KLASSIEK

Radio Kamerorkest olv Ton Koopman met een Mozart-programma in de Grote Zaal in Amsterdam, vanavond met soliste Luba Orgonasova, zondag met het Groot Omroepkoor, de solisten Greta de Reyghere, Katarina Karnéus, Paul Agnew en Peter Savidge....

Orkesten

Het Bournemouth Symphony Orchestra olv Yakov Kreizberg met Vasks, Mendelssohn (Vioolconcert door Christian Tetzlaff) en Tsjaikovski dinsdag in de Grote Zaal in Amsterdam, woensdag brengt het orkest daar Debussy, Rachmaninov (Derde pianoconcert door Cristina Ortiz) en Sjostakovitsj.

Het Israel Camerata olv Avner Biron met Dvorak, C.Ph.E. Bach (Fluitconcert in D door Jacques Zoon) en Boccherini donderdag in de Grote Zaal in Amsterdam.

Het Filharmonisch Orkest Arthur Rubinstein met Mozarts Requiem maandag in de Laurenskerk in Rotterdam.

Kamermuziek

Pianist Philippe Giusiano met een Chopin-programma vanavond in de Kleine Zaal in Amsterdam.

Het Australian Chamber Orchestra olv Richard Tognetti met Händel, C.Ph.E. Bach en Puccini maandag in De Grote Zaal in Amsterdam.

Violist Tobias Ringborg en pianist Lori Kaufman met Mozart en Beethoven dinsdag in de Kleine Zaal in Amsterdam.

Orgel

In de St. Bavokerk in Haarlem vanavond een orgelconcert door juryleden van het Improvisatieconcours: Bernard Bartelink, Wolfgang Hörlin, Lionel Rogg en Loïc Mallié.

Organist Christopher Herrick brengt zaterdag in de Grote Kerk in Den Haag werken van Bach, Litaize en Berlioz.

De Finse organiste Maija Tynkkynen verzorgt zondag om 16 uur een concert in de Abdijkerk in Heeswijk.

Organist Johann Th. Lemckert speelt maandag in de Westerkerk in Amsterdam werken van Bach, Messiaen en improvisatiewerken.

Sander van Marion brengt vanavond in de Nieuwe Kerk in Katwijk aan Zee orgelwerken van Mendelssohn, Dubois en Widor.

En verder

Zaterdag in de Grote en Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam het 250ste Robeco Groep Zomerconcert: een concertmarathon met Safri Duo, het Amsterdams Pianokwartet, Het Gelders Orkest, Isabelle van Keulen en vele anderen.

Het Nijmeegs Kamer Orkest en het Nijmeegs Mannenkoor verzorgen vanavond om 21 uur een openluchtconcert in Valkhof in Nijmegen. Op het programma Rossini, Grieg, Händel en Verdi.

Zaterdag om 19 uur in het Gebouw voor Kunsten & Wetenschappen, Mariaplaats 27 in Utrecht het slotconcert door deelnemers aan de 14th International Masterclass for Violin met Viktor Liberman en Philipp Hirshhorn.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden