mondriaan Kwartet met nieuw werk van De Graaff, Van Bergeijk en Van Bergen, dinsdag in de IJsbreker.

De Gene Carl Band met een uitvoering van 'Below Paradise' van Gene Carl, woensdag in de IJsbreker.

De Bang on a Can All-Stars met o.a. Padding ('Fix/Us', première) en Gordon ('I Buried Paul'), dinsdag in Paradiso.

Daniel Rowand (viool) en Bernd Brackman (piano) met Schubert, Szymanovsky, Lutoslawski en Franck, vrijdag in de Beurs van Berlage.

Klavecimbelrecital door Yoshiko Ieki met Purcell, Couperin en Bach, maandag in de Engelse Kerk.

Arnhem

Het Keller Quartet m.m.v. Zoltán Kocsis (piano) met Schubert, Kurtág en een pianokwintet van Dvórak, maandag in Musis Sacrum.

Den Haag

Recital door Truls Mrk (cello) en Hakon Austb, met Schumann, Brahms, Dvórak en Janacek, zondag om 14.15 uur in de Philipszaal.

Het Residentie Orkest o.l.v. Horst Stein met Smetana ('De Moldau'), Dvórak (Celloconcert door Truls Mrk) en Schubert (Symfonie nr 9), vrijdag in de Philipszaal; vanavond om 18 uur zonder het celloconcert.

Doorn

Het Isos-kwartet met werken van Brahms, Szymanowski en Mendelssohn, vrijdag in de Maartenskerk.

Eindhoven

Het Enigma Kwartet met serenades van Brandts Buys, Von Brucken Fock, Verhaar, Wolf en Reger, dinsdag in het Muziekcentrum.

Enschede

Het Schönberg Ensemble o.l.v. Reinbert de Leeuw m.m.v. Rosemary Hardy (sopraan) met Debussy ('Prélude à l'après midi d'un faune'), Webern ('Passacaglia'), Zemlinsky ('Maeterlinck Gesänge'), Busoni ('Berceuse élégiaque'), Reger ('Eine romantische Suite), vrijdag in het Muziekcentrum.

Het Nederlands Blazers Ensemble met Mozart-programma, zaterdag in de Grote Kerk.

Het Orkest van het Oosten o.l.v. Ed Spanjaard met Liadow ('Baba-Yaga', 'Het betoverde meer' en 'Kikimora'), Vainberg (Trompetconcert door Ido Jan Stalman) en Sibelius (Symfonie nr 5). Woensdag in het Muziekcentrum; op 20 november in Zwolle en 24 november in Deventer.

Heerlen

Trio Jean-Claude Kromenacker, zondag om 12 uur in de Stadsschouwburg.

Rotterdam

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Viktor Liberman met Glinka, Rachmaninov (Pianoconcert nr 3 door Alexander Moguilevski) en Tsjaikovski (Symfonie nr 5), vanavond en vrijdag in de Doelen.

Een pianorecital door Boris Berezovski (Moesorgski, Ljadov, Balakirev), vanavond in de Doelen.

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Gerd Albrecht met nieuw werk van Franssens en Matthus en Dvóraks Symfonie nr 9, maandag in de Doelen.

Het Norwegian Chamber Orchestra o.l.v. Iona Brown (viool) met Mozart, Sjostakovitsj, Schubert en Bach, maandag in de Doelen.

Utrecht

Het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Lawrence Renes m.m.v. Igor Roma (piano) met Szymanowski (Symfonie nr 4 voor piano en orkest) en Sibelius (Symfonie nr 2), vanavond in Vredenburg.

Het Radio Kamerorkest o.l.v. Ton Koopman (klavecimbel) en m.m.v. Tini Mathot (klavecimbel) met Bach (Sinfonia Wq. 183/4 en Concert voor 2 klavecimbels en orkest in F) en Mozart (Mars en Symfonie nr. 20).

Het Nationaal Kinderkoor en het Nationaal Jeugdkoor met werk van Heiller, zaterdag in de Nicolaïkerk (Nicolaaskerkhof).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden