KLASSIEK

Capella Breda o.l.v. Daan Manneke met o.a. Tallis (Motet 'Spem in Alium'), zondag om 15 uur in Breda (Grote Kerk) en om 20.30 uur in Amsterdam (Oude Kerk)....

Tournee

Het Ad Libitum Kwartet met Haydn, Beethoven en Schubert, vrijdag in Enschede (Schouwburg) en maandag in Den Bosch (Muziekcentrum).

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Lawrence Renes met Barber (Adagio voor strijkers), Nyman (Tromboneconcert door Christian Lindberg, première) en Tsjaikovski (Symfonie 'Pathétique'), vrijdag in Rotterdam (De Doelen) en (zonder Barber) zondag om 11 uur in Amsterdam (Grote Zaal).

Alkmaar

Slagwerkgroep Den Haag met Xenakis, Hamel, Alvarez, Ford, Takemitsu en Cahn, vanavond in Provadja.

Amsterdam

Het Concertgebouworkest o.l.v. Viktor Liberman met Beethovens Zesde en Vijfde symfonie, vanavond in de Grote Zaal.

Bettina Smith (mezzosopraan) en Jan Willem Nelleke (piano) met Schumann, Moesorgski en Wolf, vanavond in de Kleine Zaal.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Hartmut Haenchen met Brahms ('Haydn-variaties'), Haydn (Celloconcert door Daniel Müller-Schott) en Schubert (Symfonie 'Trägische'), vrijdag, zaterdag en dinsdag in de Grote Zaal.

Een uitvoering van Donizetti's Lucia di Lammermoor door het Radio Symfonie Orkest en het groot Omroepkoor o.l.v. Gianandrea Noseda m.m.v. Luba Orgonasova (sopraan), Franciska Dukel (mezzosopraan), de tenoren Bruce Ford, Marcel Reijans en Kor-Jan Dusseljee, Giovanni Meoni (bariton) en Giovanni Furlanetto (bas), zaterdag om 14 uur in de Grote Zaal.

Het Asko Ensemble m.m.v. Susan Narucki en Lucy Shelton (sopraan) en John Constable (piano) met Andriessen (nieuw werk), Carter ('Of challenge and of love') en Renqvist ('Puksanger/Lockrop'), zaterdag in de Kleine Zaal.

Christa Pfeiler (mezzosopraan) en Rudolf Jansen (piano) met liederen van Schubert, Korngold, Grieg, Rachmaninov, Brahms en Chopin, zondag in de Kleine Zaal.

Peter Verduyn Lunel (fluit) en Elisabet Waage (harp) met Bach, Bartók, Yun, Bax en Jolivet, maandag in de Kleine Zaal.

Een klavecimbelrecital door Gustav Leonhardt, dinsdag in de Kleine Zaal.

Het St. Lawrence String Quartet met strijkkwartetten van Haydn, Murray Schäfer en Beethoven, woensdag in de Kleine Zaal.

La Dada Amsterdam (blokfluit, barokfagot en klavecimel) met Corelli, Schop, Bustijn, Parcham, Bigaglia, Van Wassenaer, Dieupart en Marcello, zondag om 15 uur in de Beurs van Berlage.

Eleonore Pameijer (fluit), Marijke van Kooten (viool), Edith van Moergastel (altviool), Doris Hochscheid (cello) en Frans van Ruth (piano) met Toebosch, Wertheim, Smit, Brant, Copland en Mackey, maandag in de Synagoge Uilenburg.

Cellist Jan Insinger met Bach (Vierde cellosuite), dinsdag om 12.30 uur in de Boekmanzaal (Stadhuis/muziektheater).

Gwyneth Wentinck (harp) en Herman Kogelenberg (fluit), zondag in Cristofori.

Bergen

Hans Christiaan van Balen (cello) en Mirsa Adami (piano) met Crumb, Beethoven en Popper; Karin Atol (viool) en Gerard Boeters (piano) met Bach en Debussy, vanavond in de Ruïnekerk.

Breda

Een kamermuziekconcert door Godelieve Schrama (harp), Marieke Schneeman (fluit) en Emile Cantor (altviool) met Zagwijn, Keuris, Samama, Badings, Smit en De Leeuw, vrijdag in De Nieuwe Veste.

Den Bosch

Pianisten Frederic Rzewski en Tomoko Mukaiyama met Beethoven-programma (Vijfde symfonie en Vijfde pianoconcert), vanavond in het Muziekcentrum.

Haarlem

Organist Jos van der Kooy geeft dinsdag het laatste in de serie orgelconcerten in de Grote of St.Bavokerk.

Maastricht

Het Amati Ensemble (piano, viool en cello) met een Beethovenprogramma, zondag in het Conservatorium.

Rotterdam

Fluitiste Sefika Kutluer en Maribeth Gowen (piano), zondag om 11 uur in de Doelen.

Quartetto Beethoven di Roma met pianokwartetten van Strauss, Mahler en Schumann, dinsdag in De Doelen.

Utrecht

Het Symfonieorkest Koninklijk Conservatorium o.l.v. Jac van Steen m.m.v. Wout Oosterkamp (bas) met Prokofjev (Suite 'Luitenant Kijé'), Moesorgski/Sjostakovitsj ('Liederen en dansen van de Dood') en Tsjaikovski (Symfonie nr 4), vanavond in Vredenburg.

Saxofonisten Raaf Hekkema en Margie Kirschenmann met Vivaldi en Bach, woensdag om 12.45 uur in Vredenburg.

Zwolle

Orkest De Volharding o.l.v. Jurjen Hempel met Wisser ('Fragment 1998', première), Tickmayer, Bornhöft ('Local Blue', première), Barry en Fundal, vanavond in Odeon.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden